Magasinet M!

10 bizarre koncert-øjeblikke

Der er slagsmål, brandsår, dyremishandling og... en blodig tampon forude.

10 bizarre koncert-øjeblikke
Ozzy & flagermusenDato: 20. januar, 1982
I 1982 havde Ozzy Osbourne for vane at kaste dyreindvolde efter publikum. En aften fik han dog lov til at smage sin egen medicin, da en fan kastede en flagermus op på scenen. Osbourne troede, der var tale om et stykke legetøj og bed hovedet af den lille djævel. Resultat: Efter koncerten måtte vildmanden i al hast køres på hospitalet for at blive vaccineret mod rabies.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Axl Rose tæsker fanDato: 2. juli, 1991

Axl Rose er kendt for sit iltre temperament. Det gav han en smagsprøve på, da han ved en koncert i St. Louis kastede sig ud blandt publikum og begyndte at slå løs på en fan, der var så fræk at tage billeder. Guns N' Roses-forsangeren kravlede derefter tilbage på scenen, svinede sikkerhedsvagterne til og skred - hvilket fik de mange fremmødte fans til at gå helt amok og smadre store dele af stadion.

ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Donita Sparks & tamponenDato: 28. august, 1992
Donita Sparks fra det hedengangne pige-grungeband L7 finder sig ikke i alt. Det gik i 1992 ud over en særligt uheldig publikumsgænger på den engelske Reading Festival. På et tidspunkt blev Sparks nemlig så træt af publikummets kasteskyts, at hun fjernede sit bind og kastede den blodige sag ud i mængden. Noget af en souvenir.  
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Curtis Mayfield bliver lamDato: 13. august, 1990
Curtis Mayfield blev i bogstavelig forstand ramt af en tragedie, da han i 1990 optrådte ved en udendørskoncert i Flatbush, Brooklyn. Soul-legenden var så uheldig at blive ramt af en tung scenelampe, der pludseligt faldt ned. Resultat: Sangeren og komponisten blev lam fra halsen af og ned og måtte tilbringe resten af sit liv i en kørestol.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Nøgen vrede mod maskinen Dato: 18. juli, 1993
Rage Against the Machine står bag et af de mere kuriøse stunts i musikhistorien. I 1993 startede det stærkt politiske band således en koncert med et kvarters stilhed for at protestere mod censur. Et kvarters stilhed, hvor bandmedlemmerne bare stod og kiggede ud over publikum - kun iklædt tape for munden og bogstaver tegnet på kroppen. Den nøgne sandhed? De betalende gæster var ikke begejstrede.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Fergie tisser i bukserne30. juli, 2005
Stacy Ferguson fra Black Eyed Peas er kendt som en rigtig frækkert. Knapt så frækt eller glamorøst var det dog, da hun - midt i en sang - tissede i bukserne under en koncert i San Diego. Fergie sagde efterfølgende, at hun havde fået et par drinks før koncerten. Det lyder rigtigt.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
James Hetfields & ilden8. august, 1992

Det gælder om at have styr på sceneshowet, når showet består af pyrotekniske eksplosioner. Det ved James Hetfield, der i 1992 stod det helt forkerte sted på det helt forkerte tidspunkt under en Metallica-koncert i Montreal. Hetfield fik andengradsforbrændinger på arme og ben og måtte tage en pause fra turnéen. Rock 'n' roll er ikke ufarligt.

ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Akon kaster med fanDato: 3. juni, 2007
Hvis Akon inviterer dig op på scenen, så sig nej. Det lærte en 15-årig dreng, som kastede en genstand efter sangeren, på den hårde måde. Akon bad nemlig sikkerhedsvagterne om at eskortere drengen op på scenen, hvorefter han tog teenageren i hoved og røv, løftede ham op over hovedet og kastede ham sidelæns ud blandt publikum.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
David Bowie og slikkepindenDato: 18. juni, 2004
Roser og trusser er hverdagskost for scenevante musikere. Slikkepinde er til gengæld knapt så smart kasteskyts. De kan nemlig sætte sig fast mellem en sangers øjenæble og øjenlåg - som det skete for David Bowie under en koncert i Norge. Britiske Bowie måtte have assistance fra en panisk hjælper, der løb ind på scenen, før han kunne fuldføre koncerten.
ANNONCE
10 bizarre koncert-øjeblikke
Alice Cooper og kyllingenDato: 13. september, 1969
Det er ikke alt med vinger, der kan flyve. Det ved Alice Cooper, der engang smed en levende kylling ud fra scenekanten i den tro, at fjerkræet ville svæve elegant hen over publikum. Det stakkels kræ blev i stedet revet i småstykker af de opildnede fans. Episoden gav forsider i de amerikanske aviser... hvor man kunne læse, at Cooper havde bidt hovedet af kyllingen og drukket dens blod. Sådan kan en fjer hurtigt blive til fem høns.  
ANNONCE
Del

Seneste nyt