10 nye film du kan streame på Netflix

Netflix opdaterer hele tiden deres arkiv med nye film. Vi har fundet 10 af de nyeste, som i den grad er et kig værd.

3. november 2016 af Jakob Flarup

Mission: Impossible: Ghost Protocol (2011)

Genre: Action

Instruktør: Brad Bird

Med: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg med flere

Om: De seneste to Mission: Impossible-film har været hårdkogt og virkelig underholdende action fra start til slut. I den fjerde film i franchisen skal superagenten Ethan Hunt (Cruise) og hans team forsøge at bevise, at de er uskyldige i forbindelse med et bombeangreb i Kreml, Moskva, og rense organisationens navn.

Se den her

Adaptation (2002)

Genre: Komediedrama

Instruktør: Spike Jonze

Med: Nicolas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper med flere

Om: Der er få, der laver film som Spike Jonze. Han udforsker hele tiden grænserne for, hvad der er muligt på det store lærred, og samarbejdet gennem de senere år med manuskriptforfatter Charlie Kaufman har ført til mange innovativt tænkende og absurde film – se blot på Being John Malkovich, han lavede tre år før Adaptation. Netop Adaptation er nok en af hans lettest tilgængelige film. Den handler om en manuskriptforfatter (Cage), der kæmper en kamp med sin egen usikkerhed, mens han prøver at tilpasse bogen Orkidetyven til det store lærred. 

Se den her

Nordvest (2013)

Genre: Krimi/Drama

Instruktør: Michael Noer

Med: Gustav Dyekjær Giese, Lene Maria Christensen, Roland Møller med flere

Om: Michael Noer har sammen med Tobias Lindholm været en af de senere års mest spændende danske instruktører, lige siden de i fællesskab lavede fængselsfilmen R i 2010. Og med Nordvest fra 2013 tager Noer dig endnu engang med ind i den kriminelle verden. Heri arbejder teenageren Caspar for en lokal kriminel og kommer ud, hvor han ikke kan bunde, da han siger ja til et tilbud fra en rivaliserende bandeleder. En vanvittigt intens film.

Se den her

Snabba Cash (2010)

Genre: Action/Krimi/Drama

Instruktør: Daniel Espinosa

Med: Joel Kinnaman, Matias Varela, Dragomir Mrsic med flere

Om: Og vi bliver i den kriminelle underverden. Før Joel Kinnaman fik sit Hollywood-gennembrud med bl.a. serierne The Killing og House of Cards, medvirkede han i denne veldrejede svenske actionfilm, der både blev lavet en 2’er og en 3’er af (og som i øvrigt begge også kan ses på Netflix). I Snabba Cash spiller Kinnaman JW, som er opsat på at finde ud af, hvad der er sket med hans søster, der er forsvundet. Sporene leder ham ind i en verden af organiseret kriminalitet i den svenske hovedstad, Stockholm.

Se den her

G.I. Jane (1997)

Genre: Action/Krig

Instruktør: Ridley Scott

Med: Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft med flere

Om: Filmen her en vaskeægte nyklassiker med en skaldet Demi Moore i hovedrollen. Hun spiller en hårdfør topograf (person, der er uddannet til at fremstille detaljerede landskabskort, red.), som bliver en del af de amerikanske Navy SEALs’ træningsprogram. Og med et frafald på 60 procent er der ingen, der forventer, at hun klarer sig igennem anstrengelserne. Men de tager fejl.

Se den her

Malcolm X (1992)

Genre: Historisk drama

Instruktør: Spike Lee

Med: Denzel Washington, Angela Bassett, Delroy Lindo med flere

Om: Spike Lee kæmper om nogen de sortes kamp i Hollywood, hvilket de fleste af hans film da også illustrerer. Og Malcolm X står da nok stadigvæk den dag i dag som den stærkeste film på den i dag 59-årige instruktørs CV. Filmen blev nomineret til to Oscars (blandt andet for bedste hovedrolle) og giver dig hele historien om borgerrettighedsforkæmperen og nationalisten Malcolm X (Washington) – fra hans unge år som småkriminel, til han konverterede til Islam, inden han som bekendt blev skudt og dræbt i 1965.

Se den her

Point Break (1991)

Genre: Action

Instruktør: Kathryn Bigelow

Med: Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey med flere

Om: Før Kathryn Bigelow kunne kalde sig for den første kvindelige Oscar-vinder i kategorien ’Bedste Instruktør’ for krigsdramaet The Hurt Locker, lavede hun denne kultfilm. I Point Break spiller Reeves en ung FBI-agent, som går undercover i et surfersamfund for at finde ud af, om surferne i virkeligheden er bankrøvere. Her møder han surferen Bodhi (Swayze) og drages af den livsstil, hans nye ven lever. Sidste år blev der lavede et remake af Point Break, som du let og elegant bør hoppe over. This is the real deal.

Se den her

Nymphomaniac: Vol. I og II (2013)

Genre: Drama

Instruktør: Lars von Trier

Med: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin

Om: Nu kan den danske provokatør og mesterinstruktørs seneste fire timer lang sex-epos endelig ses på Netflix. Den selvdiagnosticerede nymfoman Joe afslører hele sit livs seksuelle eskapader over for en mand, der redder hende, efter hun har fået tæsk i en gyde. Det er ikke von Triers bedste film til dato, men som altid er der et eller andet beundringsværdigt over hans syge verden. Og som flere gange før er der masser af eksplicit sex i Triers film.

Se Vol. 1 her og Vol. 2 her

End of Watch (2012)

Genre: Actiondrama/Buddy-film

Instruktør: David Ayer

Med: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick med flere

Om: End of Watch er til dato David Ayers (Fury, Suicide Squad) bedste film. Filmet i dokumentar-stil følger du de to unge politibetjente og venner, Brian (Gyllenhaal) og Mike (Pena), der patruljerer i gaderne i South Central Los Angeles, hvor vold, narko og bandekriminalitet hersker. Efter at have stiftet bekendtskab med nogle af byens mest kriminelle finder de ud af, at de er oppe imod kræfter, der er større end dem selv. En underholdende, men virkelig rørende film.

Se den her

Dirch (2011)

Genre: Biografisk drama

Instruktør: Martin Zandvliet

Med: Nikolaj Lie Kaas, Lars Ranthe, Lars Brygmann med flere

Om: Historien om den største danske komiker gennem tiden, Dirch Passer, fandt endelig vejen til det store lærred tilbage i 2011. Og nu også til Netflix. I over tre årtier kæmpede Dirch Passer med at finde en balance mellem, hvordan han fremstod offentligt, og hvordan han skulle tackle sine indre dæmoner og private ambitioner. Nikolaj Lie Kaas spiller røven ud ad bukserne som Dirch, hvilket fortjent indbragte ham både en Robert og en Bodil for ’bedste mandlige hovedrolle’ tilbage i 2012.

Se den her

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste