Magasinet M!

10 fede film du skal se i biografen i september

September byder på mange spændende oplevelser i biografmørket - alt fra noget af det uhyggeligste found footage-gys nogensinde lavet til rablende vanvittig animation med en pølse som hovedperson.

10 fede film du skal se i biografen i september

Blood Father

Premiere: 1/9

Med: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna med flere

Derfor skal du se den: Hallo! Mel Gibson som eksfange, der skal beskytte sin 16-årige datter imod pushere, som prøver at slå hende ihjel. Franske Jean-Francois Richet står bag det, der ifølge vores anmelder af dette års svar på Taken.

ANNONCE

Midnight Special

Premiere: 1/9

Med: Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst med flere

Derfor skal du se den: 38-årige Jeff Nichols er klart en af Hollywoods mest spændende instruktører i øjeblikket. Det beviste han med både Take Shelter (2011) og Mud (2012). Nu er han så klar med sin nye film, Midnight Special; en foruroligende sci-fi-film om en dreng med overnaturlige kræfter, som drengens far og farens ven skal beskytte imod regeringen, de er på flugt fra.
ANNONCE

Lyset i Havet

Premiere: 8/9

Med: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz med flere

Derfor skal du se den: Forhåbentligt bliver Lyset i Havet - på engelsk The Light Between Oceans - instruktør Deres Cianfrances store gennembrud. Han har tidligere vist med både Blue Valentine og The Place Beyond the Pines, at han formår at skrue et menneskeligt drama perfekt sammen. Og med det cast i Lyset i Havet er der ingen grund til, at han ikke fortsætter i samme dur. Filmen er baseret på bestselleren af samme navn og handler om et par, som finder en baby ved kysten i det vestlige Australien. De tager den lille pige til sig og opdrager hende, som var det deres egen. En dag finder de ud af, at barnets mor er derude, og de står nu i deres livs dilemma, som truer med at ødelægge forholdet. Det ser ud til, at man skal have lommetørklæderne klar. 

ANNONCE

Miraklet på Hudsonfloden

Premiere: 8/9

Med: Tom Hanks, Laura Linney, Anna Gunn med flere

Derfor skal du se den: 86-årige Clint Eastwood fortsætter ufortrødent som instruktør, efter han trak sig tilbage som skuespiller i 2012. Denne gang er det den ufortalte historie om den meget kendte hændelse i 2009, hvor piloten Chesley "Sully" Sullenberger på mirakuløs vis landede et fly på Hudson-floden ved Manhattan, New York. Det ufortalte skal findes i det efterspil, sagen medførte, og hvordan det truede med at ødelægge den ellers erfarne pilots karriere. Der er altid dømt must-see, når Clinten instruerer, hvilket han beviste så sent som forrige år med den fine American Sniper. Nå jo, og så er det Tom Hanks, der tager sig af rollen som Sully, hvilket aldrig kan trække ned.

ANNONCE

Sausage Party

Premiere: 8/9

Stemmer: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill med flere

Derfor skal du se den: Årets underligste animationsfilm finder du umiddelbart her. En film, der handler om en pølse, som opdager, hvad han egentlig er skabt til. Det lyder bizart og åndssvagt på samme tid - men på den fede måde. Og så er det nogle af Hollywoods sjoveste personer, der lægger stemme til de intet-anende madvarer. Det kan kun bliver wacked, det her.

ANNONCE

Blair Witch

Premiere: 15/9

Med: Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry med flere

Derfor skal du se den: Efter den skandaløse Book of Shadows: Blair Witch 2 fra 2000, tager instruktør Adam Wingard fat i den famøse saga nok engang. Men denne gang ser det rent faktisk ud til, at man har ramt noget af den samme uhygge fra den oprindelige film fra 1999. Stilen er igen found footage, og horror-sitet Bloody Disgusting har allerede kaldt den nye Blair Witch for en af de uhyggeligste film nogensinde. Og der er grund til at tro, at der er noget om det. Adam Wingard har tidligere bidraget med sekvenser til kortfilms-filmene V/H/S og V/H/S 2, ligesom han også stod bag den fine You're Next i 2011.

ANNONCE

The Magnificent Seven

Premiere: 22/9

Med: Chris Pratt, Ethan Hawke, Denzel Washington med flere

Derfor skal du se den: Okay, vi har ikke store forventninger til Antoine Fuquas remake af westerklassikeren fra 1960, der yderligere var et remake af Akira Kurusawas mesterværk Seven Samurai fra 1954. Men ses skal den i hvert fald, for det er efterhånden sjældent, at Hollywood spytter en rendyrket western ud - primært fordi der ikke plejer at være de store penge i den genre mere. Traileren ser underholdende ud som bare fanden, selvom castet er en forholdsvis broget skare. Vi håber bare, at Fuqua kan oppe sig lidt oven på den forudsigelige Southpaw og fadæserne The Equalizer og Olympus Has Fallen.

ANNONCE

Suburra

Premiere: 22/9

Med: Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade med flere

Derfor skal du se den: Der er sket et boom i den europæiske gangstergenre de senere år - ikke mindst takket være Italien. I 2008 var det den hyperrealistiske Gomorra, der tog verden med storm, og i 2014 kom så tv-serien om mafiosoen i Camorra. Begge høstede store internationale roser. Denne gang er handlingen rykket længere nordpå til forstæderne i Rom, hvor en gangster vil forvandle havnen til et nyt Las Vegas. Men selvom alle de lokale bander har indgået en pagt om at nå dette fælles mål, varer det ikke længe, før helvede bryder løs.

ANNONCE

Kubo - Den Modige Samurai

Premiere: 22/9

Stemmer: Charlize Theron, Art Parkinson, Matthew McConaughey med flere

Derfor skal du se den: Så er der stop-motion på programmet. I Kubo - Den Modige Samurai, møder du Kubo, der bor i en japansk storby. Her passer han sin mor og lever et tilbagetrukket liv. En dag dukker en ond ånd fra fortiden op, og pludselig vendes Kubos verden på hovedet. En god grund til at glæde sig til filmen er, at det er samme selskab, der står bag filmen, som også stod bag den fremragende Coraline fra 2009.

ANNONCE

Snowden

Premiere: 29/9

Med: Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood, Shailene Woodley med flere

Derfor skal du se den: Sidste år var det Steve Jobs, der stod for skud i biopic-genren. I år er det Edward Snowden (den skulle jo komme før eller siden). Bag filmen står legendariske - og biopic-eksperten - Oliver Stone, der dog ikke har lavet noget nævneværdigt godt siden midt-90'erne. Vi har dog tiltro til, at dette bliver Stones revival, da historien om Snowden er så god, at meget skal gå galt, for at det ikke bare bliver nogenlunde seværdigt. Hvis bare Stone kan holde sig fra, at det bliver alt for nationalpatriotisk, tror vi, at det kan blive en film, der blander sig i Oscar-kapløbet til næste år.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE