Magasinet M!

10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Ikke alle er den typiske inspirationshistorie!

Kendte mennesker har som regel et svar på, hvorfor de er endt, hvor de er i dag. Det er noget, de tit bliver spurgt om, så et inspirerende svar er godt at have ved hånden - uanset om det er sandt eller ej. 

Disse 10 mennesker har måske et par lidt andre historier, end vi er vant til.. 

Vin Diesel

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

I dag er han bedst kendt for sin medvirken i film som Fast and Furious og xXx-film. Hans skuespillerkariere begyndte dog et helt andet og noget, lad os bare kalde det, blødere sted. I 1974, da han var blot 7 år gammel, havde en vennegruppe, som var kriminel nok til at bryde ind i New City Theater, et nyligt åbnet Off-Broadway teater. Før de kunne starte på deres planlagte hærværk, blev de fanget af en af produktionslederne.

I stedet for at gå den normale vej og skælde de unge fyre ud, tilbød hun dem skuespillerjobs i en af de produktioner, de var i gang med, til 20 dollars og en lovning på, at de dukkede op igen til den planlagte tid. And the rest is history..

Mike Tyson

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Efter det blev offentligt kendt, at Mike Tyson var gået konkurs, var en af de mere ekstravagante ting, der blev nævnt, at han havde mistet sin store samling af ”kæle” duer. Eftersom mange mennesker tænker på duer som en form for rotter med vinger, virker det som et god eksempel på, hvordan penge kan få ganske normale mennesker til at gøre ret mærkelige ting. Men sandheden er, at duerne faktisk ikke bare havde været betydningsfulde for ham i et par år – faktisk var det på en både en due, der drev ham til bokseringen og gjorde ham så berømt.

I 1976, da han var bare 10 år gammel, boede Mike Tyson med sin mor alene i Brooklyn. På trods af at han voksede op i et meget kriminelt område, opbyggede Tyson en forkærlighed duer i nabolaget kendt som ”tippler”. Det blev brugt imod ham på en meget ondskabsfuld måde, da en af de større børn i nabolaget fik fingre i duen og knækkede halsen på den foran Tyson. Dyret blev beskrevet som ”det første, Tyson nogensinde elskede”, og det var for netop denne due, at Tyson for første gang slog et andet menneske, hvilket senere førte ham til bokseringen. Tyson har siden fortalt, at han stadig ikke har det helt godt med at snakke om sit forhold til dyr.

Bob Hoskins

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Bob Hoskins karriere startede mest af alt ved et tilfælde. I slutningen af 1960’erne var Hoskins en assisterende revisor i sin fars virksomhed, men han ville gerne være skuespiller. I et stykke tid var den eneste rolle, han kunne få, i stykket Romeo & Juliet, hvor han ikke gjorde stort nok indtryk til at blive nævnt i nogen anmeldelser.

I 1969 tog han med sin ven Robert Frost til en slags audition/drink ting, hvor Hoskins egentlige intention var en drink. Efter et par stykker af dem, mens Frost var væk, antog instruktøren for The Feather Pluckers Hoskins for at være vennen og bad ham komme på scenen. De mange drinks havde fjernet Hoskins nervøsitet, så han lavede en naturlig, intens audition og landede rollen, der gav ham adgang til teatret. Frost blev dog ikke helt snydt: Han endte med at blive Hoskins dubleant.

Og det kan man så lære af at gå på toilettet lige før sin audition..

Vince Gilligan 

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Før han skabte Breaking Bad, var Vince Gilligan forfatter på The X-Files og script polisher for Hancock. Men i 2005 snakkede Gilligan i telefon med en af sine gamle venner, Thomas Schnauz, omkring hvor hårdt det havde været at finde arbejde i de tre år efter X-Files afslutning. Schnauz jokede med, at de skulle gå ind i andre brancher, måske sidde ved kassen i Walmart eller måske lave meth? Det mentale billede fra en hurtig joke blev i Gilligans tanker i mange år efter og var dermed det, der blev startskuddet til serien.

Edward Furlong

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Edward Furlong prøvede ikke ligefrem på at få gang i en skuespilskarriere. I 1989 hang Furlong ud på et ungdomscenter i Pasadena, Californien, da Mali Finn kom forbi. Mali Finn var i gang med at casting til den anden Terminator film, og siden det ville blive den højst budgetterede film nogensinde, skulle man tro, der var stakkevis af ansøgninger, men nej.. Hun følte for selv at tage ud at lede og tilbød herefter jobbet til Furlong, da hun godt kunne lide hans udseende.

Furlong havde ikke ligefrem nogen skuespilerfaring. Faktisk var hans svar, da James Cameron spurgte ham ind til det, at hans far ville filme hans fødselsdage. Man skulle måske tro, at det var et ret flag for instruktøren, men nej – Furlong fik rollen!

Munro Leaf

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Størstedelen af kunstnere har en inspirerende historie bag, hvordan de lavede deres mesterværk, eller i det mindste bag deres mest kendte mærk – selv hvis de bare fandt på et i forbindelse med et interview for at gøre det mere interessant. Forfatteren bag The Story of Ferdinand, en børnebog fra 1936 omkring en blomster-elskende tyr, der blev taget så godt imod hos publikum, at Disney lavede en tegnefilm baseret på den i 1938.

En dag, da Leafs kone sad og arbejdede, havde Leaf intet at give sig til, så han begyndte at forstyrre sin kone for sin egen morskabs skyld. Hun bad ham om at give sig til at lave noget andet end at forstyrre hende, så hun kunne koncentrere sig om sit arbejde. 40 minutter senere havde han skrevet en novelle, som han sendte til sin ven, illustratoren Robert Lawson. Så hvad der egentlig blev en bestseller, var skabt pga. kedsomhed. Så næste gang du vil irritere en, bare fordi du kender dig? Måske du kan lave et mesterværk i stedet!

Werner Herzog

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

De fleste instruktører vil fortælle, at deres lyst til at komme ind i filmbranchen er baseret på en film, som har rørt dem på en eller anden måde, men Werner Herzog var aldrig ligesom den gængse instruktør, og det er også sådan, han godt kan lide at præsentere sig selv.

Hvad der fik ham ind i branchen var en billig filmserie han så, da han var ung, hvor skurken Fu Manchu medvirkede. Filmen var så sjusket, at en af scenerne blev brugt to gange. Hvad der fascinerede Herzog var, at han modsat sine venner opdage det. Det inspirerede den unge mand til at finde alle de steder, hvor der var fejl i film, og startede hans interesse for samme.

Tommy Wiseau

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

The Room var 2003 er bedst kendt for at være så ikke bevidst akavet og mærkelig, men alligevel ret populær.  Ingen anden film nærmest kun kendt for at være dårlig har opnået så stor succes, og det fik folk til at spekulere på, om plottet mon var hentet direkte fra Wiseaus eget liv. Hans ven og skuespiller i The Room, Greg Sestero, fortalte dog i sin bog The Disaster Artist, at det ikke var, som folk forventede.

I 1998 var Sestero næsten lige kommet til LA og mødte Wiseau til et skuespillerkursus, hvor han beundrede Wiseaus hæmningsløse performance. Charmeret af Sesteros stilfuldhed (eller ungdom), lod Wiseau den kommende skuespiller leje et af værelserne i hans bygning billigt. Derefter blev han påtrængende, alt for påtrængende. Faktisk endte han med at åbne Sesteros post, alt imens han foregav, at han snart blev en stor skuespiller.

Sestero ville gerne vise Wiseau, hvad han havde gang i, så han tog ham med til en casting til The Talented Mr. Ripley, en film om en mand, som bliver professionel, farlig freelance svindler.

Wiseau så måden, hvorpå Mr. Ripleys historie reflekterede hans egen, men i stedet for at indrømme dette overfor Sestero, begyndte han at skælde filmindustrien ud og lovede, at han ville lave sin egen film. Da Sestero læste The Room, så han, at det var Wiseaus genfortolkning af de beskeder, hans ven – altså Sestero – prøvede at fortælle ham. Så kort fortalt: Filmen blev skabt på baggrund af Wiseaus manglende lyst til at snakke om sine problemer.

George Miller

ANNONCE
10 mærkelige måder, som berømte filmfolk påbegyndte deres karriere

Før Miller blev succesfuld forfatter, var han på St. Vincent’s Hospital i Sydney, Australien. Der så han mange, mange mennesker, som var slemt skadede i bilulykker. Et særligt slemt tilfælde var, da en kom ind med en gruppe på 5 andre slemt sårede. Hendes ben og lemmer var blevet smadret så slemt, at Miller ikke havde mulighed for at finde en blodåre for IV enheden, og derfor var nødt til at sætte den til hendes nakke, mens hun sagde ”dræb mig” til ham igen og igen.

Under disse omstændigheder, hvor han skulle se nogen af de værst tænkelige biluheld, blev Miller inspireret til at lave en film med stunts. Hvilket måske ville have den omvendte virkning her, men inspiration kan jo komme mange steder fra!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce