Magasinet M!

Kan du gætte hvor mange penge vi bruger på prostituerede?

Det bliver kaldt verdens ældste erhverv, og forretningen går - desværre for nogle - strygende.

Lad det være sagt med det samme. Prostitution er en fuldstændig indgroet del af vores samfund. Mennesket vil altid være forfaldent til at give efter for fristelser, og man kan aldrig lovgive sig væk fra dét marked.

Og lad det også være sagt med det samme. Mange - hovedsageligt kvinder - bliver tvunget ud i prostitution, og det er dybt forfærdeligt. Enten fra kriminelle alfonser, økonomiske trængsler eller noget helt tredje og fjerde.

Der findes også de frivillige prostituerede, som bruger erhvervet til dagen og vejen.

Man kan altså ikke komme udenom, at der altid vil være ludere på gaden, på bordeller, barer, natklubber og alskens andre steder.

Men hvor stort er markedet egentligt?

Altså hvor mange penge bliver der smidt efter "penge-for-sex"-jobbet?

ANNONCE
iStock - Kan du gætte hvor mange penge vi bruger på prostituerede? iStock

Svaret er kort og godt. Mange penge. Rigtig rigtig mange penge.

Havocscope har gjort det til en levevej at analysere tal fra det sorte marked og forbrug på undergrundsmarkeder. De har netop opdateret de astronomiske tal for prostitution i hele verden samt enkelte områder i Danmark.

Baseret på 196 landes forbrug af ydelser på lagnet, så vurderer Havocscore, at det samlede årlige forbrug af prostitution beløber sig til knap 1,27 billioner kroner.

Det er altså 1.274.000.000.000 kroner eller 1.274 milliarder kroner.

Så altså ret mange penge, og er kun overgået af handlen med narkotika.

Her tager Kina den absolutte førertrøje på med 500 mia. kroner, men det skal også ses i lyset af, at de har den største arbejdsstyrke med cirka 5 mio. sexarbejdere i verdens mest folkerige land.

På en andenplads kommer Indien med 181 mia. kroner og har den anden største arbejdsstyrke med cirka 3 mio. sexarbejdere.

ANNONCE
iStock - Kan du gætte hvor mange penge vi bruger på prostituerede? iStock

I vores lille danske andedam vurderes der at være cirka 3.200 sexarbejdere. Dette tal bekræftes af det danske nationalforskningsinstitut, SFI, og er fordelt på gadeprostituerede, klinikprostituerede og escort - alle af begge køn, men med en klar overvægt at kvinder.

Man er dog meget i tvivl om den samlede omsætning for alle danske sexarbejdere, da det er ekstremt svært at sige konkret. Fx er næsten alle gadeprostituerede udenlandske og oplyser ikke indtægten til SKAT (som man skal) og så findes der mange uregistrerede sexarbejdere.

Men man vurderer, at det er på den anden side af en milliard kroner om året.

En dansk sexarbejder, som arbejder med faget på fuld tid, tjener cirka 24.000 kroner om måneden. Hertil skal der så betales leje af lokaler, kondomer og andre fornødenheder. En deltidssexarbejder tjener omkring 11.000 kroner.

Og så kan danske sexarbejder kigge langt efter rettigheder, da prostitution er lovligt, men anses ikke for et reelt arbejde.

ANNONCE
iStock - Kan du gætte hvor mange penge vi bruger på prostituerede? iStock

Samlet set, så mener Havocscore, at der findes 13.800.000 prostituerede på verdensplan.

Det pudsige er også, at det land i verden, som bruger flest penge på ludere per indbygger er Spanien.

Her bruger man så mange penge, at det svarer til, at hver person smed 3.700 kroner efter en sexarbejder om året, skriver Metro.

Til sammenligning er det 1.500 kroner i Tyskland, som minder mest om Danmark. Desværre fortæller grafen ikke noget om forbruget for danske mænd, men cirka 15 % af alle danske mænd har besøgt en sexarbejder. Det er højere end fx USA, hvor tallet er 9 %.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce