Magasinet M!

10 af historiens mest hjernedøde forbrydelser

Forbrydelse er aldrig godt, men de her er bare dummere end de fleste..

Det er ikke, fordi vi vil argumentere for, at kriminalitet nogensinde er en god idé. Men sommetider er det bare en endnu dårligere idé.

Som fx i disse 10 tilfælde, som ikke ligefrem kan siges at være de mest gennemtænkte forbrydelser.

10. Aske eller kokain?

I 2014 begik en gruppe i Missouri indbrud i en ejendom i St. Charles County. Devin Gesell skulle holde udkig, mens to unavngivne unge gennemsøgte stedet for værdifulde genstande. De fik over $800 i kontanter, en halskæde til værdi af $500, en tablet og flere Xbox-konsoller.

De stofafhængige unge kriminelle tog også receptpligtige flasker morfin og oxycodon plus hvad, de troede, var en kasse med kokain. Dog indeholdt kassen ikke kokain. Det var asken til familiens afdøde far.

Teenagerne realiserede i sidste ende, at de stjålne rester ikke var kokain, men først efter at en af drengene havde smagt det. Uden at være ramt af den mindste smule anger, smed gruppen asken ud på vejen og kørte videre med de tyverier, de ramt faktisk kunne bruge.

9. Pølsevogn og penis

Denne historie starter med en 19-årig mand, Terrion Pouncy, der gik hen til en pølsevogn, trak en pistol og tvang pølsemanden til at tømme kasseapparatet. Den ender med, at den 19-årige skyder en pølse.

Men ikke dén slags pølse..

Den uheldige begivenhed fandt sted på Chicagos sydside under Halloween i 2017. Efter at skurken havde fået pengene, satte han sig forsigtigt sit våben i hans talje. Herefter flygtede han fra gerningsstedet.

Kort efter røveriet ringede en mand 911 og fortalte dem, at han var blevet skudt. Chicago politiet fandt en skadet Pouncy i døråbningen af et boligområde. Pouncy havde skudssår på hans penis og ben. Politiet lagde to og to sammen og anholdt Pouncy for røveri. Overvågningsoptagelser viste, at Pouncys boxershorts, da han på et tidspunkt bøjede sig forover og disse boxershorts matchede de meget blodige, han havde på på hospitalet.

Freud ville nok finde en eller anden kobling mellem, at en ung mand skyder på sin egen penis, mens han røver en pølsevogn. Eller måske var den unge mand bare klar over, at det var bedst, at han ikke videreførte sine gener.

8. Home Alone-ækvivalent

Terrorister er måske ikke ligefrem kendt for deres intellekt – baseret på deres handlinger. Alligevel skal den afghanske Mohammad Ashan næsten have prisen for den mindst smarte af dem.

USA mente, at Ashan var involveret i at udforme IED-angreb mod amerikanske og afghanske styrker. Som reaktion herpå rettede tjenestemænd sig mod Paktika-provinsen, hvor Ashan og hans oprørske tilhængere opererede, med en stor mængde af ’most wanted’-plakater. Plakaterne lovede informanter $100 for enhver information, der førte til fangst af Ashan.

I 2012 skete det bizarre. Ashan meldte sig selv. Tropperne var mildest talt lidt forundrede, da Ashan herefter forsøgte at gøre krav på pengene.

"Denne fyr er Taliban-ækvivalenten af Home Alone-røverne", udtalte en amerikansk embedsmand.

Biometriske scanninger bekræftede mandens identitet. Han fik ikke sin belønning. Overraskende nok..

7. Du skal ikke begå tyveri – slet ikke samme sted to gange

En britisk indbrudstyv lavede en ret stor bommert efter at have forsøgt at plyndre et hus, han allerede havde besøgt. Darren Kimpton, der har en række tidligere domme, stjal 85£ fra et hjem i Northampton. Men tilsyneladende er vores tyv ret glemsom, for han besøgte samme bopæl to gange. Og det skulle han nok ikke have gjort.

Da Kimpton kom ind i hjemmet, blev han meget overrasket mødt af to lige så overraskende politibetjente. Betjentene var i gang med vidneudtalelse, da Kimpton trådte ind gennem den dør, som han tidligere havde vandaliseret. Politiet greb straks indbrudstyven.

Selvom dommeren endte med at udtale, at Kimpton ikke var ”en særlig god indbrudstyv”..

6. Lad være med at søge job et sted, du har tænkt dig at begå røveri

Selv den mest omhyggelige forbryder kan efterlade et spor af sin kriminalitet. I løbet af et øjeblik kan selv det mindste uheld være afgørende for, om ens forbrydelse lykkes, eller man ender bag tremmer. Men magen til sjusket røveri skal man alligevel lede længe efter..

I 2017 gik den 26-årige Mirza ind en Paddy Power betting shop i Birmingham, England og røvede butikken ved hjælp af et falsk våben. Den maskerede mand afleverede en seddel til en medarbejder, hvor der stod: "Jeg har en pistol, åben døren, eller jeg skyder dig !!!”

Mirza låste derefter dørene og krævede at få pengene. Den skræmte assistent tømte både kasseapparatet og pengeskabet og fyldte over 16.000 pund i en taske. Med tasken fuld var Mirza klar til at flygte. Dermed fjernede han sin maske og viste sit ansigt til butikkens kameraer.

Umiddelbart tænker man, at det nok alligevel ville tage politiet ret lang tid at analysere kamera optagelserne, finde mandens identitet for efterfølgende at finde frem til ham. Men det er så her, Mirzas anden fejl spiller ind.

Miriza havde tidligere ansøgt om et job på den samme Paddy Power, som han netop havde røvet. Han efterlod endda sit CV. Og som om det ikke var nok: Mirza, som var en stærk kandidat til Mensa, var afhængig af gambling. Faktisk genkendte butikschefen manden på overvågningskameraet som kunde.

Butikschefen gav mandens detaljer til myndighederne. Politiet søgte Mirza's hjem og fandt alle de beviser, de havde brug for: skydevåben, sedlen og den taske, hvori han transporterede kontanterne. Han blev dømt til seks års fængsel.

5. Hjemmelavet fængsel

Et par ubudne gæster havde 48 timers sjælsøgning efter ved et uheld at blive fanget i Daytona State College-skab. I 2014 tilbragte John Arwood og Amber Campbell to dage fanget i skabet, før de ringede 911. Da politiet fandt det berygtede skab, opdagede de, at skabsdøren hele tiden havde været låst op.

Politiet gennemsøgte det hjemmelavede fængsel for Arwood og Campbell, men de kunne ingen spor finde af stoffer, som ellers var det mistænkte formål.

Derefter kiggede de på døren og kunne på ingen måde finde ud af, hvordan de lykkedes de to at låse døren.

Begge blev anklaget for ulovlig indtrængen – men hvad de skulle i skabet, vides stadig ikke..

4. Skorstenstrick gone wrong

I 2017 blev en klodset indbrudstyv efterladt ret rød i hovedet, da han sad fast i en skorsten. Keith Schultz prøvede nemlig i bedste julemand-stil at få adgang til et hus i Californien gennem skorstenen.

Men det gik altså ikke helt fejlfrit. Mandens partner in crime panikkede og forsøgte at bryde ind i huset for at få Schultz fri. Herefter gik ejendommens sikkerhedsalarm i gang og tilkaldte politiet.

I samme øjeblik ringede en kvinde til det lokale politi og fortalte dem, at hendes ven sad fast i en skorsten. Politiet så hurtigt, at adresserne matchede og lagde så to og to sammen.

Brandmænd fik den 28-årige forbryder fri. Efter en hurtig kontrol på hospitalet blev Schultz overdraget til Bakersfield fængsel og anklaget for indbrud. Politiet har endnu ikke grebet den medskyldige, som flygtede fra gerningsstedet, før politiet ankom.

3. Cheetos-sporet

En forbrydelse efterlader ofte spor. Men visse spor er bare tydeligere end andre.

I 2008 stod en forslået og ødelagt snack-automat halvtom på Arlington Recreation Center i Minnesota med splintret glas ud over gulvet. St. Pauls politibetjente var hurtige til at reagere. En hurtig undersøgelse viste, at tyvene havde brugt en stol til at bryde ind til automatens snacks. Men der var også noget andet: Et spor af Cheetos chips.

I de tidlige morgentimer fulgte politibetjentene nøje Cheetos sporet til et hus i nærheden. Med hjælp fra øjenvidner crashede politiet Cheetos festen og konfiskerede de stjålne godter.

Man kommer lidt til at tænke på Hans og Grete..

2. Falsk check

En mand, Charles Ray Fuller, fra Texas går ind i en bank. Han påtager sig sit seriøse ansigt og fortæller ham selv, at i dag er dagen, hvor han får fat i 360 milliarder dollars. Mens han forbereder sig på at blive jordens rigeste mand, gennemtænker han sin egen plan. Han ville gå op til disken og aflevere en check på 360 milliarder dollars. Og i 2008 er det præcis, hvad han gjorde.

Medarbejderen i Chase Bank-filialen hævede øjenbrynet over det høje beløb, og tog kontakt til checkens formodede afsender, Paula Prettyman. Men Prettyman, hans kærestes mor, bekræftede, at hun ikke havde udstedt checken, og knuste straks Fullers drøm.

Den 21-årige havde håbet at bruge den falske check til at starte sit eget firma. Da han slet ikke havde set, hvordan hans plan kunne gå galt, var han også både i besiddelse af et våben og hash, da politiet ankom til banken.

Det gjorde nok ikke ligefrem situationen bedre..

1. Sleeping Beauty

Det er forståeligt nok, at kriminelle til tider er søvnige. De har et fysisk krævende job, de er altid på flugt fra politiet, og generelt er arbejdet bare ret stressende. Men at de ligefrem falder i søvn på jobbet, det er alligevel lidt vildt.

Alligevel er det netop, hvad der skete med denne trætte, ubudne gæst, der havde succes med at bryde ind i et hus i Glasgow, Skotland. De meget overraskende husejere fandt en indbrudstyv, snorkende og fuldt dækket et Doritos. Ifølge politiet var det ikke kun en træt indbrudstyv, men også en meget sulten en af slagsen – han havde nemlig også fortæret en halv tærte.

“Sleeping on the Job! We all feel tired when we start a shift & a thief who started his shift at 2345 yesterday was no different. He broke into a house on Corsewall St, decided on a pit stop, ate half a pie and fell asleep covered in Doritos. He woke up in cuffs #fingerlickinggood,” tweetede Monklands politi.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE