Har du spørgsmål om DHB?

Her finder du svar på de typiske spørgsmål om årets fedeste bilfestival. Alt er opdelt i kategorier.

1. september 2012 af Kasper Erling

© mmm.dk

BILLETTER, INDGANG OSV.

Hvornår kan jeg købe billetter? Nu! Du finder info om billetter osv. her: http://vmax.dk/article/170428

Hvornår kan jeg komme ind som publikum? Den officielle indgang for alle publikummer og Dansk Metal hedder 'Van Del Park' (ja, det hedder vejen altså) i 7184 Vandel. Du skal køre via den vestlige rundkørsel ved Vandel (ikke den ved Brugsen). Gælder for alle, både weekend- og søndagsbilletter. Porten er åben fredag den 31. maj 12.00-22.00, lørdag den 1. juni 8.00-22.00 og søndag den 2. juni 8.00-20.00. Det anbefales at komme i god tid, da der ofte er kø ved indgangen.

Kan jeg købe billetter i indgangen? Ja, du kan købe billetter i indgangen til hele weekenden eller bare til søndag.

Kan man købe billet kun gældende fredag eller lørdag? Nej, det kan man ikke. Endagsbillet er kun til søndag. Vi kan ikke lukke folk ind på pladsen fredag eller lørdag og få dem ud igen om aftenen. Vi har prøvet...

Hvordan så med udkørsel og kørsel inde på pladsen? Al udkørsel skal foregå via 'Van Del Park'. For at højne sikkerheden er der kørselsforbud inde på pladsen i tidsrummet kl. 20.00 til kl. 8.00 både fredag og lørdag aften/nat. Men du kan selvfølgelig i nødstilfælde komme ud fra pladsen hele døgnet. Du kan så bare kun komme ind igen på de tidspunkter, der skrevet længere oppe.

Hvad koster en børnebillet til DHB? Det er gratis at medbringe børn til og med 12 år på DHB. Over tolv år år skal købe almindelig billet. Men husk, at der kan være høje lyde i området, så pas på de smås ører (og dine egne).

Kan os fra Vandel komme gratis ind? Ja, som en gestus til Vandel-borgerne, kan alle i postnummer 7184 Vandel komme gratis ind til DHB. Du skal tage til indgangen på Dalgasvej og vise gyldigt billed-ID og sygesikringsbevis. Det gælder kun for dig - altså ikke venner, kollegaer eller andre.

Hvad hvis det regner? I tilfælde af regn eller andre uforudsigelige vejrfænomener vil DHB selvfølgelig blive gennemført, men kun i det omfang, som vejr og sikkerhed tillader det. Vi sørger selvfølgelig for, at der under alle omstændigheder bliver masser af underholdning og fest, men refunderer hverken publikumsbilletter eller deltagerbilletter. Vi lover til gengæld, at det bliver en fed weekend uanset regn eller hedebølge.

Kommer man gratis ind med Vmax- eller DHB-tatovering? Ja, indtil videre belønner vi vores største fans med Vmax- eller DHB-tatoveringer med gratis indgang til DHB (classic weekendbillet). Men der gælder følgende regler: Tatoveringen skal fremvises i indgangen og muligvis fotograferes for at kunne vises i Vmax eller på Vmax.dk. Tatoveringen skal være udført præcis som det rigtige logo (se dem her) og minimum 6-8 cm i bredden. Desuden forbeholder vi os altid retten til at afvise folk i indgangen, og ordningen kan når som helst annulleres, og vilkårene kan ændres uden varsel.

CAMPING, MAD, DRIKKE OSV.

Kan man sove der? Det er som altid gratis at campere på DHB. Alle, der køber en weekend-billet, har naturligvis fri camp og fri parkering rimelig tæt ved bilen. Så kommer du tidligt på DHB, kan du campe så tæt som et par meter fra din bil.

Her kan du se et midlertidigt kort over området:

© mmm.dk

Er der strøm på pladsen? Nej. Vi har ikke strøm til hverken telte, campingvogne eller andet. Eventuelt medbragte generatorer skal opfylde alle lovens krav og må ikke være i gang fra kl. 24.00 til 07.00. Du kan købe mobilladere hos én af vores udstillere.

Må jeg have hund med til DHB? Nej, ingen hunde! Det bliver noget rod at have 15.000 kamphunde rendende rundt på pladsen...

Kan jeg hæve penge? Ja, du kan hæve penge i Dankort-automaten ved Informationen fredag kl. 12-03 / lørdag kl. 10-03 / søndag kl. 10-17

Kan jeg købe mad? Du kan handle i Brugsen i Vandel by. Og ellers er der mad og drikke i de forskellige boder på pladsen.

Hvilke billetter/armbånd gælder hvor? VIP Campen: Kun for gæster med VIP-armbånd (altså ikke Classic - heller ikke Crew). DHB Classic: Adgang for DHB Classic, VIP, Dansk Metal, Crew og Dansk Metal VIP. Dansk Metal: Kun adgang for Dansk Metal - ikke Crew eller DHB VIP.

Fakta om VIP-campen: Den er inddelt i tre zoner - en zone for campingvogne, en zone for telte, og en zone for telt og campingvogne blandet sammen (i førstnævnte zone er store dele af underlaget beton og i de andre zoner græs).

Må mine venner med Classic-armbånd besøge mig i VIP-campen? Nej, VIP-området og dets faciliteter er kun for VIP-gæster, da de jo har betalt for den ekstra luksus. På samme måde som til andre store festivaller, ved fodboldkampe etc.

Må jeg have mad og drikkelse til hele weekenden med på pladsen? På campingområdet må du medbringe mad og drikke (også alkohol) til eget forbrug. Dvs. i omegnen af 20-25 øl eller vand pr. døgn pr. person. Du vil blive nægtet adgang, hvis du kommer med en kæmpe trailer fyldt med drikkelse 'kun' til dig og kæresten. Inde på selve festivalpladsen er det naturligvis forbudt at medbringe egne mad- og drikkevarer af enhver art. Enhver form for videresalg medfører bortvisning.

Må jeg have våben og stoffer med? Nej, selvfølgelig ingen former for våben (herunder knive af enhver art og størrelse) eller euforiserende stoffer må medbringes på DHB - overtrædelse af dette medfører bortvisning og politianmeldelse.

Hvad gør jeg, hvis der sker en ulykke? Du skal ikke ringe 112! Vores eget alarm-nummer hedder 29 878 112. DHB har også eget beredskab til førstehjælp ved informationen samt ambulancer og DHB-brandvæsen. Smid nummeret i din mobil med det samme!

Må jeg bruge mit laserlys til DHB? Nej, alle former for laserlys/laserpenne er strengt forbudt på Vandel, da området ligger meget tæt på Billund Lufthavn. Politiet fortæller, at det kan være farligt for flyene i luften. Overtrædelse medfører bortvisning.

Må jeg spille musik i campen? Ja, men kun til klokken 24.00.

Jeg har campingvogn med - hvor må den være henne i camp-området? Brandmyndighederne forlanger adskillelse mellem telte og campingvogne i den almindelige classic-camp, hvor der findes et område for telte og et for campingvogne. Der kan ikke 'blandes'. Der gælder andre regler i party- og VIP-campen. Spørg, når du ankommer.

Hvor skal hhv. autocampere og Camplet være på pladsen? Autocampere skal være sammen med campingvogne - Camplet osv. skal være sammen med teltene. Spørg om placering, når du ankommer.

Igen i år kan du leje campingvogn til DHB hos vores venner fra HCU:

© mmm.dk

Må jeg grille i camp-området? Ja, men KUN på asfalt/beton. Ingen grill på græs eller tæt på telte. Pas på, please!

Er der vand i camp-området? Der vil være nogle opmærkede vandposter, hvor du kan tappe gratis postevand. Se kortet i programmet, når du ankommer.

Må jeg komme med en campingvogn på prøveplader? Hvis det er lovligt, er det okay med os - men alle campingvogne med prøveplader bliver registreret på et personligt navn, og såfremt campingvognen bliver efterladt på pladsen, bliver den person gjort ansvarlig for at få den fjernet - altså med andre ord: Den bliver fjernet for den pågældende persons egen regning.

Hvad med fortelte - går det? Nej, ingen må have fortelte på deres campingvogne eller autocampere. Sådan siger brandmyndighederne.

Må jeg have sofaer osv. med i campen? Nej, brandmyndighederne tillader ikke den slags store ting og sager pga. brandfare - så dagligstuen må blive derhjemme. Mindre ting som campingstole, små borde osv. er selvfølgelig okay. Desuden løb vi sidste år tør for campingarealer, da pladsen var fyldt med alt muligt skrammel.

Må jeg sætte et stort partytelt op i campen?
Nej, kun almindelige telte og mindre Silvan-agtige plastikpavilloner (typisk 3x3 meter) er tilladt. Årsagen er, at kæmpe telte o.l. optager for meget plads i campen. Desuden ligger tingene efterfølgende og flyder på området, hvilket koster for meget i oprydning.

Må jeg have fadølsanlæg, kæmpe musikanlæg osv. med? Nej, det er ikke tilladt at medbringe og opsætte fadølsanlæg, store diskoteksanlæg, lysshow, scener osv. i campen. Mindre musikafspillere, bilanlæg osv. er selvfølgelig okay at bruge - dog ikke efter kl. 24.00.

Jeg har lavet en cykel med tre siddepladser og et par højttalere. Må jeg havde sådan én med? Ja, så længe der er hjul på, og den drives med pedaler, så er det en sjov gimmick, som er okay til DHB. Men der må ikke være motor på, for færdselsloven gælder på hele camp-området. Og du må ikke genere andre eller køre meget stærkt.

Må jeg drøne rundt på min hjemmelavede pocketbike? Nej, for færdselsloven gælder på hele camp-området, så pocketbikes, motoriserede løbehjul osv. er ikke tilladt.

Må vi spærre lidt plads til dem, som kommer senere? Nej, som udgangspunkt kan man ikke spærre plads til andre - heller ikke på området med campingvogne. Så I må afsted på samme tid alle sammen, hvis I skal ligge sammen.

Kan jeg komme i bad? Jep, der kan naturligvis købes varme bade på pladsen til almindelig festivalpris. På VIP-området er der bad med i prisen.

Jeg er ikke fyldt 18 år endnu. Kan jeg komme ind i festteltene? Du kan godt komme ind, men ingen spiritus serveres for personer under 18 år.

Er det rigtigt, at der ikke bliver kørt 402-meter fredag? Ja, fredag er en party/brænder-dag med kæmpe fest om aftenen/natten og tonsvis af fed action hos Team Man på den dobbelte brænderplads. Og måske flere fredags-overraskelser!

DELTAGERE

Hvordan tilmelder jeg mig som deltager i DHB, DFB eller drift? Det kan du læse alt om inden længe på Vmax.dk.

Hvor gammel skal man være for at køre drift og være på brænderpladsen? Aldersgrænsen er minimum 18 år.

Jeg har købt en Dansk Metal-billet, men én af mine venner skal drifte, så jeg har også en pit-billet. Kan jeg komme ind begge steder? Ja, du må gerne have to armbånd på, så du kan komme ind begge steder.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan deltage alligevel, eller min bil går i stykker kort før DHB? Så skal du købe en almindelig publikumsbillet, hvis du vil ind til DHB. Deltagerindbetalingen bliver efterfølgende refunderet. Årsagen er, at flere har snydt med tilmeldingen og så aldrig deltaget.

Om ekstra pitbilletter: De skal købes via det særlige link, som kan fremsendes efter tilmelding, hvis det ønskes. De koster 650 kr., og de fremsendes inden for to dage. Sidste frist for tilkøbsbilletter er den 30. maj 2013. Disse billetter kan ikke købes i indgangen.

Info om brænderplads og bilklubber længere nede.

BILKLUBBER

Er der en speciel camp for bilklubber? Ja, du kan læse mere her!

Hvilke billetter skal vi købe? Bilklubber skal købe classic-billetter. Men VIP kan også bruges.

Hvad må vi have med i området? Der gælder samme campingregler for bilklubbberne som alle andre (se herover). Det er altså ikke tilladt at medbringe kæmpestore festtelte, sofaer, busser, campingvogne, scener, lysshow osv. i bilklub-området. Almindeligt campinggrej er selvfølgelig okay. Hvis I vil sove i campingvogn, skal den holde i campingvogns-området - ikke i bilklub-området. Det er brandmyndighederne, som har indskærpet reglerne. Der må gerne spilles musik (dog ikke efter 24.00), men ikke fra store diskoteksanlæg osv. Mindre afspillere og bilanlæg er okay.

DANSK METAL

Er det noget med, at det er billigere at komme ind via Dansk Metal? Ja, for medlemmer af Dansk Metal, har vi indgået en særlig aftale til DHB. Du finder mere info på www.danskmetal.dk/dhb

Hvis jeg køber billet til Metal-campen, må jeg så campere uden for Metal-området, hvis jeg vil? Ja, du må gerne være i Classic-campen, hvis du vil. Men ikke i VIP-campen.

Jeg har købt en Dansk Metal-billet, men én af mine venner skal drifte, så jeg har også en pit-billet. Kan jeg komme ind begge steder? Ja, du må gerne have to armbånd på, så du kan komme ind begge steder.

Hvor stiller jeg spørgsmål om Metal-campen? Det gør du her: [email protected]

© mmm.dk

CREW, BABES OG UDSTILLERE

Hvordan gør jeg, hvis jeg gerne vil arbejde til DHB? Man kan godt være frivillig på DHB, men kun før (opsætning) og efter (nedtagning) - man skal levere 10 timer for at få et gratis weekendarmbånd. Skriv til [email protected]

Har crew adgang til VIP-området og Dansk Metal? Nej, det er der ikke plads til, desværre.

Mangler I babes til DHB? Hvis du er en smuk pige med krudt i røven, kan du måske komme med på holdet af hotte Vmax-babes, som altid sætter gang i festen til DHB. Smid en mail til [email protected] med et par gode billeder af dig selv (også nogle i fuld figur) sammen med fem linjer om dig selv. Så vender vi tilbage snarest muligt. Bemærk, at Vmax-babes ikke får løn, og det er ikke 'modeller', der bare står og ser godt ud - det er party-piger med gang i - og som skal være friske på en bikini car wash og lignende. Selvfølgelig ingen nøgenhed. 'Arbejdet' forgår mellem 10 og 16 lørdag og søndag. Resten af tiden er fri. Vi giver indgang, mad, drikkelse, sted at sove osv.

Hvordan gør jeg, hvis mit firma vil udstille? Rigtig mange firmaer vil med god grund gerne vise deres nyeste produkter frem til DHB. Du kan læse mere HER!

© mmm.dk

BRÆNDERPLADS OG BRÆNDERCAMP

Hvordan kommer jeg til at ligge i brændercampen? Du sender en mail med info om antallet af personer, biler osv. til [email protected]www.teamman.dk kan du se nærmere info om campen.

Selvom jeg ikke ligger i Brændercampen, kan jeg så godt brænde dæk af på pladsen alligevel? Ja, du får nærmere info hos Team Man på brænderpladsen.

Må jeg have en bil med uden nummerplader til at brænde dæk af? Yes, det er fint. Smid den på en trailer, og så kan den skubbes ind til brænderpladsen. Få nærmere info hos Team Man på pladsen. Men husk, at det er dit ansvar at få bilen væk fra området/DHB igen - ellers koster det 3.000 kr. i bugseringsomkostninger. Og husk, at færdselsloven gælder på hele området - bortset fra banerne og brænderpladsen.

Hvordan med alder, promille osv.? På brænderpladsen gælder samme promillegrænser som ude i det virkelige liv. Du skal også være minimum 18 år og have kørekort.

Skal jeg købe en speciel billet til brænderpladsen/campen? Nej, du skal bare købe almindelig classic-billet.

Hvad hvis jeg har fået købt en VIP-billet, kan jeg så godt ligge med vennerne i brændercampen? Ja, det kan du sagtens. Bare ikke omvendt.

 


Har du flere spørgsmål
vedr. DHB, så smid os en mail på [email protected]


DHB præsenteres i samarbejde med:

© mmm.dk

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste