Kvinder elsker behårede mænd mere end noget andet ifølge videnskaben

Dine to hår på fuglebrystet gør hende ikke våd i trussen.

17. august 2017 af Jakob Flarup

Nogle har det, andre har det ikke. Vi taler selvfølgelig om hår. Og ikke mindst på brystet og resten af kroppen. Undertegnede hører nok til den gruppe, der behøver lup for at få øje på sin bryst-”manke”, så det her er nedslående nyt.

For ifølge en video lavet af AsapSCIENCE er kvinder virkelig nede med behårede mænd. Altså mænd, der har en helt regnskov klistret fast på deres bryst, så kvinderne kan bruge håret som en slags tæppe, de kan putte sig i.

Det skriver Maxim.

Men det er der som sådan ikke noget banebrydende i. Kvinder elsker jo også mænd med fuldskæg, hvilket australske forskere fandt frem til sidste år. 

Dog er det som altid godt med mere nyttig information omkring mænds behåring, som det fremgår i videoen ovenover. Den fortæller, at alle mennesker har det samme antal af hårsække som vores forfædre, bortset fra at vores hår nu er meget tyndere og sværere at se med det blotte øje. Yderligere forklarer den, hvordan udviklingen har gjort, at vi er bevæget os væk fra den mere abelignende behåring ved at have tilpasset os en mere moderne livsstil.

- Gennem evolutionen er det blevet en fordel at have tyndere hår, og man mener, at fordi vores forfædre rejste lange distancer i varmen for at finde føde, var tykt hår en fordel, fremgår det i videoen.

Godt så! Så har vi baggrundsinformationerne på plads.

Videoen fortsætter med at forklare noget om forskellene mellem mænd og kvinders hår, selvom begge køn også har det samme gennemsnitlige antal hårsække, og når til sidst frem til denne konklusion:

- Mænd kan være blevet mere behårede for at tiltrække det modsatte køn, og hvor håret har været en indikator for sundhed og god form.

Det er et kendt faktum, at testosteron – altså det mandlige kønshormon - er det, som gør mænd behårede. Derfor er det også naturligt, at et højere niveau af testosteron fører til tykkere kropsbehåring lige så vel som et større sex-drive, mere energi og større selvsikkerhed. Alt sammen noget, som kvinder finder yderst tiltrækkende.

Som en tilføjelse er der også en teori, der siger, at mænd – dengang tilbage i Stenalderen – brugte deres kropsbehåring til at opdage, om de havde parasitter eller ej. Og det leder os tilbage til videoen, som jo bekendt fortalte, at mænds kropsbehåring var en indikator på, at de var sunde og raske. Altså parasit-frie. Get it?

For at bevise denne teori har forsker Michael Siva-Jothy gennemført et studie, som fandt ud at, at når sultne insekter blev placeret på en mands barberede arm, var insekterne mere tilbøjelige til at bide, hvis man sammenlignede med insekter, der blev placeret på yderst behårede arme. Klamt, men sejt, ikke? OG! Siden mennesker udvikler sig ganske langsomt, og at vi alle sammen stammer fra en eller anden bakterie, kan dette sagtens henledes til, at det netop er derfor, at de fleste kvinder finder behårede mænd uimodståelige. 

Og så slutter vi af med en sidste information: Der er beviser, der peger i retningen af, at der er en sammenhæng mellem behåring og styrke. Altså: Jo mere hår du har, desto stærkere er du. Og kvinder elsker jo stærke fyre.

Det er selvfølgelig alt sammen lidt af en generalisering, men når der er masser af forskning, der peger i retningen, at kvinder elsker mænd med masser af hår, må der være noget om det. Skulle der være nogle derude, der føler sig stødt, kan vi selvfølgelig indskyde, at et andet studie har vist, at skaldede mænd bliver set på som kloge, velovervejede og virkelig sexede. Og tak for det! Denne kategori hører jeg nemlig til.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste