Magasinet M!

Nu kan du eje en ægte brandbil, der er forvandlet til en partybus

Kender du en, der mangler en ordentlig brandslange?

Hvis du er interesseret i gamle biler, skal du helt sikkert læse med her. En gammel bil med de originale detaljer og inventar er nemlig til salg lige nu på DBA. Men det er ikke en hvilken som helst gammel bil. Det er en veteran-brandbil, og den har rykket ud til brande i en helt særlig by.

Brandbilen er en erfaren én af slagsen, den har nemlig mange år på bagen. Faktisk er den røde bil fra 1964 og er dermed over 50 år gammel. Det skriver DBA Guide.

Det er 41-årige Bo Arleth, der sælger DBAs dyreste brandbil.

Brandbilen har, siden den gik på pension, dog gennemgået noget af en forvandling, så den i dag har en lidt anden funktion. I dag bliver den flotte, røde brandbil brugt til festglade unge og gamle, der vil have slukket tørsten.

Faktisk kan den nye ejer af brandbilen få lov til at holde fester i, hvad der i gamle dage var brandbilens vandtank. Dengang blev tanken brugt, så brandmændene ikke afhang af at tilslutte deres slanger til brandhaner rundt om i byen. De havde vand med i tanken. Dermed kan gæsterne til de kommende fester altså også få en lille historie med, når de drikker og fester i den gamle vandtank.

De originale detaljer er bevaret

Selvom brandbilen er forvandlet til en partybus, er der blevet taget hånd om den originale ånd i bilen. Mange af de oprindelige dele og detaljer er nemlig godt bevaret. Foran på bussen ligger den originale brandslange fra 1964, ved siden af pryder det gamle horn, som også kan give en god lyd, som du måske kender fra gamle film.

De gamle dele er ikke nemme at erstatte, derfor er Bo også lidt øm overfor dem. Eksempelvis er de originale sidespejle nogle, han gerne vil passe ekstra godt på.

- Enhver kan jo se, at det er ikke sådan, man ville lave et spejl i dag. Jeg ved ikke, hvor jeg skal få et nyt, hvis det går i stykker, siger Bo.

Hvis du også drømmer om at tiltrække dig opmærksomhed, køre rundt med festglade mennesker, eller bare synes det kunne være fedt at blære sig med en toplækker, unik, rød brandbil, kan det ske for 300.000 kr.

Det får du for pengene

Hvis du er gammel brandmand, bilentusiast, eller bare elsker når gamle ting stadig virker, skal du læse med nu. Brandbilen har nemlig ikke bare de gamle dele godt bevaret, faktisk kører den upåklageligt, og de oprindelige dele i bilen tjener stadig deres funktion. Akkurat som tilbage i 60’erne.

Hvis du vil se, hvad temperaturen eller trykket er, skal du blot kigge på de gamle ure, trykmålere og termometre uden på brandbilen. Også inde i bilens førerhus virker tingene, som de skal. Her er hele instrumentbrættet også det originale.

Udover dét kører bilen selvfølgelig helt, som den skal. Du styrer med det rat, brandmændene styrede med tilbage, da de kørte rundt i gaderne og slukkede brande, og du skifter gear med den oprindelige gearstang.

Motoren er en 7,4 liters V8’er.

En anden sjov detalje ved bilen er, at da den blev produceret, brugte fabrikken rester af brandslangen til at lave dørstoppere til dørene på bilen.

Det viser, at slangen er så slidstærk, at når de travle brandmænd smækkede døren op for at komme ud og slukke brande, var det altså brandslangen, der forhindrede døren i at smække op i bilen. Denne detalje er også stadig at finde på Bos brandbil.

Tjek den ud i galleriet!

.

ANNONCE
Del

Seneste nyt