© BMW

BMW med 340 hk og 15 km/l

Det er en øko-bil, vi kan lide: 6-cylindret turbobenziner og elmotor giver 0-100-tid på 5,9 sek.

30. januar 2012 af Bil Magasinet

BMW præsenterer ActiveHybrid 5 i produktionsudgaven på udstillingen i Genève 6. marts. Den har benzin- og elmotor for at opnå høj ydelse og lavt forbrug, og den maksimale samlede ydelse er 340 hk og 450 Nm.

Det er muligt at køre udeluk

© mmm.dk
kende på strøm op til en hastighed på 60 km/t, mens 0-100-tiden er angivet til 5,9 sek. Det gennemsnitlige brændstofforbrug er angivet til mellem 14,3 og 15,6 km/liter, og CO2-udledningen er 149-163 g/km (tal ifølge EU-miks, afhængigt af dækformat).

Den 6-cylindrede rækkemotor med 306 hk, twinscroll-turbolader og TwinPower Turbo-teknologi stammer frai BMW 535i. Elmotoren yder 55 hk og strømforsynes af et lithium‑ion-batteri, der er indbygget i bagagerummet. Kraften fra de to drivsystemer overføres til baghjulene via 8-trins-automatgearkassen.

For at udnytte teknologien maksimalt, anvender styreelektronikken intelligent energistyring. Den primære opladning af batteriet finder sted, når man kører i tomgang eller bremser, idet elektromotoren fungerer som en generator, der forsyner højspændingsbatt

© mmm.dk
eriet med strøm. Under acceleration ændres elektromotorens funktion, så den i stedet hjælper benzinmotoren ved at generere ekstra accelerationskraft.

Når ECO PRO-
funktionen er aktiveret, er det desuden muligt at slå forbrændings-
motoren fra, når bilen ruller ved egen kraft ved hastigheder på helt op til 160 km/t. Aut. start/stop og navigations-systemet Professional er standardudstyr, hvilket betyder, at de aktuelle og fremtidige kørselsforhold analyseres, så drivlinjekomponenterne kan finjusteres i forhold til disse.

Alle hybridspecifikke komponenter i drivlinje- og energistyringssystemerne er specialudviklet til BMW ActiveHybrid 5, og konstrueret til at skulle holde i hele bilens levetid.

Sådan genkender du en hybrid-5'er
BMW ActiveHybrid 5 har "ActiveHybrid 5" på C-stolperne, dobbeltnyre med galvaniserede ribber og matforkromede afgangsrør. Som ekstraudstyr kan der vælges aerodynamiske 18 tommer Streamline-letmetalfælge og metallak i farven Bluewater.

Standardudstyr omfatter navigationssystemet Professional og 4-zone klimaanlæg med programmérbar forvarmerfunktion.

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste