Det ligner et almindeligt kaninhul - men det gemmer på en mystisk hemmelighed

Den havde vi ikke set komme…

11. marts 2017 af Jakob Flarup

Når du først ser hullet ovenover, tænker du nok: ”Der bor vist en kanin”. Men det er på ingen måde tilfældet. For kigger du ind gennem hullet, vil du opdage, at det er alt andet end normalt. Og nej, der findes ingen hobbitter, så du kommer ikke til at møde Bilbo Sækker.

Det her er indgangen, der sender dig over 700 år tilbage i tiden, hvor Tempelridderne –den anden orden af korsriddere, der blev grundlagt i 1118, og som skulle hjælpe det nye kristne kongerige Jerusalem – vandrede rundt på Jorden.

Tempelridderne var nogle af de rigeste og mest magtfulde i den europæiske middelalder. I dag eksisterer der stadig ca. 500 medlemmer i Italien, lige som der også findes et par stykker i engelske Hertfordshire. Af alle steder.

Gruppen er ifølge The Lad Bible også at finde i populærkultur så som Da Vinci Mysteriet og Assassins Creed. Og nu er de altså dukket op i medierne igen via denne hemmelige grotte, der netop ligger i førnævnte Hertfordshire.

Billederne af det mystiske gangsystem, der byder på smukke, udhuggede buer og forskellige gamle skrifttyper og malerier, er blevet taget af en mand ved navn Michael Scott, der havde set en video om det på internettet.

- Jeg traskede over en mark for at nå hullet. Men hvis du ikke vidste, det var der, ville du bare være gået lige forbi det, siger 33-årige Scott ifølge The Lad Bible.

Og det er virkelig nemt at se, hvor velbevaret grotten er.

- Taget i betragtning hvor lang tid den har været der, er den er sindssygt god stand. Det kan godt være, at væggene var bløde lige ved indgangen, men længere inde i grotten var de stenhårde, tilføjer Scott.

Imponerende håndværk, må man sige.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste