Magasinet M!

10 grunde til at dyrke mere sex

Lagengymnastikken er godt for andet end bare nydelse - se her hvorfor!

Hvis du har brug for at overtale morlille til at være mere åben i soveværelset eller bare mangler en undskyldning for at flyve på hende, så har vi samlet en række overbevisende og ikke mindst spændende fordele i sex. Sex er i forvejen er herlig ting, men hele akten bevæger sig ud over grænserne af ren og skær nydelse og sætter gang i positive forandringer i din krop.

Her er nogle af de mest interessante fordele ved lagengymnastikken:

ANNONCE

1)
Sex er blevet bevist som værende en stor hjælp til at forbedre vejtrækningen. Lider man af problemer såsom høfeber, gener i luftveje eller astma, kan samleje hjælpe med at forbedre luftvejene. Sex fungerer nemlig som en slags naturlig antihistamin, og kan afhjælpe disse skavanker i kroppen.

ANNONCE

2)
Sex forbrænder kalorier. Det er muligvis ikke de helt store mængder eller noget man skal sætte sin lid til, hvis man vil afskaffe hvalpefedtet. Det fungerer som en lille ekstra afbrænder i hverdagen, og 20 minutters vandret polka forbrænder ca. 96 kalorier. Ikke meget, men stadigvæk en positiv ’bivirkning’.

ANNONCE

3)
Sex og den stimulering af kroppen som foregår under akten, kan øge smertetærsklen og mindske smerter såsom hovedpine på længere sigt. Desuden kan sex under selve akten reducere smerter, da kroppen udløser endorfiner, som beroliger os og gør os i bedre humør. Derfor er lillemors undskyldning med hovedpinen ikke længere en forhindring, men en begrundelse for det modsatte!

ANNONCE

4)
Sex kan mindske stress og sænke dit blodtryk. En række forskningsstudier viste, at hyppige lagengymnaster havde lavere blodtryk, end dem som holdte fingrene væk fra honningskrukken. Desuden blev begge forsøgstyper udsat for stressede situationer, hvor dem som havde dyrket sex, formåede at holde hovedet mest koldt. 

ANNONCE

5)
Sex kan booste immunforsvaret og sende diverse småsygdomme til tælling. Studier viser, at hvis man dyrker sex mindst en eller to gange om ugen, har man i de fleste tilfælde dannet flere antistoffer kaldet immunoglobulin A(IgA), som hjælper med at holde forkølelse og infektioner væk.  

ANNONCE

6)
Sex kan styrke dine muskler. Det er selvfølgelig ikke det samme som at kaste rundt med jern i fitnesscenteret, men det booster din fysiske styrke en smule. Det kommer selvfølgelig også an på, om man blot udfører en omgang Karen-kedelig hurlumhej, eller i stedet kommer ind i kampen og laver forskellige stillinger og derfor bevæger og flexer dine muskler. På den måde kan du forøge din styrke i musklerne.

ANNONCE

7)
Hvis du i forvejen har et aktivt sexliv, og desuden gerne vil holde det kørende, så har naturen og vores instinkter allerede givet dig et skub i den rigtige retning. Jo mere aktiv du er, jo mere attraktiv er du overfor for det modsatte køn. Det skyldes en forøget produktion af feromoner, som er en slags seksuelle signalstoffer, der fanger opmærksomheden hos det modsatte køn. 

ANNONCE

8)
Sex øger kroppens evne til at få en god nats søvn. Ikke blot på grund af at man muligvis er udmattet efter, at konen inden aftensmaden har bladret i gennem Fifty Shades of Grey, men mere fordi kroppen under orgasmepunktet øger hormonniveauet af oxytocin fem gange så meget som normalt, hvilket leder til en enorm frigivelse af endorfiner, som sætter kroppen i en euforisk tilstand. Begge parters kroppe slapper fuldstændigt af efter sex, og derfor er chancen større for en god og dyb nattesøvn.

ANNONCE

9)
Sex har vist at kunne mindske risikoen for forskellige kræftsygdomme. Bl.a. mænd som dyrker sex 14-20 gange om måneden, er blevet bevist at have 14 % mindre risiko for prostatakræft end mænd, som dyrker sex 4-7 gange om måneden. Dem der så formår at holde sexbussen kørende i over 21 gange på en måned har en nedsat risiko på hele 33 % i forhold til dem, som kun gjorde det 4-7 gange. Desuden har forskning også vist, at kvinder kan have nedsat risiko for brystkræft med et sundt og aktivt sexliv. 

ANNONCE

10)
Du får lov til at se kvindekroppen i fri vigør – dette sidste punkt burde være nok i sig selv!

6 ekstra grunde til at kvinden bør dyrke mere sex.

Læs også: De 9 værste sexskader!
 

Del

Seneste nyt