Magasinet M!

10 badass filmreplikker

"Hasta la vista, baby". Her er 10 filmreplikker, der er spækket med testosteron.

10 badass filmreplikker
  John McClane

Film: Die hard (1988)

Badass replik: New Yorker politibetjenten John McClane har valgt det helt forkerte tidspunkt at besøge sin eks-kone på. For den bygning, der skal danne rammerne for en våd julefrokost bliver stormet af en flok skydegale tyske terrorister, der har taget højde for alt. På nær John McClane. Da McClane får radiokontakt med terroristernes leder (spillet af den evigt geniale Alan Rickman) og bliver rådet til at overgive sig, svarer han prompte tilbage med denne nu udødelige one-liner:

"Yippee-ki-yay, motherfucker!"

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  T-101

Film: Terminator 2: Judgement Day (1991)

Badass replik: Vi tøver ikke med at kåre Terminator 2 som en af verdens fedeste film. Hverken instruktør James Cameron eller skuespiller Arnold Schwarzenegger har været bedre. I Terminator 2 er Arnold, modsat den første Terminator-film, 'the good guy'. Samspillet mellem robotten og den unge John Connor er til tider rørende. I en af filmens scener, forsøger john Connor at lære terminatoren ikke at være så robot-agtig med forskellige seje replikker. Og det er den sejeste af dem alle, der bliver fyret af til sidst i filmen, da Arnold køligt trækker sin pistol og skyder den overlegne T-1000-dræberrobot, der i den pågældende scene er helt stivfrossen efter at være blevet gennemvædet af flydende kvælstof:

 

"Hasta la vista, baby".

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Ivan Drago

Film: Rocky IV (1985)

 

Badass replik: Rocky IV er ikke seriens bedste. Langt fra. Men ser vi på badass one-liners ligger den helt i toppen. Ikke mindst takket være Dolph Lundgrens russiske bokser Ivan Drago. Faktisk har han så mange fede one-liners, at vi bliver nødt til at tage to med. Begge fyret af med en tyk, tyk russisk/svensk accent. Den første kommer køligt, efter at Ivan Drago har maltrakteret Apollo Creed i ringen, og den anden får Sly serveret lige inden deres boksekamp:

- "If he dies, he dies".

&

- "I must break you".

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Walt Kowalski

Film: Gran Torino (2008)

 

Badass replik: Den gamle krigsveteran Walt Kowalski kan ikke li' koreanere. Eller sin egen familie. Faktisk kan han slet ikke li' nogen som helst. Ud over sin hund og sine øl. Så da den forkerte person pisser på Kowalski får han serveret følgende episke repilk lige i fjæset:

"Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me."

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Vito Corleone

Film: Godfather (1972)

 

Badass replik: Verdens sejeste mafiaboss hedder Don Corleone og verdens 2. bedste film (ifølge IMDB) er Godfather. Vi mindes ikke, at den afdøde skuespiller Marlon Brando har været bedre. I hvert fald ikke sejere. I en af filmens første scener kommer en fortvivlet skuespiller op til Don Corleone for at få hjælp til at slå igennem, hvortil Don Corleone meget sikkert indikerer, at han nok skal få den ønskede rolle med sætningen:

"I'm going to make him an offer he can't refuse."

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Bryan Mills

Film: Taken (2008)

 

 

Badass replik: Hvorfor pokker vil man kidnappe Liam Neesons datter? Vi fatter det ikke. Og denne kidnapper er så dum at ringe op til Neesons karakter Mills. Men samtalen går ikke helt som han havde regnet med:

 

"I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have is a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you."

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Loke og Tony Stark

Film: The Avengers (2012)

 

Badass replik: 2012s største actionbrag (ja ja, sammen med The Dark Knight Rises) har et væld af fede one-liners. I en af filmens stille scener truer skurken Loke Tony Stark. Men Tony Stark er altid hurtig i replikken:

Loke: "I have an army"

Tony Stark: "We have a hulk".

You argument is invalid.

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Tony Montana

Film: Scarface (1983)

Badass replik: Efter at have slået sin bedste ven ihjel, sniffet et bjerg af kokain (og vi mener et bjerg), bliver gangsteren Tony Montana belejret af en masse ubehagelige typer med masser af ubehagelige våben, der er ude på at gøre det af med ham. Men det vil Tony slet ikke finde sig i:

 

"You wanna fuck with me? Okay. You wanna play rough? Okay. Say hello to my little friend!"

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Travis Bickle

Film: Taxi Driver (1976)

 

Badass replik: Taxachaufføren Travis Bickle har fået nok af New Yorks udskud og er på kanten af at miste sin forstand. I denne scene kigger han sig i spejlet og forestiller sig en konfrontation. Scenen var improviseret fra Robert De Niros side, da der stod i manuskriptet, at han ikke skulle sige noget:

"You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talking? you talking to me? Well I'm the only one here. Who the f*ck do you think you're talking to?"

ANNONCE
10 badass filmreplikker
  Jules Winnfield

Film: Pulp Fiction (1994)

 

Badass replik: Quentin Tarantinos bedste film, Pulp Fiction, er én lang badass replik. Men der er alligevel en enkelt, der formår at skille sig ud. I scenen hvor Vincent Vega (John Travolta) og Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) afhører den stakkels Brett, der har røvrendt deres chef Marsellus Wallace, går bølgerne højt, og den rædselslagne Brett kan ikke andet end fremstamme "what", hvortil en tydeligt ophidset Jules Winnfield leverer denne skarpe replik:


"Say what again, i dare you, i double dare ya motherfucker, say what one more god damn time!!"

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt