Magasinet M!

10 gode skuespillere i elendige film

Her er beviset: Penge kan købe alt! Også dygtige skuespillere.

10 gode skuespillere i elendige film
Robert De Niro i The Adventures of Rocky and Bullwinkle (2000)    

Med verdens måske mest kendte filmreplik ("Are you talkin' to me?") og film som Godfather II, The Deer Hunter, Goodfellas, Raging Bull, Heat og Cape Fear på CV'et er det os en gåde, hvordan Robert De Niro kunne få sig selv til at sige ja til en film som The Adventures of Rocky and Bullwinkle. Og oven i købet levere en så elendig præstation, som det er tilfældet i den film. Men så igen, Robert De Niros sidste mange film har nærmest været en parodi på ham selv, og på den fantastiske skuespiller han engang var.

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
Al Pacino i Jack and Jill (2011)

Adam Sandlers gode film kan tælles på én finger. Hvorfor en karakter-skuespiller som Al Pacino så vælger at medvirke i det, der er blevet betegnet som Sandlers absolut dårligste film er os en gåde. Vi ved godt, at rollerne ikke hænger på træerne i Pacinos alder, men når man har medvirket i mesterværker som Godfather I + II og Heat skylder man altså sit publikum og sine fans at holde sig langt væk fra en film, der ryddede bordet til The Golden Rasberry Awards. Et award-show, der kårer årets absolut dårligste film. Således var Jack & Jill nomineret i 12 ud af 14 kategorier - og vandt samtlige af sine nomineringer.

 

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
Ben Kingsley - BloodRayne (2005)

Hvorfor Sir Ben Kingsley, hvorfor? Ingen tvivl om, at manden er en fantastisk skuespiller. Han har endda en Oscar stående på kamin-hylden (eller ude på toilettet, hvad ved vi), som bevis for hans enorme talent. En Oscar han vandt for sin rolle som Gandhi i 1982. 23 år efter rammer han så sin karrierers absolutte lavpunkt med makværket BloodRayne, der er baseret på et computerspil. Vi ved ikke, hvad der lokkede Kingsley til at være med i filmen, men vi gætter (og håber) på, at det var pengene.

 

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
  Halle Berry i Catwoman (2004)  

Det er måske en overdrivelse at kalde Halle Berry for en fantastisk skuespiller sammenlignet med listens øvrige skuespillere. Men faktum er, at hun scorede intet mindre end en Oscar for sin rolle som enlig (og pænt liderlig) mor i Monster's Ball fra 2001. Filmen er (blandt drengerøve) nok mest kendt for sin meget eksplicitte sexscene med (den svineheldige) Billy Bob Thornton.

Hvorfor hun så vælger at kaste sig over makværket Catwoman er os en gåde. Det eneste der giver mening i den film, er Halle Berrys tætsiddende latex-dragt. Men selv den kan slet ikke redde denne katastrofe af en film.

 

 

 

 

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
  Jeremy Irons - Dungeons and Dragons (2000)

Undertegnede forsøgte for nogle år siden at se Dungeons & Dragons. Uden held. Og nej, filmen bliver absolut ikke bedre af, at Jeremy Irons er med i filmen. Og bedømt ud fra hans optræden i Dungeons & Dragons forstår man bestemt ikke, hvordan manden har formået at vinde en Oscar, en Tony Award, to Emmy Awards og to Golden Globes. Men ja, hvis lønchecken er høj nok, mister de fleste dygtige skuespillere deres integritet.

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
Forest Whitaker i Battlefield Earth (2000)

John Travolta er glødende scientolog og hans Gud hedder derfor L. Ron. Hubbard. Derfor syntes Travolta, at det var verdens bedste idé at lave en en filmatisering af L. Ron Hubbards bog Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Men der tog han gevaldigt fejl. Faktisk er der i dag bred enighed om, at Battlefield Earth er en af verdens dårligste film. Ikke nok med, at Travolta udstillede sig selv som den hjernevaskede Scientolog, han nu engang er, næ, han slæbte også den ellers dygtige skuespiller Forrest Whitaker med i sølet. Heldigvis for Whitaker kom han stærkt tilbage og scorede således en Oscar for sin rolle som Idi Amin i filmen Last King Of Scotland i 2006.Travolta? Han peakede med sin rolle som cool lejemorder i Quentin Tarantinos Pulp Fiction i 1994.

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
George Clooney i Batman & Robin (1997)

Det var meget tæt på, at Joel Schumachers forfærdelige Batman &Robin lagde den mørkklædte hævner i graven for evigt. Warner Bros var ikke glade, anmelderne var ikke glade og publikum var slet, slet ikke glade. Og har man set makværket, forstår man godt hvorfor. Arnold Schwarzengger som Mr. Freeze er pinlig, George Clooney som Batman er pinlig, ja faktisk er filmen en stor pinlig joke med forfærdelige papkulisser og brystvorter (!) På Batman og Robins dragt. WTF tænkte du på George? Heldigvis for ham, måz man sige, at han i den grad har taget revanche. Sidst med sin hovedrolle i The Descendants, som han scorede en Oscar-nominering for.

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
Michael Caine i Jaws: The Revenge (1987)

Med en bedømmelse på sølle 2.7 ud af 10 på IMDB og en Rottentomatoes 'Fresh rating' på nul (0) %, kan der ikke være tvivl om, at den fjerde film i Jaws-rækken er den absolut dårligste. Og da 2'eren og 3'eren også var elendige, siger det bestemt ikke så lidt.

Vi aner ikke hvordan filmholdet fik lokket den ellers habile Michael Caine til at medvirke i filmen. "Hey Michael, hvad siger du til at være med i en film, hvor du bliver forfulgt og jagtet af en seks meter lang gummifisk, vi har fået en 7. klasse til at bikse sammen med brugte bildæk fra den lokale dækshop?".

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
Morgan Freeman i Chain Reaction (1996)

To år efter mesterværket En Verden Udenfor fik Morgen Freeman åbentbart en mindre hjerneblødning, da han sagde ja til at medvirke i The Chain Reaction. Og man må aldrig sige ja til at medvirke i en film, når Keanu Reeves er på rollelisten. Det kan kun ende galt (ja ja, med undtagelse af The Matrix, naturligvis). Og det gjorde det så også med actionfilmen Chain Reaction fra 1996. Anmelderne haglede filmen ned, og den scorede således sølle 16 % positive anmeldelser på filmsitet Rottentomatoes.

ANNONCE
10 gode skuespillere i elendige film
  Marlon Brando i Island of Dr. Moreau (1996)  

Der er ingen over eller ved siden af nu afdøde Marlon Brando. Manden der gik fra at være verdens største sexsymbol, til at være tæt på verdens største mand inden sin død i 2004. Brando har med film som The Godfather, Apocolypse Now, Last Tango In Paris, A Streetcar Named Desire og mange, mange flere film, været med til at cementere sin status, som en af verdens bedste skuespillere nogensinde. Og så vælger han lige at medvirke i remaken af Island Of Dr. Moreau og er pludselig med én stinker meget tæt på, at smide sit gode film renommé væk.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE