10 nye film du kan streame på Netflix

Netflix opdaterer hele tiden deres arkiv med nye film. Vi har fundet 10 af de nyeste, som i den grad er et kig værd.

2. februar 2017 af Jakob Flarup

The Big Sleep (1946)

Genre: Film-Noir

Instruktør: Howard Hawks

Med: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, John Ridgely med flere

Om: En af de helt store filmklassikere med et filmhistoriens med berømte par, Bogart og Bacall, er netop kommet på Netflix. Det er mesterinstruktørens Howard Hawks filmatisering af Raymond Chandlers roman af samme navn og handler om privatdetektiven Philip Marlowe, der bliver hyret af en rig familie. Før han har set sig om, har han oplevet både mord, afpresning og det, der meget vel kan være kærlighed. Et mesterværk, hvor dialogen mellem Bacall og Bogart knitrer.

Se den her

12 Years A Slave (2013)

Genre: Historisk Drama

Instruktør: Steve McQueen

Med: Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o, Michael Fassbender med flere

Om: Steve McQueens mesterværk fra 2013, der i '14 blandt andet vandt en Oscar for 'Bedste Film', kan nu ses på Netflix. Filmen er baseret på Solomon Northups selvbiografi og er en skildring af, hvordan han blev bortført og solgt som slave tilbage i 1800-tallet og levede sådan i 12 år. En barsk og rørende film, hvor Michael Fassbender har en af sine mest brutale roller til dato.

Se den her

The Hangover (2009)

Genre: Komedie

Instruktør: Todd Phillips

Med: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms med flere

Om: Well, det skader jo aldrig med et gensyn. Historien om de tre venner, der fucker brudgommens polterabend godt og grundigt op i Las Vegas, er klart en af de sjoveste og mest rablende vanvittige komedier fra 00'erne. En skam, at både 2'eren og 3'eren var noget juks.

Se den her

iBoy (2017)

Genre: Action/Krimi/Sci-fi

Instruktør: Adam Randall

Med: Maisie Williams, Rory Kinnear, Bill Milner med flere

Om: Netflix spytter den ene film ud efter den anden for tiden, som de selv har produceret. Og iBoy er en interessant en af slagsen. Up and coming-skuespilleren Bill Milner spiller teenagedrengen Tom, som efter en ulykke vågner op fra koma. Her finder han ud af, at fragmenter fra hans smartphone har sat sig fast i hovedet på ham. Værst af alt er dog, at han ikke bare kan vende tilbage til sit trivielle hverdagsliv, da han har udviklet en særlig form for superkræfter. Også Game of Thrones' Maisie Williams har en fremtrædende rolle i iBoy

Se den her

Hugo (2011)

Genre: Eventyr

Instruktør: Martin Scorsese

Med: Ben Kingsley, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee

Om: Hugo er måske Martin Scorsese til dato mest atypiske film, men nok også den æstetisk flotteste. Hugo handler om en 12-årig forældreløs dreng, der flytter ind bag væggene på banegården i Paris. Her møder han en pige, der har nøglen til hans fremtid.

Se den her

Young Adult (2011)

Genre: Komediedrama

Instruktør: Jason Reitman

Med: Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson med flere

Om: Det er måske ikke Jason Reitmans (Up in the Air, Juno, Thank You For Smoking) bedste, men Young Adult er bestemt seværdig. Smukke Charlize Theron har hovedrollen som en fraskilt forfatter, der vender tilbage til sin hjemby i Minnesota. Her forsøger hun at genfinde romancen med sin ekskæreste, som nu er gift og har en nyfødt datter. Theron blev desuden nomineret til en Golden Globe for sin rolle.

Se den her

Under the Shadow (2016)

Genre: Horror-drama

Instruktør: Babak Anvari

Med: Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi med flere

Om: En iransk gyser er ikke hverdag for de fleste, men Under the Shadow er blevet godt og grundigt hypet, siden den sidste år fik premiere med mange rosende ord til følge. Og det forstår man godt. For Under the Shadow er en film, hvis uhygge langsomt, men effektivt, sniger sig ind på dig, samtidig med at Anvari fletter et historisk perspektiv ind i noget, der stadig synes hamrende aktuelt. En vanvittigt god film.

Se den her

Inside Out (2015)

Genre: Animation

Instruktør: Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Stemmer: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black med flere

Om: Pixars mesterlige Inside Out er klart en af produktionsselskabets bedste og mest fantasifulde til dato. Og nu kan du altså se den på Netflix. Da pigen Riley flytter med sine forældre til San Francisco rykkes alle hendes rødder op. Derfor tvinges hendes følelser, Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede, nu til at finde den bedste måde, hvorpå Riley - og følelserne - kan komme igennem de store omvæltninger. 

Se den her 

Flags of Our Fathers (2006)

Genre: Krig

Instruktør: Clint Eastwood

Med: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach med flere

Om: Måske ikke Eastwoods bedste film og heller ikke bedre end Letters From Iwo Jima, der udkom samme år og var samme historie fortalt fra japanernes synspunkt. Men Flags of Our Fathers er bestemt en kig værd. Du får historierne om de seks personer, der rejste det amerikanske flags i "The Battle of Iwo Jima" - et vendepunkt for amerikanerne under 2. Verdenskrig. Måske en anelse for patriotisk til nogles smag, men det glemmer man hurtigt, når man ser Letters From Iwo Jima.

Se den her

Raiders of the Lost Ark (1981)

Genre: Eventyr

Instruktør: Steven Spielberg

Med: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman med flere

Om: Ingen Netflix uden Indiana Jones. Fra årsskiftet har du kunnet se alle Indiana Jones-film, hvor den første film, Raiders of the Lost Ark, er klart den bedste. Heri hyres arkæologen og eventyren Indiana Jones til at finde Pagtens Ark - i Biblen en kiste, der blandt andet indeholder De 10 Bud - før nazisterne. Et hæsblæsende eventyr, som i filmverdenen ikke er overgået siden.

Se den her

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste