Dansker vinder sølv i verdens største cocktailkonkurrence: Her er hans vinderopskrift

Stort tillykke til Mate Csatlos, der netop har vundet sølv i verdens største cocktailkonkurrence, World Class. Behøver vi at fortælle, at dit cocktail-niveau snart øges med 9000% med en af Mates vinderopskrifter, som du får lige her?

31. august 2017 af M!


Det har alle dage været en smule skvattet, hvis det eneste, du har kunnet servere for den langhårede, har været en halvlunken Slots Classic. Og det har bestemt heller ikke øget dine chancer for en omgang ’hanky panky’. Men disse dage er talte - i hvert fald hvis du har tænkt dig at læse videre. Vi giver dig opskriften på den cocktail, der netop har sikret danske Mate Csatlos en sølvmedalje i verdens mest prestigefyldte cocktail-konkurrence.

St. Regis Hotel i Mexico City var nemlig i sidste uge omdrejningspunktet for den niende finalerunde i verdens største bartenderkonkurrence, World Class, der i år havde bæredygtighed som overordnet tema. Over fire dage dystede verdens 55 dygtigste bartendere på charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails samt om i sidste ende at kunne kalde sig verdens bedste.

Danske Mate Csatlos fra cocktailbaren Kabuku i København deltog i turneringen, og sikrede sig den bedste danske placering nogensinde. Dommeren forelskede sig hurtigt i charmetroldens cocktails, som dermed sikrede Mate en plads i finalen sammen med 3 andre bartendere. Her måtte danskeren desværre se sig slået af canadiske Kaitlyn Stewart, men scorede sig samtidig en fantastisk flot 2. plads, hvilket ultimativt er den bedste i dansk historie.

- Jeg er utroligt glad og stolt over min placering. Det er i det store hele gået, som jeg håbede på og drømte om. Jeg føler, at jeg har lært utroligt meget gennem den sidste uge og samtidig fået afdramatiseret, hvad finaledagene handler om. Og så har jeg også bevist over for mig selv og alle andre, at jeg kan gøre mig gældende blandt verdens absolutte elite. Det er fedt, siger Mate Csatlos.

Nu deler Mate altså opskriften på den cocktail, Chipotle Sundown, han lavede i en af finaleudfordringerne, Heat of the Moment, og som sikrede ham sølvet. 

OPSKRIFT PÅ CHIPOTLE SUNDOWN

DET SKAL DU BRUGE

 • 45 ml Johnnie Walker Black Label
 • 20 ml juice af ananas, sukker og rød peber
 • 20 ml citronsaft
 • 300 ml sirup med Chipotle (røget, tørret chili)
 • 300 ml æggehvide
 • ½ rød peber
 • 2 skiver ananas
 • Lidt sukker
 • Lidt frisk koriander
 • Is

SÅDAN GØR DU

 1. Tag din Chipotle, skær den i mindre stykker, og læg den i en sukkerlage, der består af lige dele vand og sukker. Varm lagen stille og rolig op, så smagen bliver trukket ud chipotlen.
 2. Si stykkerne fra, så kun siruppen er tilbage med chilismagen. Kom nu sukkerlagen på en chiffonflaske med ligeså meget æggehvide. Giv den et par patroner.
 3. Svits et par skiver ananas af på en pande sammen med en halv rød peber, der også er skåret i skiver. Tilsæt lidt sukker, og lad det karamellisere. Mas ananas, sukker og rød peber ud, så du står tilbage med saften.
 4. Kom nu din Johnnie Walker-whisky, ananas-sukker-peber-juice, lidt korianderblade og citronsaft op i en shaker sammen med is, og ryst godt igennem, inden du sir din cocktail op i et glas. Smag eventuelt til med lidt sukker.
 5. Pynt med chipotle-skum og frisk koriander.

NB! Hvis man laver en hel chiffonflaske har man til RET mange drinks.

Fakta om Diageo World Class

 • Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 57 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i ni år.
 • I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser, og bartenderfaget tages til nye højder.
 • Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogle af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.
 • Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste