Magasinet M!

10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om

- men som du burde se

10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
13 Assassins (2010)

Hey, ved du, hvad der er fedt ved 13 Assassins? Det hele, faktisk. Den japanske samuraifilm har både en fed historie og actionscener, der får din kæbe til at ligge og rode på stuegulvet.

Filmen er instrueret af Takashi Miike, manden bag Ichi the Killer - en af verdens mest kontroversielle film, der er blevet forbudt i adskillige lande på grund af en lang række ualmindeligt explicitte voldsscener. Den burde du i øvrigt også se, hvis du ikke allerede har fået det gjort.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
Black's Game (2012)

Hvis du kun skal se én islandsk film i dit liv (og det skal du formentlig nok), så er Black's Game - på originalsproget Svartur á leik - et mega fint bud.

Historien om en ung fyr, der for at betale sin gæld af havner i det benhårde narkomiljø, er i store træk Pusher på islandsk og genopfinder hverken den dybe tallerken eller gangsterfilmen som genre. Men hey, der er vold og narko og karakterer, der hedder Stebbi, Einar og Robbi Rotta. Og, bevares, en af de mest frastødende sexscener i filmhistorien.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
Buffalo Soldiers (2001)

Måske den bedste krigsfilm uden nogen egentlig krig nogensinde.

Joaquin Phoenix er US Army-soldat udstationeret i Stuttgart, Tyskland, og kampkeder sig på grund af den totale mangel på krig. Til gengæld får han tiden til at gå med at sælge militært isenkram på det sorte marked, fremstille heroin for en bande bindegale MP'er - åh ja, og knalde med sin overordnedes kone.

Da to soldater torpederer en benzinstation i en tank, mens de er påvirkede af bemeldte heroin, tager sagerne først for alvor fart. 

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
The Human Centipede-trilogien (2009, 2011, 2015)

Dem her skal du måske primært se bare for at kunne sige, at du har set dem.

I den første film bedøver og kidnapper den bindegale tyske læge Dr. Josef Heiter tre mennesker og syr dem sammen fra mund til anus, så de deler fordøjelsessystem.

2'eren er endnu mere kugleskør, og den kommende 3'er foregår i et fængsel, hvor 500 mennesker bliver syet sammen. Og har i øvrigt pornostjernen Bree Olson på rollelisten. Ak ja?

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
The Believer (2001)

Inden han blev 2/3 af verdens kvindelige befolknings våde drøm, tog Ryan Gosling et pænt sejt spring i sin karriere, da han nærmest direkte fra Mickey Mouse Club og uskyldigt teenage-tv fik sin første hovedrolle i The Believer - hvor han spiller indebrændt, fanatisk og pænt voldelig nynazist. Der i øvrigt er jøde.

Selv om den er glimrende - synes vi i hvert fald - blev filmen aldrig et kommercielt hit. Muligvis fordi den kom kort tid efter American History X, og at emnet er? skal vi sige kontroversielt.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
The Raid: Redemption (2011)

Indonesisk film, som er en af den slags, hvor plottet kan skrives på bagsiden af en øletiket, men alligevel er mageløst underholdende.

En gruppe betjente skal storme et højhus i Jakartas slum, hvor en fæl narkobaron holder til. De går ind ad døren - og så følger 101 minutters total ragnarok med alle de skuddueller og alt det kampsports-bøllebank, du kan drømme om.

The Raid 2: Berandal havde premiere sidste år og var mindst lige så hårdkogt, men hvor der var lagt mere fokus på historien. Som om det ikke var nok, så er det blevet annonceret, at en 3'er er på vej.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
This Boy's Life (1993)

I 1993 havde Leonardo DiCaprio kun en lille rolle i Critters 3 og en række tvivlsomme tv-serier på sit CV. Men så dukkede han op i denne totalt oversete, men ikke desto mindre fremragende film, der på dansk har fået den topfesne titel Min mors kæreste. 

Det skal du ikke lade dig narre af. DiCaprio er Tobias Wolff, hvis mor flytter sammen med Dwight, der på overfladen er meget rar, men viser sig at være en ualmindeligt nasty fyr - Robert De Niro har sjældent været mere modbydelig.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
Warrior (2011)

Hvis du troede, Tom Hardy var helt vildt bad-ass som Bane i The Dark Knight Rises, har du aldrig set Warrior. Tom Hardy i Warrior ville flå armene af Bane og tæve ham med dem.

Hardy spiller den stenhårde MMA-fighter (og tidligere marinesoldat) Tommy Riordan. Han har en bror, der også er bad-ass - og sandelig stiller op i samme MMA-turnering. Så skal vi ikke afsløre mere udover, at det er et totalt mysterium, at denne knaldperle af en slå-på-tæven-film kun kom på dvd i Danmark

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
Wet Hot American Summer (2001)

Virkelig veloplagt, virkelig vanvittig og virkelig sjov amerikansk komedie, der ikke desto mindre er skammeligt ukendt i brede kredse - i USA fik den premiere i kun 12 biografer og indspillede under 300.000 dollar, men har siden fået en art af kultstatus.

Filmen kredser om en jødisk summer camp i 1981 med nogle usædvanligt uansvarlige voksne ved roret. På rollelisten er fine navne som Paul Rudd, Elizabeth Banks, David Hyde Pierce (Niles fra Frasier) og en purung og ekstremt kikset Bradley Cooper i sin filmdebut.

ANNONCE
10 fede film ? du (formentlig) aldrig har hørt om
Mystery Men (1999)

Okay, det er en stramning at kalde den her for et mesterværk, men Mystery Men er alligevel så mageløst åndssvag, at den er svær ikke at holde af.

Ben Stiller står i spidsen for en flok ualmindeligt fesne superhelte: Stiller spiller Mr. Furious, hvis eneste superkraft er evnen til at blive meget, meget vred, William H. Macy er The Shoveler - som blot er bevæbnet med en skovl - og Hank Azaria er The Blue Raja, som er utroligt god til at kaste med gafler og skeer. Men beklageligvis ikke knive.

Geoffrey Rush er superskurken Casanova Frankenstein. Dumt? Ja, meget. Sjovt? Ret meget.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE