14 ting, der kun findes i København på grund af jyder

Nej, vi er ikke fordomsfulde (vi er selv jyder), men der findes altså ting i København, som kun eksisterer på grund af de gæve jyder.

11. maj 2017 af Jonas Brauer

1. Spor 1-8 på Hovedbanegården

Okay, der kører selvfølgelig også tog til Sverige, resten af Sjælland og Lolland-Falster, men spor 1-8 ville sagtens kunne spares væk, hvis jyderne ikke invaderede København. For hvorfor i alverden skulle en københavner tage toget til Jylland?

2. Anhængertræk

Alle jyder er åbenbart opdraget til at købe bil med anhængertræk. Der er jo en grund til, at det hedder en jydekrog.

3. Ceres Top 

Jyderne kan sætte en hel weekend af til at finde ud af, hvor de kan købe den øl, som københavneren aldrig kunne finde på at tage en tår af. Men den findes i København. Mange steder.

4. Ordet træls

Jyder er af den overbevisning, at ordet træls ikke kan erstattes af andre ord (og det kan det heller ikke).

5. Politi

Det står i jobbeskrivelsen, at du skal komme fra Jylland, hvis du vil være betjent i Hovedstaden: “Såh kommer du nedjjj derfra..."

6. Jensens Bøfhus

En københavner ville aldrig formaste sig til at gå ind på en restaurant, der sælger steaks til under 70 kroner. Det forbliver en gåde, hvorfor jyder er så vilde med Jensens, men gennembankede bøffer og soft ice går rent ind hos dem. Også efter Jensen-gate.

7. Dåser uden pant 

Jyder mener stadig, at det er billigere at køre til grænsen for at hente dåser uden pant, selv om de bor på Vesterbro.

8. Aalborg Universitet i Sydhavnen

Så føles det næsten som om, man er hjemme i Ålleren, selv om man render rundt 10 minutter fra Rådhuspladsen. Men det giver dæleme ikke meget mening.

9. Dronningen

Dronningen ville være blevet kidnappet/snigmyrdet/spist af Prins Henriks gravhunde for længe siden, hvis det ikke var på grund af Livgarden. Og de er alle sammen fra Jylland.

10. Storcentre

Har du nogensinde set en københavner i Fields eller på Fisketorvet?

11. Håndbold

Ja, det eneste Københavner-hold, der er værd at bemærke, hedder KIF Kolding. Det taler vist for sig selv...

12. Museer 

Guldhornene (altså kopierne) og alle de andre skatte på Nationalmuseet er gravet op af den jyske muld, Statens Museum for Kunst er fyldt med Skagens-malerier og ingen københavnere er dumme nok til at betale penge for at gå på Ripleys Believe It Or Not, som er det perfekte sted til en første date for en jyde.

13. Byfornyelse

Hvordan tror I Vesterbros facader ville se ud i dag, hvis det ikke var for jyske håndværkere? 

14. Barer i Gothersgade

Princippet med en flaske for 150 kroner, 10 shots for 75 kroner og en fadbamse til en 20'er taler til jyder. Og kun til jyder. Derfor ville samtlige barer i Gothersgade blive nødt til at lukke, hvis det ikke var for alle de festglade, studerende jyder, der lægger vejen forbi torsdag-lørdag.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste