Vi håber inderligt på, at Real Madrid og Juventus leverer årets kamp i aften. Og kan den bare komme nogenlunde på højde med eller have lige så meget nerve som en af disse fem kampe, bliver vi meget glade.

LIVERPOOL 3 - 3 AC MILAN (3-2 EFTER STRAFFESPARK)

Hvornår: 25. maj, 2005

Runde: Finalen

Hvorfor: Champions League-finalen 2005 så allerede ud til at være afgjort, da dommer Manuel González fløjtede til halvleg. Slukørede Liverpool-spillere kunne i hvert fald konstatere, at der stod 0-3 på lystavlen mod de sort-røde fra Milano.

Men efter en fantastisk anden halvleg vendte Liverpool fuldstændigt kampen på hovedet og fik 3-3 i den ordinære spilletid. Og den magiske aften var komplet, da man til sidst besejrede italienerne efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Den klart fedeste Champions League-finale og -kamp overhovedet i historien.

JUVENTUS 2 - 3 MANCHESTER UNITED

ANNONCE

Hvornår: 21. April 1999

Runde: Semifinalen, kamp 2.

Hvorfor: United var tvunget til at angribe, da første kamp på Old Trafford kun var endt 1-1. I returkampen på Delle Alpi i Torino startede det ellers skidt for englænderne, da Filippo Inzaghi bragte "Den Gamle Dame", der også havde Didier Deschamps, Zinedine Zidane og Edgar Davids på holdet, foran 2-0 med to hurtige mål.

Men United var dengang notorisk kendte for vanvittige comebacks, og denne kamp blev ingen undtagelse. På mål af Roy Keane og Dwight Yorke stod der 2-2 inden halvleg. Og da Andy Cole bragte djævlene foran 3-2 var vejen til finalen i Barcelona banet. En finale, der skulle vise sig at have et endnu vildere comeback.

MANCHESTER UNITED 2 - 1 BAYERN MÜNCHEN

ANNONCE

Hvornår: 26. maj 1999

Hvorfor: Endnu et United-comeback. Og hvilket et. Finale-sejren i 1999 cementerede De Røde Djævles bedste sæson nogensinde, da de vandt The Treble. Det engelske hold var ellers blevet godt og grundigt nedspillet af Bayern München, der havde både Carsten Jancker, Mario Basler og Stefan Effenberg på holdet dengang, og var heldige med kun at være bagud med 0-1 i sæsonens sidste finale.

Et hjørnespark i starten af dommerens tillægstid fik Peter Schmeichel til at storme op i feltet for at lave ravage. Sparket så i første omgang ud til at løbe ud i sandet, men da et fladt skud uden for feltet pludselig endte ved Teddy Sheringham. Den engelske angriber kunne da let styre kuglen i mål. 1-1, og så så det ud som om, at kampen skulle afgøres i forlænget spilletid.

Men med endnu et hjørnespark, en enkelt forlængelse og verdens bedste indskifter i norske Ole Gunnar Solskjær, stod der med ét 2-1. En legendarisk kamp på en magisk aften.

DEPORTIVO 4 - 0 AC MILAN

ANNONCE

Hvornår: 7. april 2004

Runde: Kvartfinalen, kamp 2

Hvorfor: Det kan godt være, at kampen var ret ensidig, men Deportivo leverede en fantastisk præstation i returkampen efter at være blevet smadret 4-1 i den første kamp.

Milan havde indtil returkampen vist sig som et af de stærkeste defensive hold i turneringen og havde kun lukket fem mål ind i ni CL-kampe.

Ingen troede på, at det var muligt at komme tilbage mod de regerende Champions League-mestre, andet end Deportivo selv.

Men efter en mareridts-1. halvleg for milaneserne stod der pludselig sammenlagt 4-4 på mål af Walter Pandiani, Juan Carlos Valeron og Albert Luque - endda med fordel til spanierne på grund af reglen om udebanemål.

I anden halvleg lukkede Deportivo ballet og avancerede til semifinalen, hvor de tabte snævert til FC Porto.

CHELSEA 4 - 4 LIVERPOOL

ANNONCE

Hvornår: 14. April 2009

Hvorfor: Liverpool tabte hjemme 1-3 til de blå fra London i en kamp, der var alt andet end kedelig. Men returkampen tog røven på alle og blev en af de mest underholdende i Champions League's historie. Ikke mindst på grund af at begge forsvar glemte, hvordan man forsvarede. Hele fire gange måtte begge målmænd hente bolden ud af deres net.

Chelsea var heldige at have Frank Lampard og Didier Drogba oppe foran, som stod for tre af Chelsea's scoringer.

Det var en kamp, hvor momentum gang på gang skiftede og havde - for den neutrale seer i hvert fald - alt det, en fodboldkamp skulle have.

Særligt mindeværdig var Alex's frisparksmål fra næsten 30 meter, som han bankede op i hjørnet.