Danmarks bedste bartender viser dig, hvordan du laver en genial cocktail, som pigerne vil elske

Ted Dako var den danske deltager til en stor bartenderkonkurrence i Sydafrika. Her viser han dig, hvordan du laver den cocktail, som han lavede til dommerne.

15. oktober 2015 af Mads Demant Knudsen

Diageo World Class Reserve er en årligt tilbagevendende bartenderkonkurrence, hvor de bedste cocktail-shakere fra hele verden mødes og konkurrerer om at kreere den bedste af slagsen. I år sendte Danmark Ted Dako afsted, efter han havde vundet den nordiske plads. 

 

Se også: Det synes pigerne, at du skal drikke i byen

 

Til konkurrencen udviklede Ted Dako, der til daglig shaker løs på Bar25 i København, sin helt egen cocktail, Mezcalita, som han selv kalder en mexicansk inspireret Mai Tai. Du kan se herunder, hvordan den skal laves helt perfekt – eller du kan tjekke det ud i videoen herover. 

 

 

 

 

MEZCALITA

INGREDIENSER

30 ml friskpresset limejuice

30 ml Monin Orgeat syrup (mandelsirup)

30 ml Don Julio Blanco tequila

20 ml Del Maguey Vida mezcal

1 rosmarinkvist

4 små skvatter af Angostura aromatic bitter float

 

FREMGANGSMÅDE

1 Put alle ingredienser i cocktailshakeren - undtagen Angostura aromatic bitter

2 Tilsæt isterninger og ryst godt indtil let rimfrost begynder at kunne ses på ydersiden af shakeren.

3 Si indholdet fra shakeren over et flot gammeldags glas med isterninger i.

4 Hæld Angostura bitteren på toppen af cocktailen, så den flyder pænt i toppen af hele glasset.

5 Til sidst sætter du forsigtigt en rosmarinkvist ned i din cocktail og antænder toppen af kvisten med en lighter.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste