Magasinet M!

10 af de bedste computerspil i nyere tid

Der er urimeligt mange computerspil at vælge i mellem, og spiludviklere bliver kun bedre og bedre til at lave utrolige fortællinger og grafik, der ser bedre ud end virkeligheden. Her er 10 af de bedste PC-spil fra de sidste fem år.

10 af de bedste computerspil i nyere tid
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

Det komplette spil til enhver fantasy-elsker. The Witcher 3: Wild Hunt er det afsluttende kapitel i The Witcher-trilogien, hvor spillere udforsker de nordlige kongedømmer og det nilfgaardiske imperium for drager, griffer, trolde og deslige. Spilleren træder ind i den magiske verden i skikkelse af Geralt af Rivia, en såkaldt witcher med magiske kræfter, meget i stil med en shaman eller heks. Geralt må her bruge sine fantastiske evner til at løse diverse store og små opgaver for landets beboere - når han altså ikke også lige jager et monster eller to.

Gameplayet er tilfredsstillende. Det føles godt at kæmpe mod de forskelligartede fjender, og du fornemmer, at Geralt er en kraft, der skal tages alvorligt. Karakteren er dygtig, hårdnakket og charmerende. Spillet lader dig kappe hovedet af dine fjender og ikke mindst dyrke hed elskov med landets skønneste troldkvinder. Der er masser af udfordring i at finde rundt, og spillet har samtidig en historie, der kan lægge sig ud med selv de bedste fantasyfilm og bøger. Det skyldes ikke mindst, at historien og karaktererne bygger på en række noveller af den polske forfatter Andrzej Sapkowski.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
X-COM 2 (2016)

X-COM 2 er efterfølgeren til det storslåede X-COM: Enemy Unknown fra 2012. X-COM 2 tog alt det, der gjorde 1'eren fantastisk, og videreudviklede det. Spillet formår at gøre strategi og planlægning altafgørende. Som spiller styrer du et hold på fire til seks soldater, der skal udrydde en række kolonier af rumvæsener, der har overtaget jorden. Spilleren rykker én soldat ad gangen og må sørge for at stille sig i positioner, der ikke bringer holdet i fare, alt imens de bevæger sig mod missionens mål. Alle soldater på holdet har en funktion og kan opgraderes individuelt. På mange punkter kan du se spillet som et actionfyldt sci-fi-brætspil med elementer fra både klassisk skak og Dungeons & Dragons.

Det mest tillokkende - og til tider afskrækkende - ved spillet er, at soldaterne, der dør på slagmarken, dør permanent (hvis du da spiller spillet, som det er tiltænkt). Det betyder, at en enkelt fejltagelse under en mission kan have fatale konsekvenser for din yndlingssoldat; en soldat du måske har passet og plejet siden hans første spæde mission, og I to har ikke så mærkeligt knyttet et helt særligt bånd. Surt show. Men en ny soldat står heldigvis og venter i hangaren. Måske er han mand for at udfylde det tomme hul på holdet og i dit hjerte.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)

Skyrim udkom den 11. november 2011, men allerede nu, kun fem år efter, er en remasteret udgave på gaden. Skyrim blev en kæmpe succes med sin enorme verden, der indbød spillere til at udforske alle kroge og hjørner for både våben og fjender. Spillet byder på en lang liste af forskellige muligheder for at tilpasse sin kriger til sin egen spillestil. Vil du være bueskytte, troldmand, tyv eller en kombination af det hele, så er der mulighed for det.

Spillet er så tæt pakket med skjulte og spændende opgaver, at du føler dig som den eneste, der nogensinde er rejst igennem landet. Om spilleren støder ind i Draugr-inficerede gravkamre eller religiøse forsamlinger af morderiske fanatikere, så er det ved følelsen af opdagelse, at Skyrim skinner klarest.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Portal 2 (2011)

Portal 2 og forgængeren Portal er et førstepersons-skyde/puzzle-spil fra spilgiganten Valve. Spilleren vender tilbage som forsøgskaninen Chell, der har ligget i koma i hundrede år, som er gået siden det første spil. Chell skal ved hjælp af sin trofaste portal-gun begive sig gennem det forfaldne, men stadigvæk farlige anlæg Aperture Science samt stedets anden beboer, den artificielle intelligens GLaDOS.

Du bevæger sig gennem det ene gådefulde rum efter det andet, hvor Chell må bruge portaler til at bevæge sig over farlige afgrunde og sætte skydegale robotter ud af spillet.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Overwatch (2016)

Et spil, der måske skal definere fremtidige online skydespil i endnu større stil end Battlefield 1, er Overwatch. Overwatch er det nyeste spil fra spilgiganten Blizzard, der blandt andet står bag World of Warcraft og Diablo. I Overwatch har Blizzard taget inspiration fra traditionelle MOBA-spil som Dota 2 og League of Legends og kombineret det med et førstepersonsskydespil. Det resulterer i, at hver spiller vælger en unik karakter med unikke evner, som de så må bruge med og mod hinanden for at sejre over det andet hold.

Skydespillet har taget verden med storm og med god grund! Spillet er utrolig sjovt, poleret og fungerer bare. Heltene, der vælges mellem, er veldefinerede og meget forskellige, men endnu vigtigere: Ingen føles ubrugelige.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Metal Gear Solid 5 (2015)

Det sidste Metal Gear Solid-spil fra skaberen Hideo Kojima sætter dig atter i Venom Snakes aka Big Boss' sko. Om du vil snige dig gennem fjendens ørkenbase eller tæppebombe den sammen med din beskyttelsesbrilleiklædte hund, D-Dog, er helt op til dig.

Metal Gear Solid 5 byder på en gribende historie og solidt gameplay, der vil holde dig klistret fast til skærmen i små 50 timer - og det er kun, hvis man udelukkende spiller den centrale historie helt igennem. Metal Gear Solid-spillene er notoriske for deres lange cutscenes, der tidligere har kunnet nå helt op på 27 minutter. Det er der dog skåret ned på i denne femte del, og det er for nogle mennesker meget rart.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Grand Theft Auto 5 (2013)

Det åbne sandkassespils absolutte mester. Grand Theft Auto-spillene er de spil, alle andre i samme kategori forsøger at måle sig med. GTA 5's verden er så enorm og fyldt med ting at udforske, at selv efter at have gennemført spillets kampagne, har spilleren kun været igennem halvdelen af alt det, der er at lave. Til de, der af en eller anden grund ikke skulle have hørt om GTA-spillene, så følger og kontrollerer du kriminelle i deres største udskejelser på vej mod toppen af forbrydermiljøet.

Selvom historien i GTA 5 ikke når samme højder som andre udgivelser i serien, så er spillet utroligt velpoleret og teknisk fænomenalt. Om du løber gennem gaderne på flugt fra politiet, kører mountainbike i bjergene eller skyder rivaliserende narkolaboratorier i smadder, så føles det godt. Samtidig har spillet en populær onlinedel, der lader spillere gå amok i det virtuelle Los Santos.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Fallout 4 (2015)

Der er på en eller anden måde ikke rigtigt noget, der kan måle sig med Fallout. Den snart 20 år gamle spilserie har skabt sig en enorm fanskare, og det ikke uden grund. 

Det dystopiske univers med den mørke humor og dystre historie, hiver dig ind i en verden, hvor atombomber har sønderrevet kloden og landskabet, som vi kender det. Det er din opgave at skyde dig igennem det post-apokalyptiske Boston for at finde din kidnappede søn. Undervejs støder du ind i arrige zombielignende gouls, heftige super-mutanter og frygtelige deathclaws, der alle må lide døden for enden af dit skrot-modificerede plasmagevær.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Dark Souls (2011)

Det utilgivende-men-ufatteligt-berigende-spil. Der er ikke rigtigt noget helt ligesom Dark Souls-serien. Spillene er utroligt svære for nybegyndere, og du lærer på den hårde måde, hvordan fjenderne bør tackles. Er du uheldig, og det er du ofte, løber du ind i den forkerte fjende på det forkerte tidspunkt (eller det rigtige tidspunkt!), og det kan meget vel ende ud i en ufortjent død ved et enkelt sving af fjendens sværd. Det er frustrerende, men vanedannende.

Alle tre spil i serien er fantastiske. Omgivelserne i det første spil i serien er dog de mest interessante. Steder som Anor Londo og Firelink Shrine er så stemningsfyldte og mindeværdige og overgås ikke i de senere spil. Efterfølgerne forbedrer på andre punkter, men har ikke kunne skabe helt den samme magi i omgivelserne som 1'eren.

ANNONCE
10 af de bedste computerspil i nyere tid
Battlefield 1 (2016)

Det nyeste Battlefield er det ultimative verdenskrigsspil. Serien, der startede med Battlefield 1942, har gang på gang vist, at den er blandt de allerstørste sværvægtere inden for førstepersonsskydespil. Battlefield 1 er det nyeste skud på stammen og en stor fornøjelse at spille. Udviklerne Dice har taget alt, hvad der har gjort de tidligere spil gode, og fjernet de mindre populære dele. Således er de endt ud med et spil, der skal definere fremtidige online skydespil.

Skaberne af Battlefield 1 udforsker som nogle af de første 1. Verdenskrig i en række slag. Der er dog skruet op for den action, Battlefield er kendt for, så der er knap så meget skyttegrav og mere flammende kaos og larmende maskingeværer. Som et af mærkepunkterne i Dices spil er lyden af våben og omgivelser helt i top, og du føler næsten rekylen i geværet, når der trykkes på aftrækkeren. Du finder ikke et mere intenst online-krigsspil end dette.

Det var vores bud på de 10 bedste computerspil de sidste fem år. Er du enig med os i de udvalgte spil, eller har vi glemt noget? Skulle BioShock Infinite, Dota 2 eller et tredje spil havde været med? Skriv dit svar i Facebook-tråden på M!s facebookside.

Leveret af Kultbox.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce