Magasinet M!

10 aprilsnarjokes som gav bagslag

Når pranks ikke helt går som forventet.

De fleste af os er ret bevidste om at være opmærksomme på pranks, når vi nærmer os 1. april. Der kommer mange jokes, og sommetider er de lette at opfange, sommetider er de ikke. Sommetider går de godt, sommetider gør de ikke. Vi har her fundet 10 eksempler, hvor der er fokus på ikke. 

10. The end of the world 

Tilbage i 1940 lyttede William Castellini til et Jack Benny-radioprogram, da han fik en ide. Programmet omtalte Orson Welles nu berygtede "War of the Worlds"-spøg, som havde fundet sted to år tidligere som halloween prank. 

Castellini arbejdede som pressemedarbejder for Franklin Institute i Philadelphia. Hans daværende opgave var at holde et nyt foredrag på planetariet kaldet "How Will the World End?", og dette foredrag skulle tilfældigvis afholdes den 1. april. Han lagde to og to sammen og skabte, hvad der i hans eget hoved ville være i et stort publicity stunt. 

Castellini udstedte en pressemeddelelse den 31. marts, der annoncerede verdens ende bekræftet af astronomer ved Franklin Institute. Dette ville ske kl. 15:00 EST den 1. april. Pressemeddelelsen angav, at dette ikke var prank og gav kontaktoplysninger for yderligere information. 

En lokal radiostation KYW bragte historien og læste pressemeddelelsen under deres udsendelse, hvilket førte til en bølge af opkald og breve fra skræmte borgere, hvis frygt blev til vrede, da de indså, at det hele var en spøg. Radiostationen undskyldte sig med uvidenhed og skød skylden på Franklin Institute. Castellini mistede herefter sit job. Hvorvidt KYW blev narret som alle andre, eller om de brugte pressemedarbejderen som en syndebuk, vides stadig ikke.

ANNONCE

9. Aliens invaderer jordanske Jafr

Man kan måske undre sig over, hvordan folk stadig kan blive snydt af pranks den 1. april i dag, men det er vigtigt at huske, at aprilsnar ikke er en verdensomspændende tradition. Tilbage i 2010 blev den jordanske by Jafr nævnt i en avishistorie, der hævdede, at rumskibe styret af 3 meter lange aliens landede i ørkenen udenfor byen. 

Ifølge Mohammed Mleihan, borgmesteren for Jafr, var folk for skræmte til at lade deres børn gå i skole, og han overvejede at bestille evakuering af byen på et tidspunkt. Udsendte tropper fandt dog ingen spor af en fremmed invasion. Da ordet nåede til byen, truede Mleihan med at sagsøge Al Ghad-avisen. Chefredaktøren undskyldte for ulejligheden og sagde, at deres mål var at underholde, ikke skræmme folk. Han fortalte dog ikke, hvorfor de valgte Jafr i første omgang. Folk spekulerede på, om det var fordi området var berygtet for en militærbase, der husede amerikanske militærstyrker og al Qaeda-terrorister på forskellige punkter i fortiden.

ANNONCE

Udbrud i Boston

Folk, der kender Boston-området, er måske bekendt med Great Blue Hill, en forhøjning på omkring 15 kilometer sydvest for byen. Det er det højeste punkt i Norfolk County og fungerer som en populær vandretur destination. Den 1. april 1980 lykkedes det en nyhedsudsendelse på WNAC-TV at overbevise den nærliggende lokalbefolkning, at Great Blue Hill havde været i udbrud. 

Reporter Jan Harrison sagde, at aske og lava var begyndt at sprøjte ud af højen og havde ramt nærliggende boliger. Udsendelsen sluttede så med, at Harrison hævede et kort, hvorpå der stod "April Fool.” Men på det tidspunkt havde mange mennesker allerede slukket for udsendelsen, fordi historien forårsagede panik, især i de nærliggende byer Milton og Canton. Nogle begyndte endda at evakuere deres hjem. 

I sidste ende betød det, at chefredaktør Homer Cilley blev fyret for sin dårlige bedømmelse af, hvad man kan fortælle i en nyhedsudsendelse. 

ANNONCE

Google Mic Drop

Google har udviklet et ry som en ægte prankster (ja, det er et ord!), som er villig til at bruge mange ressourcer på at implementere funktioner, som kun vil være aktive i 24 timer – altså den 1. april. I de senere år har de præsenteret sjove og gennemtænkte pranks. Det var bare ikke lige tilfældet i 2016, da Google introducerede Gmail Mic Drop. 

For to år siden lancerede Google Mic Drop til Gmail, som betød, at en mail ville ende med en gif af en minion fra Despicable me, som netop lavede mic drop.

Gmail sluttede ikke automatisk hver mail med mic drop, men lavede en ”send + mic drop” knap, som blev placeret ved siden af den almindelige ”send” knap. Google havde desværre ikke medregnet, hvor nemt folk kom til at trykke på ”send + mic drop” ved en fejl, og for at mic drop skulle virke ægte, betød det, at samtalen sluttede, når der blev sendt mic drop: “Everyone will get your message, but that’s the last you’ll ever hear about it” – sådan præsenterede Google den nye feature. 

Og overraskende nok viser det sig, at selv den 1. april har nogle af os vigtige e-mails til at sende – hvor vi helst ikke vil have en minion inkluderet. Klagerne begyndte at vælte ind, da folk kom til at bruge knappen til kunder og forretningskontakter. Værre var, at de ingen svar fik, fordi samtalen blev lukket. Google fjernede mic drop et par timer senere og har vist været lidt mere obs på deres pranks efterfølgende.. 

ANNONCE

Topløs barber skaber kaos

Barber George Birko mente, at han havde fundet på en vittighed, der var både smart og kunne forbedre hans forretning. Den 1. april 1980 skrev han et simpelt skilt udenfor sin frisørsalon i Columbus, Ohio, hvor der stod: "Topless Stylist on Duty Today." Potentielle kunder og nysgerrige tilskuere trådte ind i salonen for at få et glimt af stylisten og så Birko på hårdt arbejde kun iført et slips over bæltet.

Barberens besked tiltrak en stor flok – stor nok til at politiet hurtigt viste sig. De bad Birko om at fjerne skiltet.

Bestyrelsen sendte en ned for at inspicere barbarshoppen, tydeligvis ikke klar over, hvilken dag der var tale om. Da de havde eftersøgt og ikke fandt nogen topløse kvinder, havde barberen ikke gjort noget galt, og de forlod stedet.

Hele episoden viste sig altså at volde Birko ret meget besvær. Alligevel synes han, det var ret sjovt. Desuden opnåede han sit mål – hans indtjening blev fordoblet på denne dag.

ANNONCE

Titanic part 2

Beliggende på den sydøstlige kyst af England, findes Beachy Head, som er et kalklandskab, der er kendt for sin skønhed og dets højde. Desværre gør de samme kvaliteter det til en af de mest populære selvmordssteder i verden. Men i 2001 blev landskabet genstand for et andet problem, da en aprilsnar forårsagede en massiv revne i klippefladen.

Det hele startede med en meddelelse i Brighton radio. En DJ fra Southern FM fortalte sine lyttere, at en kopi af Titanic ville passere East Sussex og kunne ses fra Beachy Head. Ifølge rapporten var skibet bygget af et firma kaldet AFD og det var eneste (andet end datoen), der indikerede, at der var tale om en aprilsnar.

Forudsigeligt nok faldt mange mennesker for joken og tog afsted for at se skibet. Hundredevis af mennesker var samlet på stedet, før de indså, der var tale om en prank. Der ankom faktisk så mange mennesker, at der kom en 1,5 meter stor sprække i klintens overflade. Lokale myndigheder måtte evakuere alle og spærre området.

Radiostationen undskyldte for sit stunt, men Maritime og Coastguard Agency synes ikke, det var sjovt.

ANNONCE

Super Mario og bombeforskrækkelse

Super Mario er utvivlsomt en af de mest populære spilfranchiser i historien, men det betyder ikke, at alle i verden genkender det med det samme. Fem teenagepiger lærte dette på den hårde måde i 2006, da en aprilsnar blev alvorlig nok til, at de potentielt stod overfor kriminelle anklager.

Den 1. april fandt borgerne i Ravenna i Ohio flere mystiske kasser spredt rundt om i byen. De 17 kasser blev fundet foran vigtige bygninger som en retsbygning, en kirke og et gymnasium. Alle kasserne var dækket af guldpapir med et stort, hvidt spørgsmålstegn vist på forsiden.

De fleste spillere ville genkende disse bokse, da det ikoniske spørgsmålskasser fra Super Mario. Alle andre troede dog i stedet, at de kunne være eksplosive enheder.

Bombeholdet blev indkaldt til at undersøge kasserne. De fandt ud af, at kasserne var tomme og indeholdt ingen eksplosiver. Teenagerne tilstod deres prank og fortalte, at de havde bestilt kasserne fra en hjemmeside.

Ifølge Randall McCoy, byens politichef, var dette et populært spil spillet i hele landet, men der var ingen andre rapporter om, at boksene skulle være blevet forvekslet med bomber.

ANNONCE

En lidt for billig jordomrejse 

En generel tommerfingerregel for pranks er, at man aldrig skal tilbyde folk noget gratis eller med stor rabat. Uanset hvad det er, vil folk have det, og de vil blive meget vrede, når de finder ud af, det hele var en joke.

Som i meget vrede. 

I 1872 organiserede det London-baserede Thomas Cook rejsebureau den første rundtur i verden. Hundrede år senere tænkte journalist John Carter ved The Times på en smart måde at ære anledningen og samtidig lave en aprilsnar. 

Han meddelte, at Thomas Cook (som stadig fandtes) ville arrangere en lignende tur igen, tilgængelig for de første 1.000 ansøgere. Den ekstra vinkel: Rejsen var tilgængelig til priser svarende til 1872. Det vil sige, at en rejse rundt om jorden kun kostede omkring $ 575. Spøgende sagde Carter, at alle henvendelser skulle henvendes til "Frøken Avril Foley.”

Ikke overraskende overså folk fuldstændig ledetråden, da de var helt i ekstase over tanken om at få en så stor oplevelse så billigt. Hundredevis af mennesker ventede i timevis i kø ude foran Thomas Cook og rettede deres vrede mod rejsekonsulenter, som var lige så forvirrede, som de var. 

Efterfølgende indrømmede The Times, at de havde lavet det som en prank og undskyldte for alle besværligheder. Men det var ikke nok til at stoppe strømmen af vrede breve. Så de måtte fyre Carter, selvom han faktisk blev ansat igen senere.

Men han lavede nok aldrig sådan en prank igen.. 

ANNONCE

Mus i ægget

En af de mest uheldige aprilsnar skete helt tilbage i 1900, da en prank mellem et ungt par fra Binghamton, New York, gik helt galt. Avisartiklen beskrev den 19-årige Edith Walrach som en nervøs og temperamentsfuld kvinde. Hendes unavngivne forlovede blev rapporteret om at være en ”spasmager”. Så naturligvis kunne han ikke lade 1. april gå forbi uden at lave en joke med hans kommende hustru.

Så om morgenen spiste Miss Walrach morgenmad helt uvidende om, at hendes forlovede havde manipuleret med hendes kogte æg. Faktisk havde han formået at fange en levende mus i æggeskallen ved at sætte toppen tilbage på ægget og dække det til med en form for gips.

Da Miss Walrach brød skallen med sin ske, løb musen ud, og hun skreg panisk. Hun besvimede, og hendes forlovede måtte ringe til en læge. Chokket var så stort, at hun led af tre nervøse sammenbrud gennem hele dagen. Artiklen nævner intet om parrets endelige skæbne, men hendes tilstand var kritisk, og hendes forlovedes samvittighed havde det dårligt.

Meget dårligt..

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce