Speedway-klub smadret for en formue

Fjelsted Speedway Klub fik raseret det meste af klubben under stormen - nu har de brug for hjælp

7. november 2013 af Kasper Erling

Orkanen, som mandag den 28. oktober hærgede det sydlige Danmark, efterlod sig sine tydelige spor, som heldigvis i de fleste tilfælde begrænsede sig til væltede træer, bortfløjne tagplader, væltede havehegn og nedfaldne tagsten. For Fjelsted Speedway Klub blev den imidlertid et i mere end én forstand knusende slag, og det var et alt andet end rart syn, der mødte dem, som den følgende dag besøgte Fjelsted Speedwaycenter for at tage skaderne i øjesyn.

- På den lille bane var hele støjværnet væk og ruden i dommertårnet blæst ind, og på 500cc-banen var døren i dommertårnet på 500cc banen flået af, og kiosken på volden modsat starten lå næsten knust på bagsiden af volden, fortæller formand Annette Vesterskov.

- Dertil kommer alle de øvrige småskader, og da økonomien i forvejen er mere end stram, er dette her altødelæggende for os i Fjelsted, fortsættter formanden, som ved synet at ødelæggelserne var tæt på at kaste håndklædet i ringen.

Alene oprydningen efter stormskaderne vil koste mange timers arbejde; men det er heldigvis strømmet ind med tilbud om at give en hånd med fra både klubens medlemmer og fans, og allerede søndag den 3. november samledes man til den første arbejdsdag.

Mere alvorligt er spørgsmålet, om det overhovedet kan lade sig gøre at gøre banerne køreklare til den kommende sæson.
- Er støjværnet på minibanen ikke på plads ved sæsonstart, får vi ikke tilladelse til at køre, og det gælder måske flere år frem, forklarer Annette. Intet støjværn, ingen kørsel!

- Men også den knuste kiosk på den store bane vil give problemer, for uden den har vi ingen mulighed for at servicere vort publikum til DM-finalen 2014.

Det springende punkt er finansieringen af det hele, for selv om mange sikkert vil forvente, at det bare er et forsikringsspørgsmål, er der ingen hjælp at hente, når det drejer sig om hegn eller bygninger uden fast sokkel.

- Der er ingen selskaber vil forsikre noget sådant, ellers kan jeg garantere for, at det havde været forsikret, når jeg nu selv er assurandør, fastslår Annette med et lille smil.

- Alene et nyt støjværn på minibanen tipper jeg på, koster i omegnen af 200 - 250.000 kr. og dem har vi ingen mulighed for at skaffe selv, sukker Annette Vesterskov og efterlyser en smule af den kommunale støtte, som flere andre liga-klubber nyder godt af.

- Efter mange opfordinger har vi imidlertid nu oprettet en stormkonto, hvor alle donationer går til udbedring af de voldsomt mange og store skader i Fjelsted Speedway Klub, slutter formanden.

Alle donationer kan overføres til Reg.nr.: 6867 / Kontonr.: 1024351

Måske er du interesseret i...

Hvad synes kvinderne?

Mest læste