Magasinet M!

10 badass skuespillere der aldrig har vundet en Oscar

Hvorfor disse 10 seje skuespillere ikke har scoret en Oscar for længe siden er os en gåde.

Mickey Rourke

Are you fucking kidding me? Hvordan kan denne mand ikke ha' vundet en Oscar endnu? Efter at have tilbragt mange år i kulden som skuespiller, fik Mickey Rourke et comeback af de helt store, da han spillede rollen som den brutale og superseje Marv i Robert Rodriguez' Sin City fra 2005. Tre år senere i 2008 blev han voldsnydt for en Oscar i Darren Aronofskys mesterlige The Wrestler, hvor Rourke ellers giver sin hidtil bedste præstation som den afdankede wrestler Randy 'The ram' Robinson.

Burde ha' vundet en Oscar for:
The Wrestler (2008)

ANNONCE

Edward Norton

Stakkels Edward Norton. Når en skuespiller af Edward Nortons kaliber ikke har formået at vinde en Oscar endnu, er der altså et eller andet galt med Hollywood. Med mindeværdige roller i Fight Club (1999) og American History X (1998), ville vi da tænke, at minimum en Oscar ville være på sin plads? Istedet mente Oscar-akademiet at Oscaren i 1998 skulle gå til den lille italiener Roberto Benigni for hans rolle i Life Is Beautiful.

Burde ha' vundet en Oscar for:
American History X (1998)
Primal Fear (1996)

ANNONCE

Leonardo DiCaprio

Something is rotten in the state of Hollywood. Den kære DiCaprio har væet nomineret til en Oscar for Bedste Mandlige hovedrolle hele tre gange: i 2005 for sin rolle som den excentriske milliardær Howard Hughes i The Aviator, igen i 2007 for sin rolle i Blood Diamond og sidste år blev han på det kraftigste forbigået for sin pragtpræstation i rollen som børshajen Jordan Belfort i Martin Scorseses mesterlige The Wolf Of Wall Street

Den mand er ramt af en Oscar-forbandelse. Vi anbefaler, han bliver hjemme, næste gang han er nomineret. Og sparer sig selv for ydmygelsen.

Burde ha' vundet en Oscar for: 

De film vi lige har nævnt. Doh!

ANNONCE

Johnny Depp

Johnny Depp er Hollywoods mest alsidige skuespiller og en sand kamelæon. Han er nok mest kendt for sin mainstreame rolle som Captain Jack Sparrow i Pirates Of Caribbean-filmene, men er ikke bange for at kaste sig over mere skæve roller i skikkelse af Edward Scissorhands eller Tim Burtons Ed Wood fra 1994.

Burde ha' vundet en Oscar for:
Fear And Loathing Las Vegas (1998)
Donnie Brasco (1997)
Ed Wood (1994)
Hvad Så Gilpert Grape? (1993)

ANNONCE

Robert Downey Jr.

I den fede action-komedie Tropic Thunder fra 2008 har Robert Downey Jr.'s karakter, skuespilleren Kirk Lazarus, vundet masser af Oscars. Sådan er det desværre ikke i virkeligheden. Selvom Robert Downey Jr. formår at trække selv den tyndeste film op på et 'bestået' niveau med sin blotte tilstedeværelse og karisma, har han stadig en Oscar til gode.

Burde ha' vundet for:
Chaplin (1992)

ANNONCE

Harvey Keitel

Hollywoods mest undervurderede skuespiller hedder Harvey Keitel og har leveret mindeværdige præstationer i film som Quentin Tarantinos Reservoir Dogs (1992), The Piano (1993) og Bad Lieteunant (1992). Hvis man har set førstnævnte kan man kun undre sig over, hvorfor han ikke engang var nomineret til en Oscar for sin rolle som Mr. Black.

Burde ha' vundet for: 
Reservoir Dogs (1992)
The Piano (1993)
Bad Lieteunant (1992)

ANNONCE

Gary Oldman

Jeps, den er skam god nok. Skuespiller-geniet Gary Oldman har aldrig vundet en Oscar. Oldman har spillet alt fra mainstream-roller i kæmpe Hollywood-produktioner som Harry Potters gudfar Sirius Black i Harry Potter-filmene og den retskafne kommissær Gordon i Batman-filmene til psykopat- og terrorist-roller i film som Léon (1994) og Air Force One (1997).

Burde som minimum ha' vundet for:
Léon (1994)

ANNONCE

Liam Neeson

"I will look for you, I will find you, and I will kill you". Replikken stammer fra den vilde actionthriller Taken (2008) og er allerede blevet legendarisk takket være Liam Neeson, der ene mand formåede at hive en ellers standard action-film op på et helt andet niveau takket være sin karisma og coolness. 

Burde som minimum ha' vundet en Oscar for:
Schindler's List (1993)

ANNONCE

Steve Buscemi

Steve Buscemi har desværre ikke et udseende, man i det overfladiske Hollywood ser som "interessant", når der skal sælges film. Derfor har han heller aldrig rigtigt haft en bærende hovedrolle i en større Hollywood-produktion, selvom det ville være på sin plads. Vi fatter således heller ikke, hvad han laver i hjernedøde Michael Bay-produktioner eller lamme Adam Sandler-film, når man først har set hans talent udfolde sig i film som Resevoir Dogs (1992) og Fargo fra 1996.

Heldigvis vandt han en Golden Globe for sit portræt af den korrupte Nucky Thompson i HBO-serien Boardwalk Empire 

Burde ha vundet en Oscar for:
Fargo (1996)

ANNONCE

Tom Cruise

Nu undrer du dig måske over, hvad Tom Cruise laver på den liste? Men inden du forkaster scientology-tossen som en, ja, scientolog-tosse, bliver vi nødt til at fremhæve hans evner på det hvide lærred. For Cruise er ikke kun en mainstream-skuespiller, han er også yderst talentfuld. Det beviste han med Magnolia (1999), hvor han spiller en usympatisk og mandschauvinistisk foredragsholder, der hjælper mænd til at score kvinder og som krigsveteran i filmen Født Den Fjerde Juli (1989).

Burde ha' vundet for:
Magnolia (1999)
Født Den Fjerde Juli (1989)

ANNONCE

Leonardo DiCaprio

Til sidst har vi selvfølgelig Leonardo DiCaprio, som trods alt ser ud til endelig at få sin Oscar i år for sit portræt af pelsjægeren Hugh Glass i overlevelsesfilmen The Revenant. Hele fem gang tidligere - udover i år - er Leo blevet nomineret til en Oscar. Og hvordan han ikke som minimum har vundet den gyldne statuette én gang, er os en gåde. Først for sin rolle som den paranoide film- og rigmand Howard Hughes i The Aviator (2005) og senere som den vanvittige aktiemand Jordan Belfort i The Wolf og Wall Street (2013).

Ligeledes kan man undre sig over, at en af Hollywoods bedste skuespillere ikke engang fik en nominering for sine roller i Inception (2010), Django Unchained (2012) og Revolutionary Road (2008), hvor han i særligt de to sidstnævnte leverer nogle af karrierens allerbedste præstationer

Burde som minimum ha' vundet for:
Revolutionary Road (2008)
Django Unchained (2012)
The Wolf of Wall Street (2013)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce