Magasinet M!

10 forfærdelige filmatiseringer

Filmatiseringen af sci-fi-bogen The Giver har lige haft premiere og har fået lunkne anmeldelser - både herhjemme og i USA. Og nogle gange skal man bare lade være, selvom bogen er god. Det er disse ti andre film et synligt bevis på.

10 forfærdelige filmatiseringer

ERAGON

År: 2006

Instrueret af: Stefen Fangmeier

Baseret på: Christopher Paolini's fantasybog fra 2002

Det gik galt fordi: Bogen er på 500 sider, men er blevet kogt ned til 104 minutter på det store lærred. Det gør, at der er utallige plothuller i den ellers ret så dyre film (ca. $100 millioner). Desuden er der ingen dybde i karaktererne overhovedet. Det skulle da lige være dragen, som nok også leverer filmens bedste præstation.

ANNONCE

THE DA VINCI CODE

År: 2006

Instrueret af: Ron Howard

Baseret på: Dan Brown's bestseller af samme navn fra 2003

Det gik galt fordi: Filmen taler til dig, som om du var den dummeste i verden. Du får ikke en jordisk chance for selv at regne den ud. Nej, det hele bliver serveret på et sølvfad.

DR SEUSS' THE CAT IN THE HAT

År: 2003

Instrueret af: Bo Welch

Baseret på: Dr. Seuss' børnebog fra 1957

Det gik galt fordi: Welch forsøger at ramme bogens vittighed, men fejler totalt. Selvom filmen taler til det yngre publikum, er det falde-på-halen-komik under lavmålet. Og så har Austin Powers? nå nej, Mike Myers hovedrollen som katten, der har en meget stor hat på. WTF?

ANNONCE

TWILIGHT (ALLE)

År: 2008-2012

Instrueret af: Catherin Hardwicke/ Chris Weitz / David Slade / Bill Condon

Baseret på: Stephenie Meyer's bestseller-serie

Det gik galt fordi: Okay, bøgerne var jo ikke lige frem fantastisk godt skrevet, men filmatiseringerne af dem er så dårlige, at Twilight var det første, vi tænkte på, da vi lavede listen her. Det er cheesy, sindssygt dårligt spillet, og effekterne er jammerlige. Og så repræsenterer Kristen Stewart alt det værste ved emoer (undskyld, hvis vi træder nogle over tæerne. Undertegnede har selv en forkærlighed for My Chemichal Romance). 

ANNONCE

THE TIME TRAVELER'S WIFE

År: 2009

Instrueret af: Robert Schwentke

Baseret på: Audrey Niffenegger's roman af samme navn fra 2003

Det gik galt fordi: Bogen er en ordentlig motherfucker på over 600 sider. Det forsøger Schwentke at presse ind i en film på under to timer. Det resulterer i en tam og karakterløs omgang, hvor de sekundære roller, der ellers er ret vigtige i bogen, forbliver nærmest ikke-eksisterende.

ANNONCE

THE GREAT GATSBY

År: 1974

Instrueret af: Jack Clayton

Baseret på: F. Scott Fitzgerald's klassiker af samme navn fra 1925

Det gik galt fordi: Vi indrømmer, at vi heller ikke var specielt glade for Baz Luhrmann's fortolkning af den udødelige Fitzgerald-klassiker fra forrige år. Men filmatiseringen fra 1974 er simpelthen kedelig as fuck. Desuden var casteren helt galt på den, da hun fik Robert Redford til at spille Gatsby. Han er alt for elskværdig og sympatisk i forhold til karakteren i bogen.

ANNONCE

A WALK TO REMEMBER

År: 2002

Instrueret af: Adam Shankman

Baseret på: Nicholas Sparks' roman af samme navn fra 1999

Det gik galt fordi: Filmen her får The Notebook (sjovt nok også af Sparks) til at se original ud. Den er fyldt med klichéer og lige så cheesy som et stykke med rejeost. Og ja, så valgte Shankman at lade handlingen foregå i nutiden, hvorimod den foregår i 50'erne i bogen. Det fratog den snert af charme og stil, filmen kunne have haft.

ANNONCE

THE SCARLET LETTER

År: 1995

Instrueret af: Roland Joffé

Baseret på: Nathaniel Hawthorne's sociale kommentar fra 1850

Det gik galt fordi: At få Demi Moore til at vise bryster i stedet for at vise den indre uro, hendes karakter, Hester, render rundt med, var blot et forsøg på at sælge filmen frem for at lade Hester udfolde sig. Okay, Demi Moores bryster er alright, men filmatiseringen er bare gabende kedelig.

ANNONCE

DREAMCATCHER

År: 2003

Instrueret af: Lawrence Kasdan

Baseret på: Stephen King's bog af samme navn fra 2001

Det gik galt fordi: Selvom Morgan Freeman er med, og filmen er instrueret er manden bag 80'er-klassikeren Body Heat, går stort set alt galt. Det er en gigantisk omgang rod, du ikke fatter en meter af.

ANNONCE

THE TIME MACHINE

År: 2002

Instrueret af: Simon Wells

Baseret på: H.G. Wells' klassiske sci-fi-bog fra 1895 af samme navn

Det gik galt fordi: Filmen er egentlig meget flot at se på, men hvad fuck tænkte casteren på? En sagesløs Guy Pierce (Memento), der møder en ligbleg Jeremy Irons (Scar i Løvernes Konge) og sangeren Samantha Mumba (i sin debut på det store lærred - den karriere blev aldrig rigtig til noget) langt ude i fremtiden. Jeeeeeesus.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt