Magasinet M!

10 nye måder du kommer til at bruge selfien på

The future is near. Om få år vil du tage selfier, når du skal finde ud af, om din date er oprigtigt interesseret i dig, eller når du skal have skræddersyet et jakkesæt. Det viser en ny undersøgelse.

Hvordan kan vi vide, om vores date er oprindeligt interesseret i os? Svaret er så simpelt som en selfie. I hvert fald hvis vi ser et par år ud i fremtiden.

Sony Mobile har i samarbejde med fremtidsforskeren Ian Pearson lavet en undersøgelse med 6.500 personer i Europa for at afdække, hvad den næste udvikling inden for selfie-fænomenet bliver, og hvilke nye muligheder selfies kommer til at medbringe i fremtiden. 

Ifølge rapporten skal vi forberede os på, at selfies får langt større betydning for vores hverdag, end vi hidtil har set. De potentielle muligheder for selfieser nemlig ret omfattende og vil revolutionere en bred vifte af brancher - alt fra forlystelsesparker, shopping, online-banking og fitness til lægekonsultation, konkluderer rapporten.

Herunder kan du se de 10 nye måder, du kan forvente at bruge selfies på i den nærmeste fremtid:

ANNONCE
Sony - 10 nye måder du kommer til at bruge selfien på Sony

1. Dating - Ifølge rapporten vil det i takt med teknologiens udvikling blive muligt at analysere alt fra pupiller til kropsholdning på et billede. Derfor kan selfies blive brugt til at afsløre, hvorvidt dine dates oprigtigt er interesserede eller ej.

2. Lægekonsultation - I fremtiden bliver det muligt at kommunikere med lægen gennem selfies og videoopkald. På denne måde kan du spare både tid og slippe for unødvendige besøg hos lægen. Det eneste, det kræver, er, at du kan tage et billede i høj kvalitet af eksempelvis en skønhedsplet og derefter sende det direkte til lægen for at få vejledning om videre behandling.

3. Banking og betaling - Selfies vil blive brugt til ansigtsgenkendelse og som password til at logge på forskellige banksystemer.Rapporten viser, at næsten halvdelen af de 25-34-årige, der deltog i undersøgelsen, ville føle sig mere sikre, hvis de skulle bruge et 'selfie-password' til at logge på deres bank.

ANNONCE
iStock - 10 nye måder du kommer til at bruge selfien på iStock

4. Fang spændingen - selfies i rutsjebanen - Når du i fremtiden besøger forlystelsesparker eller andet, kommer selfies i højere grad til at blive integreret i oplevelsen. Ifølge rapporten kan der i fremtiden blive indbygget telefonholdere i eksempelvis rutsjebaner, der sørger for at tage perfekte selfies undervejs i forlystelsen.

5. Fitness - Teknologien bag kunstig intelligens er frembrusende, og i fremtiden kommer kunstig intelligens og selfies til at gå hånd i hånd. Ved hjælp af selfies vil du kunne lave kropsovervågning, som kan analysere din træning og give tips til, hvordan bestemte øvelser og træning kan optimeres.

6. Skræddersyet tøj - Inden længe vil det blive muligt at tage 3D-billeder med din smartphone. Denne funktion vil åbne op for nye muligheder, fx vil du kunne tage et 3D-billede af din krop, som du kan bruge til at få skræddersyet tøj, der passer lige nøjagtigt til din figur.

7. Shopping - Med mulighed for at tage 3D-billeder af din krop vil du i fremtiden også få mulighed for at rykke tøjbutikkens prøverum direkte ind i din smartphone. Med et enkelt tryk på telefonen vil det være muligt at se, hvordan udvalgt tøj i forskellige farver ser ud og klæder dig.

ANNONCE
iStock - 10 nye måder du kommer til at bruge selfien på iStock

8. Social valuta - Selfies vil i fremtiden kunne omdannes til enhver form for valuta, og derved vil du kunne bruge dem som betalingsmiddel i stedet for entrebilletter, fingeraftryk eller andet, når du eksempelvis går i biografen eller besøger turistattraktioner. Hvis du desuden uploader billedet på sociale medier, vil du måske kunne få rabatter eller forskellige andre fordele, mens du er der.

9. Robotter og droner - De eventyrlystne kan se frem til at kunne tage selfies uden at sætte sig selv i fare. Det er allerede muligt at få droner til at tage billeder af os fra ekstreme vinkler styret af smartphonen, men i fremtiden vil du også kunne bruge robotter som stand-ins i farlige situationer til at tage selfies af dem selv. Efterfølgende kan du erstatte robotten på billedet med et billede af dig selv, så det ligner, at det er dig, der har taget selfien i den ekstreme situation.

10. Personlig sikkerhed - Der investeres i højere grad i 'Internet of Things', og i fremtiden vil selfies kunne bruges som en del af sikkerheden og adgangen til eget hjem, bil eller på arbejdspladsen ved hjælp af ansigtsgenkendelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce