Magasinet M!

10 film, du skal se i 2010

Så kan du godt begynde at sætte krydser i næste års filmkalender...

10 film, du skal se i 2010
Shutter Island
Det er altid seværdigt, når Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio laver film sammen. Hollywood-stjernernes samarbejde har indtil videre udmøntet sig i Gangs of New York, The Aviator og ikke mindst det fænomenale gangsterbrag The Departed. Du kan derfor godt begynde at se frem til makkerparrets kommende thriller, Shutter Island, der omhandler en ambitiøs U.S. Marshall, en kvindelig morder og et suspekt sindssygehospital på en afsidesliggende ø. Forvent intensitet, gys og høj kvalitet over hele linjen.
Premiere: 18/2


Se med på de næste sider.
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
The Expendables
The Expendables kommer højst sandsynligt ikke til at vinde nogle fine filmpriser, men det er også fuldstændig ligegyldigt. Her er tale om en 'must see' for enhver mand, der har fulgt med i actionfilm de sidste to årtier. Hvorfor? Jo, her er rollelisten: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Jet Li, Mickey Rourke og Jason Statham (vi går ud fra, at Jean-Claude Van Damme havde travlt). Plottet? En gruppe lejemordere tager til Sydamerika for at vælte en ond diktator. Man bliver næsten helt rørt...
Premiere: Endnu uvist
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Clash of the Titans
Denne sværd-og-sandaler-film tager udgangspunkt i den græske mytologi og handler om Perseus, der skal overvinde gorgonen Medusa og søuhyret Kraken for at redde en prinsesse... Det lyder måske lidt tørt, men der er dømt storslåede kampscener og fuld skrue på action-meteret. Filmen er instrueret af franske Louis Leterrier, der blandt andre står bag sidste års actionbrag The Incredible Hulk, og har Sam Worthington (Terminator 4, Avatar) i hovedrollen. Du finder også Liam Neeson og danske Mads Mikkelsen på rollelisten.
Premiere: 26/3
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Jonah Hex
Jonah Hex kan meget vel gå hen og blive drengerøvenes våde filmdrøm i 2010. Den alternative westernfilm, der er baseret på den legendariske kult-tegneserie af samme navn, omhandler en arret dusørjæger, som bliver konfronteret med sin mystiske fortid, da han får til opgave at stoppe en terrorist med en diabolsk plan. Hvis du kender til tegneserien, så ved du, at det ikke kommer til at gå stille for sig. Josh Brolin spiller titelrollen, mens den altid forrygende John Malkovich er filmens skurk. Ja, og så spiller Megan Fox en hårdkogt babe ved navn Leila...
Premiere: Endnu uvist
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Iron Man 2
Iron Man fra 2008 var et ægte super-hit og indtjente næsten tre milliarder kroner på verdensplan. Den slags forpligter, og til foråret kommer så Iron Man 2. Der er flere vellykkede eksempler på fortsættelser inden for superhelte-genren - fx Spider-Man og Batman - og det tegner umiddelbart lyst for den kommende Jernmand. Udover Robert Downey Jr byder rollelisten nemlig på Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow og ikke mindst Mickey Rourke som skurken Ivan Vanko. Det skal nok blive en fest.
Premiere: 29/4
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Robin Hood
Synes du også, at Kevin Costners Robin Hood-film fra 1991 mangler lidt testosteron og vildskab? Så glæd dig til dette samarbejde mellem sværvægterne Ridley Scott og Russell Crowe. Der kommer nemlig helt andre boller på suppen, når Gladiator-makkerparret skal fortolke historien om den lovløse folkehelt. Crowe er dyster og indebrændt som Hood, og filmens producer, Brian Grazer, kalder selv filmen for 'en Gladiator-udgave af Robin Hood'. Det kan kun blive godt!
Premiere: 13/5
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Inception
Plottet i Inception er stadig omgærdet af hemmeligheder og mystik, men filmen skal være en actionfyldt science fiction-thriller, der vist nok omhandler udviklingen af en teknologi, som gør det muligt at træde ind i andres menneskers sind og drømme. Det lyder selvfølgelig interessant, men det er filmens instruktør, der skaber voldsom hype omkring projektet. Han hedder nemlig Christopher Nolan og er manden bag Memento, The Prestige og ikke mindst The Dark Knight. Og så er det vel også lidt af et kvalitetsstempel, at Leonardo DiCaprio har sagt ja til at spille hovedrollen.
Premiere: 22/7
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
The Wolfman

Benicio Del Toro vender tilbage til sin fødeby og bliver bidt af en varulv. Så bliver det fuldmåne... Det er den meget korte udgave af plottet i The Wolfman, der er en action-gyser, som foregår i slutningen af 1800-tallet. Der er dømt store følelser, vilde effekter og formentlig en del afrevne lemmer, når filmen, der også har Anthony Hopkins på rollelisten, inden længe får premiere.
Premiere: 11/2

ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Book of Eli
Denzel Washington har hovedrollen i denne postapokalyptiske actionfilm, der er instrueret af de to brødre Allen og Albert Hughes. Plottet omhandler en mand, Eli spillet af Washington, som skal krydse USA for at bringe en viden, der kan være nøglen til verdens frelse. Det får han selvfølgelig ikke lov til at gøre i fred, og derfor må Oscar-vinderen Washington uddele en forbandet masse øretæver undervejs. Se traileren på nettet og begynd at glæde dig til den 18. februar.
Premiere: 18/2
ANNONCE
10 film, du skal se i 2010
Edge of Darkness
Det er en usædvanlig dum idé at slå Mel Gibsons datter ihjel. Det ved alle undtagen skurkene i thrilleren Edge of Darkness, der er baseret på en anmelderrost BBC-serie fra 1985. Film-udgaven er, ligesom serien, instrueret af engelske Martin Campbell, der to gange har genoplivet selveste James Bond. Det er nemlig Campbell, der står bag GoldenEye (1995) og Casino Royale (2006). Manuskriptet til Edge of Darkness, der markerer et comeback for Mel Gibson som skuespiller, er i øvrigt skrevet af Oscar-vinderen William Monahan (The Departed). Fik vi nævnt at Gibson spiller en vred mand med en pistol?
Premiere: 25/2
ANNONCE
Del

Seneste nyt