Huawei lancerer Honor 9 i Europa

Vil du være ung med de unge, så er Huaweis nye Honor 9 sagen.

1. juli 2017 af Torben Vognsen / Inputmag.dk

Det var ikke verdens største overraskelse, Huawei i dag lancerede i Berlin; deres Honor 9 kommer til Europa. Vi har tidligere skrevet om Honor 9 (og i særdeleshed dens navn), og egentlig troede vi, Huawei ville omdøbe telefonen til det danske (og norske marked), men det skete ikke, og kineserne har altså i dag lanceret Honor 9.

Til de unge

Huawei slår hårdt på, at deres nye model er til de unge. I realiteten er den nye telefon dog “blot” en relativt konkurrencedygtigt prissat mobiltelefon med udmærkede specifikationer. Faktisk får du i Honor 9 langt hen ad vejen de samme specs som der også findes i forrige års topmodel, Mate 9 Pro. Ligesom Mate 9 er telefonens bagside kurvet, omend Honor 9 fåes i nogle helt andre farver: Blå, sølv og sort. Vi ved dog endnu ikke, om alle farver kommer til Danmark.

Hjemmelavet processor

Huawei har selv produceret processoren i Honor 9 – og den er blevet udstyret med samme processor som Mate 9 Pro; Kiri 960. Derudover er der enten 4 eller 6GB RAM og enten 64 eller 128GB hukommelse.

Dobbelt kamera

Honor 9’s fokus er ganske specifikt på kameraet. På bagsiden er placeret to kameraer. Det ene er 20MP sort/hvid kamera og et 12MP farvekamera. Det har tidligere vist sig som en vinderkombination, og Mate 9 har i lang tid haft et af de bedste kameraer på markedet. Derudover kan telefonen levere den efterhånden forventede bokeh-effekt – hvor baggrunden bliver uskarp som var billedet taget med et spejlrefleks kamera. I hvert fald i teorien, for i praksis viser vores tests af telefonerne med bokeh effekten, at det oftest ikke er specielt velfungerende.

Fingeraftrykslæser på fronten

På Honor 8 var fingeraftrykslæseren at finde på bagsiden af telefonen – men på version 9 er den flyttet til den mere traditionelle placering lige under skærmen. Her finder du også hardware knapper til navigering. Skærmen ovenover er 5,15″ og har “kun” en fuld HD skærm, som dog vil være helt fint for langt de fleste.

Pris og tilgængelighed

I Danmark kommer telefonen d. 15 august, og vil til den tid komme til at koste 3.999 kr. for versionen med 4GB RAM og 64GB hukommelse.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste