Magasinet M!

5 underdogs, der vandt Champions League

Hvis Juventus-spillerne sidder og ryster på hovedet i fortvivlelse over at møde FC Barcelona i dagens Champions League-finale, kan de bare kigge på denne liste. Vi har samlet fem underdogs, som tidligere har løftet trofæet med 'De Store Ører'.

5 underdogs, der vandt Champions League

Der er aldrig dårlige hold i en Champions League-finale. Ej, heller hold, der ikke har fortjent at være der. Men der er altid ét hold, som er lidt større favorit end det andet - det efterlader en 'underdog'. Dét hold bookmakere og eksperter regner med taber, eller omvendt, det andet hold de regner med vinder.

Til aftenens Champions League-kamp på Olympiastadion i Tysklands hovedstad, Berlin, må Barcelona regnes for at være favorit, mens Juventus nok er den velkendte underdog til trods for, at de jo altså slog Real Madrid ud i semifinalen med samlet 3-2.

Men frygt ej, Juventus-spillere (og Juventus-fans), for andre underdogs har gjort det for de zebra-stribede fra Italien. Altså, vundet over oddsene. Vi har her samlet en liste med fem hold, der mod forventning vandt Champions League.

MARSEILLE-MILAN (1-0)

ANNONCE

Hvornår: 26. maj 1993

Hvor: Olympiastadion, München

Sådan gik det til: Godt nok gik Marseille ubesejret gennem sin gruppe og spillede sig i finalen mod mægtige Milan, som ligeledes gik ubesejret gennem sin gruppe. Men ingen havde regnet med franskmændene anført af den nuværende, franske landstræner, Didier Deschamps, kunne stille noget op mod Milans hollandske verdensstjerner Marco van Basten og Frank Rijkaard.

Alligevel var det Marseilles stærke forsvarsfranskbrød Basile Boli, der scorede kampens eneste mål et par minutter før pausen. Dermed vandt franskmændene sin første og hidtil eneste Champions League/Europacuppen for Mesterhold.

AJAX-MILAN (1-0)

ANNONCE

Hvornår: 24. maj 1995

Hvor: Ernst-Happel-Stadion, Wien

Sådan gik det til: Endnu en gang stod modbydeligt gode Milan i en Champions League-finale, og endnu en gang måtte de mod forventning forlade banen som taber efter at være klar favorit.

Et ungt Ajax-hold - med en gennemsnitsalder på omkring de 23 - anført af træner Louis van Gaal formåede at holde giftige angrebsstjerner som Marco Simone og Zvonimir Boban fra at score. Og så var det i stedet det unge angrebstalent Patrick Kluivert på bare 18 år, der blev skiftet ind og afgjorde kampen seks minutter før tid med sin venstre tåspids.

PORTO-MONACO (3-0)

ANNONCE

Hvornår: 26. maj 2004

Hvor: Arena AufSchalke (nu Veltins-Arena), Gelsenkirchen

Sådan gik det til: Egentlig var der ikke nogen af de to hold, der på forhånd var favoritter til at vinde turneringen - ja, vel nærmest ikke en gang til at komme i semifinalerne. Men af de to hold havde Monaco vist sig som det klar mest angrebspotente hold og chanceskabende hold i hele turneringen med topscorerne Fernando Morientes (ni mål i turneringen) og kroatiske Dado Pr?o (syv mål i turneringen) som farlige folk, Jose Mourinhos portugisiske mandskab ville have mere end svært ved at kontrollere. Alligevel var det noget overraskende Porto, der var skarpe og mere eller mindre holdt Monaco fra chancer i et opgør, som i øvrigt blev dømt af danske Kim Milton.

LIVERPOOL-MILAN (*3-3, Liverpool vinder efter straffesparkskonkurrence)

ANNONCE

Hvornår: 25. maj 2005

Hvor: Atatürk Olympic Stadium, Istanbul

Sådan gik det til: Ja, de fleste husker nok denne legendariske finale, mens de færreste nok husker, at Liverpool sneg sig videre til finalen med flere smalle sejre i både kvart- og semifinale. Derfor var der heller ikke - undskyld, Liverpool-fans - særligt meget tvivl om, at de tidligere seksdobbelte Champions League/Europacuppen for Mesterhold-vindere fra Milan var storfavorit til at taget titlen i finalen i Tyrkiet.

Milan førte med sikre 3-0 ved pausen uden Liverpool kom til chancer, og så skulle den kamp sådan bares køres hjem de sidste 45 minutter. Men sådan gik det som bekendt ikke. De hårdtfightende og aldrig opgivende englændere med anfører Steven Gerrard som den ene målscorer leverede da lige tre scoringer og udlignede på blot 16 minutter i anden halvleg. Og så ved alle jo, hvad der skete i den efterfølgende straffesparkskonkurrence. Fantastisk!

INTER-BAYERN MÜNCHEN (2-0)

ANNONCE

Hvornår: 22. maj 2010

Hvor: Santiago Bernabéu, Madrid

Sådan gik det til: Alle ved, hvad Mourinho præsterede som træner for Porto i Champions League i 2004 (læs længere oppe), men alligevel var hans mænd nok engang underdogs. Denne gang mod rutinerede Bayern München, der før kampen havde fire Champions League/Europacuppen for Mesterhold-titler på pokalhylden.

Derfor havde ingen rigtig set det komme, at tyskerne med en sprudlende Arjen Robben ikke fik en støvleknop til jorden mod de i finalesammenhæng urutinerede italienere. Godt nok havde Bayern næsten 60 procent af tiden, men italieneren var mere effektive og havde flest skud på på mål (syv i alt). Inters argentinske targetmand og topscorer, Diego Milito, sørgede med sit femte og sjette mal i turneringen for en sikker finalesejr.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce