Magasinet M!

7 af de værste dommerfejl nogensinde

Zlatan Ibrahimovic var slet ikke tilfreds med sit røde kort i PSG's kamp mod Chelsea i onsdags. Og det var sgu nok en fejl, Zlatan. Men på højde med disse fem dommerkendelser, kommer den dog aldrig.

3 X GULT = RØDT

Kamp: Kroatian - Australien

Hvornår: VM 2006 i Tyskland

Om kendelsen: Husker du Graham Poll - dommeren, der blev mobbet ud af fodbold? Hvis ikke, så kan denne kendelse måske være med til at genopfriske hukommelsen. Poll havde i 2000 allerede været i vælten, da han uforståeligt nok annullerede et mål i en kamp mellem Liverpool og Everton, som alle tydeligt kunne se, var der. Seks år efter gik det så galt igen for den uheldige dommer. Under VM-slutrunden i Tyskland havde han ellers dømt to kampe til UG. Men desværre måtte han sande, at tredje gang i det her tilfælde var ulykkens gang, da han dømte Kroatien - Australien. I kampens hede glemte han nemlig at vise kroaternes Josip ?imuni? første gang, da han tildelte det andet gule kort til venstrebacken uden at præsentere ham for det røde. ?imuni? modtog endnu et gult kort efter kampen, så han endelige kunne få det røde kort, som han havdefortjent.

TYSKLANDS HÆVN

ANNONCE

Kamp: England - Tyskland

Hvornår: VM 2010 i Sydafrika

Om kendelsen: En af de mest kontroversielle domme i fodboldhistorien var, da Englands Geoffrey Hurst scorede sit andet mål ud af tre i 4-2-sejren over Vesttyskland. Her ramte bolden stregen, hoppede ud i spil igen, men blev dømt inde af dommeren. Et mål, der gjorde England verdensmestre. I 2010 fik tyskerne så endelig deres hævn. Godt nok var der ikke tale om en finale, men Tyskland endte med at slå englænderne ud af VM-slutrunden i Sydafrika i 1/8-finalen efter en dommerskandale, der kunne havde bragt England tilbage i kampen. Frank Lampard bankede den kort efter Englands 1-2-reducering op på overlæggeren, hvorefter den bouncede ned på jorden en halv meter på den rigtige side af mållinjen. Men dommer Jorge Larrionda vinkede afværgende og lod til alles forbløffelse spillet fortsætte. Selvom England tabte klart med 1-4, ved du aldrig, hvad der ville have væretsket, hvis målet havde talt.

VANVIDSMÅLET, DER ALDRIG VAR DER

ANNONCE

Kamp: Watford - Reading

Hvornår: Den engelske Championship 2008

Om kampen: Jovist, Leverkusen scorede et mål, der ikke var der, mod Hoffenheim i en bundesligakamp i 2013. Men her smuttede bolden igennem et hul i sidenettet, så det så ud som om, at der var scoret. Det kan tilgives. Men hvordan i alverden, nogen kunne se bolden inde ved Readings udlignende 1-1-mål mod Watford tilbage i 2008, er fortsat en gåde. Måske var presset for stort for den blot 25-årige dommer, Stuart Attwell, der lige havde fået prædikatet som den yngste dommer nogensinde til at dømme engelsk liga-fodbold. Eller måske havde hans linjedommer, Nigel Bannister, bare røget en ordentlig bønne lige inden kampstart? Det var i hvert fald ham, der efter lidt tids diskussion med Attwell valgte at dømme bolden inde ved det måske mærkeligste mål nogensinde.

NEDSLAGTNINGEN, DER GAV MÅLSPARK

ANNONCE

Kamp: Vesttyskland - Frankrig

Hvornår: VM 1982 i Spanien

Om kampen: At Charles Corver ikke gav tyskernes målmand, Harold Schumacher, det røde kort i VM-semifinalen mod Frankrig i 1982, står i dag som det noget af det mest utilgivelige i fodboldens historie. For der er seriøst tale om en af de værste nedslagtninger på en fodboldbane nogensinde. Frankrigs Patrick Battiston fik en lang stikning i dybden, prikkede bolden forbi Schumacher, men uden for målrammen, hvorefter den tyske målmand hensynsløst smadrede ind i Battiston og slog ham fuldstændigt ud. Corver lod fløjten bliver tavs, selvom der ikke var tvivl om straffesparket og det røde kort. Battiston beskadigede sin ryghvirvel, mistede tre tænder og måtte have iltmaske på for at blive båret fra banen. Han røg senere i koma. Tyskland vandt kampen efter straffesparkskonkurrence.

GUDS HÅND

ANNONCE

Kamp: Argentina - England

Hvornår: VM 1986 i Mexico

Om kampen: Argentinas 2-1-sejr over England i VM-kvartfinalen i 1986 huskes for to ting. Diego Maradonas helt fantastisk solotur til 2-0 - måske et af de bedste og smukkeste mål nogensinde - der på daværende tidspunkt dog var blevet overskygget af en forfærdelig dommerkendelse ved 1-0-målet. Maradona spillede ét-to med Jorge Valdano, hvorefter bolden sprang op i luften. Den engelske keeper, Peter Shilton, hoppede op for at bokse bolden væk, men Maradona nåede højere - med sin hånd. Efterfølgende fortalte Maradona til omverdenen, at det var "guds hånd". Den er god med dig, Diego.

SKULLE RIVALDO HAVDE HAFT EN RAZZIE ELLER EN OSCAR?

ANNONCE

Kamp: Brasilien - Tyrkiet

Hvornår: VM 2002 i Japan og Sydkorea

Om kampen: Brasiliens åbningskamp mod Tyrkiet ved VM i Japan og Sydkorea i 2002 endte 2-1 til de blå-gule. Sejren blev dog overskygget af Rivaldos jammerlige skuespil, der kostede tyrkernes Hakan Unsal en tidlig tur i badet. Alligevel åd dommeren det råt. Brasilien havde fået hjørnespark, og Unsal sparkede bolden - måske lidt provokerende, men slet ikke hårdt - ud til hjørneflaget, hvor Rivaldo stod. Bolden ramte ham på skinnebenet, og Rivaldo valgte yderst teatralsk at falde om og tage sig til ansigtet. Usmagelig som bare fanden.

DEN COLUMBIANSKE HJERNEBLØDNING

ANNONCE

Selvfølgelig skal Danmark også lige havde en plads på listen. Det kan godt være, vi forbinder VM-slutrunden i Frankrig i 1998 og det danske landshold med noget yderst positivt. Men 1-1-kampen i gruppespillet mod Sydafrika står den dag i dag stadig som en af de største farcer i dansk landsholdsfodbold nogensinde. Tre røde kort - heraf to til Danmark - blev der tildelt, og ingen (okay, man kan diskutere Sydafrikas) af kendelserne var korrekte. Først blev Miklos Molnar vist ud for angiveligt at have stemplet en af sydafrikanerne på låret. Hernæst så Sydafrika rødt for en albue. Til sidst det måske mest grinagtige røde kort af dem alle, da Morten Wieghorst kom lidt for sent, men hvor den sydafrikanske spiller hurtigt var på benene igen. Intet under, at den columbianske dommer, John Toro Rendón, selv fik det røde kort af FIFA efterfølgende.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce