Magasinet M!

10 gode True Crime-fortællinger du kan høre som lydbog

Brug ferien på at samle op på et par gode bøger

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for Nextory

Det kan godt være, at din skolelærer ikke mente at lydbøger var den rette fremgangsmåde, når du skulle læse bøger til dansktimen i folkeskolen, men heldigvis bestemmer du selv - og tilfældigvis er lydbøger efterhånden blevet nogle ret gennemførte oplevelser, der til tider overstiger oplevelsen man får af, at læse selv. 

Under alle omstændigheder, er det lettere at finde tid til at indtage en lydbog, end selv at skulle læse siderne igennem - og de lange køreture, som ferien eventuelt kan byde på, er helt perfekt til at indtage en god bog. 

True Crime er enormt populært for tiden, godt hjulpet på vej af både streaming-serier og podcasts, og det betyder at også  at ret mange gode lydbøger har fundet vej til lydbogsformatet. Her får du ti af de mest populære.

Nextory giver dig adgang til et hav af e- og lydbøger

Læs og lyt til lydbøger og e-bøger når og hvor du vil. Enten i mobilen eller på tablet. Nextorys app kan downloades til både iOS og Android. Prøv Nextory gratis i 30 dage

ANNONCE

En Ny Begyndelse - Jønke

'En ny begyndelse' udkom som lydbog i 2022, og er den berygtede rocker Jørn Jønke Nielsens personlige beretning om de seneste 10 år af sit liv. 

Jim: Fra cokepusher til undercover i Nordkorea

Her er en ny fortælling, der giver et andet perspektiv på Kim Latrache-Qvortrup, der i fire år var undercover i Nordkorea som Mr. James, i forbindelse med Mad Brüggers fantastiske dokumentarfilm 'Muldvarpen - Undercover i Nordkorea'. 

Sammen med medforfatter Rasmus Elmeland beretter Jim om sit turbulente liv, der bragte ham til Fremmedlegionen og gennem en karriere som narkopusher, frem til i dag at være spirende iværksætter - på lovens side. 

ANNONCE

Bandekrig: Blodbrødre og Håndlangere

Af: Sune Fishcer, Johnny Frederiksen og Michael Holbek Jensen
Blodbrødre og Bandekrig har mere end 10 år på bagen, men udkom som lydbog i 2022. Den dykker ned i et bandekrigen i Danmark, med særligt fokus på optraptningen der er sket fra 2008 og frem. 

ANNONCE

Hærdet: Narkobetjent med gaden i blodet

Et af de helt store hit fra 2021 er skrevet af journalist Casper Fauerholdt og tidl. narkobetjent René Dahl Andersen. 
Fortællingen følger René, som den unge nordjyske politibetjent der tager til København, og bliver politiets wonder boy, indtil flosset moral tager fortællingen i en helt anden retning. 
Bonus-info: Lydbogen oplæses af "Strisser på Samsø" Lars Bom. 

ANNONCE

Opklaret

Af Stine Bolther og Jens Møller Jensen
En nyklassiker, der efter udgivelsen i 2018, har fået de følger for tidligere drabschef Jens Møller Jensen, at han i 2021 blev dømt ved Københavns byret blev dømt for at have krænket sin tavshedspligt i forbindelse med bogen.

ANNONCE

Store Bjarne: Mennesket bag gadegeneralen

Af Bjarne Christensen og Signe Mølgaard
Et stykke true crime omkring indsatsen for at normalisere Christiania og rydde Pusher Street i starten af 00'erne - fortalt fra tidligere politikomissær Bjarne Christensens aka Store Bjarne aka Bjanre Benlås' perspektiv.

ANNONCE

Når helvede fryser til is

Af Lars Toxværd
Det kan godt være, at Jønke og HA dominerer hitlisterne pt, men også Lars Toxværd, tidligere rockerpræsident i Bandidos forstår at fortælle levende og gruopvækkende om rocker-kulturen, fra en anden faktion.

ANNONCE

Man jager et bæst og fanger et menneske

Af Bent Isager-Nielsen
Tidligere chef for rejseholdet, Bent Isager-Nielsen har oplevet mere end de fleste, med 20 år på rejseholdet i bagagen. Bogen er erindringer fra en lang karriere, der har bragt forfatteren vigtige læringer om livet. 

ANNONCE

Den Sidste Gave

af Camilla Alexander Bække Buch og Heidi Korsgaard
Den Sidste Gave er en hjerteskærende beretning, Camillas historie - der i 2005 blev udsat for et bombeangreb af sin tidligere eksmand - her mistede hun sin søn og sit ene øje. Så brutalt som det kan blive.

ANNONCE

Ser du månen, Daniel 

Af Puk Damsgård
Langt de fleste danskere kender historien om den danske fotograf Daniel Rye, der i over at år var gidsel hos Islamisk Stat i Syrien. Men det er til stadighed en fortælling, der er stærkt anbefalelsesværdig.

Del

Seneste nyt

Annonce