Morten Olsen meddelte tirsdag, at han næste år takker af som landstræner for det danske fodboldlandshold. 16 år har han så siddet på pinden, hvilket er rekord. Vi giver dig her fem af hans største bedrifter.

Hvilken: Danmark - Island

Hvor og hvornår: VM-kvalifikationen 2002, Parken 2001

Resultat: 6-0

Målscorere: Thomas Gravesen x2, Ebbe Sand x2, Dennis Rommedahl, Jan Michaelsen

Danmark skulle bruge en sejr i den sidste kvalkamp mod undertippede Island for at sikre sig puljesejren. Og det blev så sandelig gjort med manér. Hele seks mål scorede danskerne i en sejr, der især vil blive husket for to klassemål af Thomas Gravesen. En fabelagtig indsats, som virkelig var med til at give Morten Olsen et godt ry blandt de danske roligans.

ANNONCE

Sejren over verdensmestrene

Hvilken: Danmark - Frankrig

Hvor og hvornår: VM 2002 i Japan og Sydkorea

Resultat: 2-0

Målscorere: Jon Dahl Thomasson, Dennis Rommedahl

Det er ikke, fordi det danske landsholds succes har været udpræget ved slutrunderne under Morten Olsen. Men ved VM i Japan og Sydkorea i 2002, spillede de danske drenge noget flot fodbold. Det gik blandt andet ud over de franske verdensmestre, som blev besejret sikkert på trods af kæmpe chancer til franskmændene. Eventyret sluttede dog i 1/8-finalen, hvor vi røg ud med et brag til England. Men alt i alt var det en godkendt første slutrunde for Morten Olsen.

ANNONCE

Dengang Gravesen teabaggede Claus Jensen

Hvilken: Rumænien - Danmark

Hvor og hvornår: EM-kvalifikationen 2004, Bukarest 2003

Resultat: 2-5

Målscorere: Dennis Rommedahl x2, Thomas Gravesen, Jon Dahl Thomasson, Cosmin Contra (selvmål)

Der var gang i landsholdet både før og under kampen i Bukarest. Ikke mindst i Thomas Gravesen. Under landsholdstræningen op til i Vedbæk hev han først pikken frem henover hovedet på en intetanende Claus Jensen. En seance, der smukt blev fanget af fotograferne. Og under selve kampen mod rumænerne var han med til at sætte gang i landsholdet, da han udlignede til 2-2 fem minutter inde i anden halvleg på et flot langskud. En udligning, der blev begyndelsen på en sikker dansk sejr, efter en ret så dårlig start. Joh Dahl gjorde det til 3-2, inden Cosmin Contra afgjorde kampen med et selvmål. Dennis Rommedahl cementerede sejren i overtiden med sit andet mål i kampen. En smuk, smuk udebanesejr var i hus.

ANNONCE

Miraklet i Lissabon

Hvilken: Portugal - Danmark

Hvor og hvornår: VM-kvalifikationen 2010, Lissabon 2008

Resultat: 2-3

Målscorere: Nicklas Bendtner, Christian Poulsen, Daniel Jensen

Havde det ikke været for et sandt mirakel, var det danske landshold måske endt med slet ikke at være kommet med til VM i Sydafrika i 2010. Danskerne var allerede under pres, da første kamp i puljen kun var endt 0-0 ude mod Ungarn. Det startede ellers skidt for danskerne, der kom bagud 1-0 kort før pausen. Det resultat holdt til seks minutter før tid, hvor vores alles Lord Bendtner udlignede til 1-1. Men glæden varede kort, da Deco gjorde det til 2-1 få minutter efter på straffespark. Nederlaget lignede en realitet, inden landsholdet satte en vanvittig slutspurt ind. Først headede Christian Poulsen Danmark på 2-2 efter et hjørnespark. Og i overtiden tog Daniel Jensen chancen udefra. Bolden blev rettet af og lå pludselig i nettet. Måske den mest mindeværdige kamp under Morten Olsen.

ANNONCE

Overraskelsen i Ukraine

Hvilken: Danmark - Holland

Hvor og hvornår: EM 2012 i Polen og Ukraine

Resultat: 1-0

Målscorer: Michael Krohn-Dehli

Danskerne var havnet i dødens pulje og var dømt til at blive prügelknabe. Men vores drenge lagde sig ikke ned så let. Det startede virkelig godt, da vi - måske en anelse ufortjent - nedlagde de hollandske vice-verdensmestre med 1-0 på mål af Michael Krohn-Dehli. En fantastisk start for landholdet, der dog ikke formåede at gå videre fra puljen, hvor det blev til ærefulde nederlag på 2-3 til Portugal og 1-2 til Tyskland. Men det kunne have været meget værre. En yderst godkendt indsats af Morten Olsen.