Magasinet M!

Rene penge: Mand tjener den onde mønt på at sælge luft på flaske

På få uger har han tjent næsten 200.000 kroner på at indfange ren luft og sælge det til særligt et bestemt land.

Hils på Leo De Watts. Han er 27 år gammel og hævder, at Storbritannien har noget af det reneste luft i verden overhovedet - i hvert fald hvis du bevæger dig uden for storbyerne. Og nu har han så på få uger tjent kassen på at sælge førnævnte luft til de smogplagede kinesiske metropoler, Beijing og Shanghai.

Det skriver avisen The Mirror.

Leo sender sine venner og familiemedlemmer ud på landet - så langt væk fra forurening som muligt - for at indfange frisk luft. Luft, han så sælger videre i 580ml-karafler. 

Hans team placerer flaskerne i fiskenet og render herefter rundt med nettene over deres hoveder på diverse græsmarker og "fanger" den friske luft. Flaskerne lader de være åbne i op til 10 minutter for at få indfanget mest muligt friskluftsaroma og for at sikre sig, at hverken græs eller insekter kommer med i "blandingen".

ANNONCE

Indtil videre har Leo eksporteret flasker fra både Dorset, Somerset, Wales, Wiltshire og Yorkshire. Når kunderne åbner flasken, varer oplevelsen af det at indånde den frisk luft blot i få sekunder. Alligevel har han allerede solgt 200 flasker til 80 pund stykket (770 kroner) til alverdens kinesere. 

"Vores kunder er alle vellønnede. Nogle ønsker at købe en gave til en bekendt - andre ønsker blot at indånde luften", siger Leo til The Mirror. 

"Der er et seriøst budskab med det her, da Beijing, Zhuhai og Shanghai er nogle af de steder på planeten, hvor luftforureningen er værst. Om det så er hele verden, der har fejlet, eller om det er Kinas ansvar, ændrer ikke på, at der er mange folk, der er omgivet af smog hver dag," fortsætter han. 

Idéen fik han, da han opdagede et canadisk firma sælge Rocky Mountain-luft til Kina.

"Først syntes jeg, at det var lidt fjollet, men så tænkte jeg lidt videre over det. Da nogen i sin tid begyndte at sælge vand på flaske, syntes alle, at det var latterligt. Men sådan er det slet ikke i dag, så jeg tænkte: Hvorfor ikke også luft på flaske?," siger Leo.

Leo og hans teams luftflasker falder under kategorien "luksus-vare" og er ikke tiltænkt hverdagskunder. 

"Hvis de vil have noget billigere, kan de købe det. Tænk det her som luftens svar på Louis Vuitton eller Gucci. Vi appellerer ikke til det brede marked," siger han.

Leos firma hedder for i øvrigt Aethaer, som er et gammelt græsk ord for "ren, frisk luft".

ANNONCE
BNPS - Rene penge: Mand tjener den onde mønt på at sælge luft på flaske BNPS
Del

Seneste nyt

Annonce