6 kunstnere du ikke må snyde dig selv for på årets Roskilde Festival

Roskilde Festival har i dag sluppet deres fulde program med i alt 179 navne løs. Vi guider dig igennem seks forskellige kunstnere til enhver smag.

6. april 2016 af Jakob Flarup

Legenden

Hvem: Neil Young + Promise of the Real
Hvornår: Fredag
Sange, du skal tjekke ud: Heart of Gold, Old Man, Rockin’ in the Free World

Canadiske Neil Young gæster Roskilde Festival for femte gang – denne gang med bandet Promise of the Real. Selvom konstellationen er forholdsvis ny, bliver det helt sikkert en marathonkoncert med klassikere fra hele Youngs 56 år lange karriere. Og har du pengene til det, så vil mor og far sikkert blive vanvittigt glade, hvis du inviterede dem med på Dyrskuepladsen den fredag, han spiller.

I denne kategori skal du også huske at se: New Order

Popprinsessen

Hvem: Grimes
Hvornår: Torsdag
Sange, du skal tjekke ud: Genesis, Oblivion, REALiTi

Endnu en canadier, men her er vi ovre i en helt anden genre end førnævnte Neil Young. 28-årige Claire Elise Boucher alias Grimes tog verden med storm med sit gennembrudsalbum Visions i 2012, som var en psykedelisk rejse gennem gode, elektroniske pop-sange. Grimes hopper og springer altid rundt på scenen som en hyperaktiv, lille alf på coke, og hun skuffer sjældent, hvilket hendes koncert i Falconer Salen, København, i februar i den grad vidnede om. En koncert, som Soundvenue smed fem stjerner efter og kaldte ”en tour de force i kantet pop-musik”.

I denne kategori skal du også huske at se:

Metalgiganten

Hvem: Slayer
Hvornår: Onsdag
Sange, du skal tjekke ud: Raining Blood, Hell Awaits, Angel of Death

”SPIL NOGET MED SLAYER”. Hvis du nogensinde har været til metalkoncerter i provinsen, er det måske den mest brugte sætning blandt publikum. Nu har du endelig chancen for at opleve den ægte vare, når de amerikanske thrashmetallere gæster Dyrskuepladsen til sommer. De aldrende legender er altid garant for at fyre et hæsblæsende show af med sange fra hele deres 33-årige repertoire. Det bliver ONDT!

I denne kategori skal du også huske at se: Gojira

Hip Hopperen

Hvem: Wiz Khalifa
Hvornår: Onsdag
Sange, du skal tjekke ud: Black and Yellow, Work Hard, Play Hard, No Sleep

Vel nok den største superstjerne på årets festival. Den amerikanske, overtatoverede 28-årige rapper har siden 2005 spyttet det ene hit ud efter det andet, som har toppet alverdens lister. Han gæstede senest festivalen i 2012, som af flere medier fik masser af rosende ord med på vejen. BT kaldte det blandt andet for et af årets højdepunkter. Der er i hvert fald dømt fællessang af den helt store skuffe, når han uden tvivl fyrer op for Black and Yellow og Work Hard, Play Hard.

I denne kategori skal du også huske at se: Mackelmore & Ryan Lewis

Den sjove

Hvem: Tenacious D
Hvornår: Torsdag
Sange, du skal tjekke ud: Tribute, Beelzeboss, Fuck Her Gently

Bandet med Jack Black som frontmand har sikkert været på manges lister over bands, de helst ville se på Roskilde Festival, siden de i 2001 kom frem med giganthittene Tribute og Fuck Her Gently. Nu bliver det ønske så indfriet, når Tenacious D for første gang gæster Roskilde. Forbered dig på et show fyldt med humoristiske og sataniske (ganske vist med et glimt i øjet) indslag og rendyrket rock ’n’ roll.

I denne kategori skal du også huske at se: Peaches

Indiedrengen

Hvem: LCD Soundsystem
Hvornår: Lørdag
Sange, du skal tjekke ud: Dance Yrself Clean, Daft Punk is Playing at My House, I Can Change

For indie-fans er det måske det helt store navn på årets plakat. James Murphy alias LCD Soundsystem havde ellers bebudet sit stop i 2011, men i 2015 blev det bekræftet, at Murphy med band ville blive gendannet og tage på sommer-turné i 2016. Det her kan ikke andet end at blive en højenergisk koncert, hvilket deres 2010-koncert understregede. En koncert, der ifølge flere var en af årets bedste.

I denne kategori skal du også huske at se: M83

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste