1. KÆSTUR HÁKARL
Hvad er det: Rådden haj
Her spiser de det: Island
Islændingene har langt skæg og er gode til at spille håndbold. Og så æder de giftige Grønlands-hajer. For at neutralisere giften lader de den ligge i flere måneder og rådne under jorden. Så hænger de den op i endnu flere måneder. Og skyller den ned med brændevin, naturligvis.
Føj for satan-karakter: 6/6
2. SMALAHOVED
Hvad er det: Røget fårehoved
Her spiser de det: Norge – hvor ellers?
Når nordmændene tager en pause fra at lave dødsmetal og skære i sig selv, laver de den klamme ret smalahoved. De ryger et fårehoved, skærer det over i halv og serverer det på en tallerken. Spiser de så kødet på fårehovedet? Ja. Spiser de tungen? Jep, også den. Men, øhhh, spiser de også øjne og hjerne? Føj, ja!
Føj for satan-karakter: 5/6
3. SEAL FLIPPER PIE
Hvad er det: Tærte af sæl-luffe
Hvor spiser de det: Newfoundland, Canada
Enhver med DR’s julekalender Nissebanden I Grønland klart i erindringen må få en lille tåre i øjenkrogen. Man kan sgu da ikke bare lave tærter af Luffes luffer – heller ikke, selvom Luffe var en søløve og ikke en sæl. Canadierne laver kun seal flipper pie en gang om året, men alligevel. Fanden tage jer, onde Canada!
Føj for satan-karakter: 4/6
4. REDNECK DINNER
Hvad er det: Egern-hjerne
Hvor spiser de det: USA’s sydstater
Intet bytte er for småt, når de amerikanske hillbillies udnytter retten til at bære mini-kanoner. De pløkker sågar egern, og ja, de tilbereder dem. De Chip og Chap-hadende bonderøve koger derefter hovedet, og indtager hjernen med en gaffel direkte fra kraniet. Det skulle smage som svampe.
Føj for satan-karakter: 3/6
5. McMARSVIN
Hvad er det: Friturestegt marsvin
Hvor spiser de det: Peru og Kina
Vil du få en 10-årig pige til at græde, skal du enten fortælle hende, at High School Musical 4 ikke bliver til noget – eller du kan servere hende et friturestegt marsvin, som de gør det i Kina og Peru. Man kan nemlig stadig tydeligt se, at det er Fnuggi, der ligger der på tallerkenen.
Føj for satan-karakter: 3/6
6. IT’S ALIVE!
Hvad er det: Levende blæksprutte
Hvor spiser de det: Sydkorea
Koreanerne ynder at skære armene af blæksprutter og servere enten armene eller kroppen for deres gæster. Det interessante er den dødskamp, som de adskilte lemmer udfører, mens du spiser dem. Blæksprutten dør først efter en halv times tid, og indtil da beroliges den med wasabi og soya. Vigtigt: Tag kun bidder så store, at du kan tygge dem. Folk kvæles med mellemrum i dem.
Føj for satan-karakter: 6/6
7. BOLLER, NOSSER, KUGLER… FRA FÅR
Hvad er det: Fåre-gonader
Hvor spiser de det: Egypten
Hvad gør man som land, når man ikke har fundet på en ordentlig turist-attraktion siden tiden i Det Gamle Testamente? Man frituresteger naturligvis fåretestikler og skærer dem nænsomt i skiver. Og serverer dem, så man ikke er i tvivl om, hvad man spiser. Ja, så vil vi altså heller glo på pyramiderne en gang mere.
Føj for satan-karakter: 4/6
8. EN DÜRÜM MED DRÆBER, TAK!
Hvad er det: Krokodille-kebab
Hvor spiser de det: Australien
Forestil dig, hvor svært du har ved at finde pengene frem fra lommen til en dürüm-rulle i en ti-hestes brandert. Så forestil dig, at du ikke blot skulle betale nattefråderen, men også skulle nedlægge en krokodille først. Fuck, australierne er seje!
Føj for satan-karakter: 1/6
9. BALUT AKA EGGS WITH LEGS
Hvad er det: Æg med andefostre
Hvor spiser de det: Filippinerne
Nogen vil måske mene, at et æg skal have en blomme i, før man kan spise det. Men på Filippinerne lader de ikke et æg gå til spilde, bare fordi det er befrugtet. Så når fosteret i et andeæg er 16-18 dage gammelt, koger de det og spiser det. Med salt naturligvis – alt andet ville være barbarisk.
Føj for satan-karakter: 5/6
10. BLODIG MORGENMAD
Hvor spiser de det: Ungarn
Hvad er det: Røræg med frisk griseblod
I Ungarn er denne ret nærmest et ritual, når sæsonens første gris skal slagtes. Man tapper den i samme ombæring for blod, som man straks tilbereder på en pande med dejlige røræg. “Tsk, og de tøsede danskere bruger ketchup!”
Føj for satan-karakter: 2/6