Magasinet M!

10 afsindigt rige danskere

Disse svine-rige danskere har så mange penge, at de kunne tørre røv med 1000kr-sedler.

Hanni Toosbuy Kasprzak, Ecco

mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Hanni Toosbuy Kasprzak

Det kan godt ske, at du griner af Eccos fodformede bedstemor-sko, men ejeren af Ecco Sko,Hanni Toosbuy Kasprzak, griner hele vejen til banken. Med et årligt salg på 17-18 millioner par sko, vover vi at påstå, at de fodformede lædersåler er et hit rundt om i verden. 

 

Formue: 5,4 mia. kr.

Familien Kirk Johansen, Lego

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

I 2007 blev familien Gunhild Kirk Johansen købt ud af Lego af familien Kirk Kristiansen. Siden har legetøjsproducenten stormet fremad og leveret det ene rekordresultat efter det andet - og det på trods af den verdensomspændende finanskrise - mens priserne på finansielle aktiver er faldet og faldet. Derfor må den stakkels familie 'nøjes' med listens 9. plads med en sølle formue på 7,1 mia. kr.

Formue: 7,1 mia. kr.

 

Familien Louis-Hansen, Coloplast

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Hvem havde forestillet sig, at man kunne blive milliardær af at lave bæ-poser til stomi-ramte mennesker? Coloplast-formuen er en af de få, der voksede i 2009 på trods af den famøse finanskrise. Niels Peter Louis-Hansen var så fornuftig at købe en ordentlig røvfuld Coloplast-aktier, som gennem udflytning af produktion til Ungarn og Kina har sikret ham en pæn formue.

 

Formue: 7,7 mia. kr.  

Familien Clausen, Danfoss

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Jørgen Mads Clausen

På trods af et milliardtab i 2008 og en støt stigende gæld gennem de sidste 12 år har Jørgen Mads Clausen stadig råd til at tage på den lokale MacD, og oven i købet bestille en stor menu. Faktisk har han råd til at købe 151.666.667 menuer.

Formue: 9,1 mia. kr.

 

Lars Larsen, Jysk

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Lars Larsen

"Go'daw. Jeg hedder Lars Larsen". Alle kender vel reklamerne med Lars Larsen og hans "super gode" tilbud. Man kan sige meget om den gæve jyde - og det er der også blevet gennem årene - men manden er altså en ganske habil forretningsmand. Som den jyde han er, er han ikke typen der lever det vilde jet-set liv med sprut, stoffer og let-påklædte damer, mens han bruger 1000kr-sedler til at tænde sin cigar. Men købmanden fra Vejle gemmer nu heller ikke alle pengene i madrassen, for lidt penge får han da brugt. Bl.a. kommer 'Dyne-Larsen' fra A-B i sin fine lille Bentley.

 

Formue: 11,0 mia. kr.

 

Familien Kann-Rasmussen, VKR

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Lars kann Rasmussen

Det er de færreste, der ved, hvad VKR er. Indrømmet, vi anede det heller ikke. Men VKR producerer ovenlysvinduer (og andre materialer til byggeribranchen), men da finanskrisen gjorde sit indtog sidst i 2008 og alle byggerier gik helt i stå, gik det naturligvis også hårdt ud over VKR. Men før du får helt ondt af ejer Lars Kann-Rasmussen og starter en storstilet indsamling på facebook, skal du bare lige vide, at han ikke ligner står og mangler penge.

Formue: 11,7 mia. kr.

Familien Due Jensen, Grundfos

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Niels Due Jensen

Grundfos producerer pumper, og det tjener bestyrelsesformand Niels Due Jensen kassen på. Grundfos blev grundlagt af Niels Due Jensens far, Poul Due Jensen, i 1945. Niels Due Jensen overtog gesjæften i 1980 og har sidenhen skovlet penge ind til sig selv og sit firma. Vi aner ikke hvad han bruger sin formue på, men hvis han skulle få lyst til at sponsorere en tur for M!-holdet til VM i sydafrika, lover vi ham et års abonnement af M! (Måske).

 

Formue: 14,3 mia. kr.

Familien Holch Povlsen, Bestseller

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Troels Holch Povlsen

Dansk mode høster stor anerkendelse i hele verden. Og det nyder Bestseller og især stifteren Troels Holch Povlsen rigtig godt af. Regnskabet for 2008/09 så ikke helt fantastisk ud, men det skyldes en finanskrise, der især gik ud over 'luksusprodukter' som netop tøj. Men bare rolig, Troels Holch Povlsen har stadig lige akkurat råd til rene boksershorts og strømper. 

Formue: 18,3 mia. kr.

Familien Kirk Kristiansen, Kirkbi og Lego

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

Kongen af klodser: Kjeld Kirk Kristiansen

En stor del af de milliardærer, der optæder på denne liste har mistet rigtig mange penge i 2009 grundet krisen. Men ikke Kjeld Kirk Kristiansen. For bare 6 år siden var Lego i krise og på randen af fallit, men de seneste 5 år er salget af lego-klodser eksploderet. fra 2005 til 2009 rullede der således små 2,4 mia. kr. ind på Kirks bugnende bankkonti. Hvis du vil ha' fat de mange gryn, er du nu, du skal skrue charmen på over for Sofie Kirk Kristiansen, datter af Kjeld Kirk og arving til formuen.

Formue: 19,7 mia. kr.

Mærsk Mc-Kinney Møller, A.P. Møller - Mærsk

ANNONCE
mmm.dk - 10 afsindigt rige danskere mmm.dk

96-årige Mærsk Mc-Kinney Møllers firma A.P. Møller har haft det det dårligste regnskab siden 1940, og uden tvivl den der blev allerhårdest ramt af finanskrisen. Faktisk er hr. Møllers formue skrumpet med hele 50,5 mia. kr i 2009 alene. Av. Men bare rolig, manden er stadig god for 82,4 mia. kr, og er således stadig Danmarks suverænt rigeste mand. Så hvis du har en sød søster, der ikke har noget imod at lave en 'Anna Nicole Smith', kan hun få lov at boltre sig i penge resten af livet. Og hvis du er heldig, og god ved din søster, kan det være, at der falder en ny fladskærm af til dig.

 

Formue: 82,4 mia. kr.

Kilde: Business.dk (2009)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE