Magasinet M!

10 røvdumme idéer

En tv-serie om Hitler med jødiske naboer og den helt nye Coca Cola. Vi har fundet 10 idéer, der nok skulle være forblevet idéer.

10 røvdumme idéer
Den helt nye Coca Cola

Der lød et gigantisk ramaskrig i 1985, da Coca Cola lancerede den nye forbedrede cola. New Coke var ifølge firmaet en forbedret version af den klassiske smag, men eftersom Coca Cola i forvejen var den bedst sælgende sodavand i verden, var der selvfølgelig mange fans, der gik fuldstændigt amok. Coca Cola oprettede faktisk en hotline, hvor de sørgende kunder kunne ringe ind og snakke med en psykiater, og her fortalte mange, at det var som at miste et nært familiemedlem. Derfor blev originalen relanceret som Coca Cola Classic allerede efter tre måneder, og alt var normalt igen.

Bonus-info: Det var faktisk første gang, Coca Cola ændrede formlen for den klassiske sodavand, siden de i 1903 fjernede indholdet af kokain.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Hitlers besvær med naboerne

Tv-serien Heil Honey, I'm Home!

Det var sikkert en meget sjov idéudvikling, der lagde fundamentet for Heil Honey, I'm Home!, men så skulle folkene bag nok også være stoppet her. Den britiske sitcom drejede sig om Adolf Hitler og Eva Braun, der var naboer til det jødiske par Arny og Rosa Goldenstein, og det sjove element skulle så være de mange nabostridigheder.

Desværre var seerne ikke enige i seriens genialitet, og det blev derfor kun til et enkelt afsnit på skærmen selvom der var lavet syv. Du kan selv bedømme seriens kvaliteter på YouTube, men vi kan lige så godt advare dig om den dårlige smag.

Bonus-info: Det er alligevel lykkedes for andre serier at gøre grin med Nazisterne, og især Allo Allo har været en stor succes. Serien kørte fra 1982 til 1992 på BBC One, hvor det blev til 85 afsnit.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Dyre stænger

Denilson

21,5 millioner pund måtte den spanske 1. divisionsklub Real Betis slippe for fodboldspilleren Denilson i 1998, hvilket gjorde ham til den dyreste spiller i verden. De troede, at de havde sikret sig den næste Pelé, men den brasilianske boldkunstner fra Sao Paolo viste sig slet ikke at være pengene værd. Real Betis rykkede nemlig ned, og i næste sæsons jagt på at komme tilbage i det fine selskab var der ikke engang plads til Denilson i truppen. Han røg tilbage til Sao Paolo på et lejemål. Brasilianerens svingende fodboldkarriere førte ham videre til klubber i Frankrig, Saudi Arabien, USA, Vietnam og Grækenland. I dag nøjes han med at kommentere fodbold for den brasilianske kanal Rede Bandeirantes. Tak for det.

Bonus-info: Christiano Ronaldo blev det dyreste indkøb i fodbold, da han i 2009 blev sendt fra Manchester United til Real Madrid for 80 millioner pund.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Kongen af pop

Michael Jacksons album Invincible

Michael Jackson er helt sikkert en af verdens bedste musikere nogensinde. Men hans karriere var ikke lutter succes. Der var ellers store forventninger til hans syvende solo-album i 2001 med titlen Invincible, og Sony smed næsten 100 millioner dollars i albummet. Desværre solgte det kun fem millioner eksemplarer efter et par uger, hvilket lyder af meget, men slet ikke var nok til at dække udgifterne for produktion, Jacksons bid af kagen, og en verdensomspændende lancering.

Bonus-info: Fiaskoen tog efter lanceringen en spøjs drejning, fordi Michael Jackson anklagede Sony for at være racistisk, og derfor ikke gjorde nok for at promovere albummet. Kongen af pop døde iøvrigt 25. juni 2009, hvis det skulle have undsluppet din opmærksomhed.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Plaster giver mere luft

Der skete et eller andet mystisk i sportsverdenen i 1996. Især fodboldspillerne begyndte pludselig at gå med plastre på næsen, og forklaringen var, at næseborene udvidede sig, så de kunne få mere luft ind i systemet. En slags turbo til næsen. Det var mærkeligt, og det blev bare mere mystisk, når almindelige fodboldspillere tog næseplastrene på. Der skete nemlig ikke noget.

Bonus-info: Forskere ved University of Buffalo i USA testede næseplastrene i 1998, og tog endelig luften ud af ballonen. Der var ingen effekt at spore.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Jordens sammenbrud

Y2K

Year 2 Kilo, eller bare år 2000, blev ikke den store katastrofe, som mange ellers var overbeviste om. Heldigvis, kan man jo sige.

Hele hurlumhejet kom af, at computere angav årstal med to cifre, og så mente eksperter, at de interne ure i maskinerne ville tro, at det var år 1900 i stedet for 2000. Det ville føre til et globalt sammenbrud, fordi alt efterhånden er styret af computere. Nervøsiteten fik mange til at sikre sig mod Y2K-problemerne, og al den sikkerhed er efterfølgende vurderet til at have kostet over 400 milliarder dollars.

Bonus-info: Nu sker det. I år 2012 går verden helt sikkert under. 21. december 2012 er nemlig sidste dato i den oldgamle Maya-kalender, og så er der jo ligesom ikke flere dage tilbage, vel? Ja okay, der er vist ingen grund til at gå i panik.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Vand på flaske til kæledyrene

Thirsty Dog og Thirsty Cat

Vi glemmer nogle gange, at kæledyrene ikke er mennesker. Det lukrerede det amerikanske firma Original Pet Drink Company pænt kraftigt på i 1994, da de lancerede vand på flaske til de små nuttede sataner.

Der var en variant med oksesmag til hundene, mens kattene fik en vand med smagen af fisk, og så var der lige tilsat lidt vitaminer for at give flaskerne den sidste troværdighed. En undersøgelse ved hjælp af telefon-interviews havde vist, at 40% af amerikanere med kæledyr var betænkelige ved at servere vand fra hanen til dem, men til 1,79 dollars per flaske kunne de alligevel godt bruge vandhanen.

Bonus-info: Du kan faktisk købe vand til mennesker med smag af kød. Dinnerinabottle.com sælger flaskevand, der blandt andet smager af beef jerky, hot dog eller tandoori chicken. Det lyder egentlig meget godt.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
IT-boblen gjorde ondt

Webvan.com

Hjemmesiden webvan.com var et meget godt eksempel på IT-boblen. Firmaet solgte og leverede indkøbsvarer, og det store problem var, at Webvan.com ekspanderede voldsomt uden egentlig at have noget grundlag. I 1999 var planen for det californiske firma at udvide til 26 amerikanske byer, og de investerede for eksempel en milliard dollars i nye lagerbygninger.

Men det holdt slet ikke. Da aktierne var på deres højeste, var de 30 dollars værd stykket, og i juli 2001 var de styrtdykket til 6 cents.

Bonus-info: I 2009 gik Amazon.com ind og købte firmaet, og det eksisterer stadig i dag. Men ambitionerne er noget lavere.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Endnu vildere amerikansk fodbold

XFL Football League

NFL er en succes, så hvis man smider lidt wrestling ind i sporten, burde det bliver en endnu større succes. Nej, sådan fungerer det ikke. I 2001 lancerede Vince McMahon, der var formand for World Wrestling Federation (WWF), og tv-stationen NBC ellers konceptet i fællesskab, og det kostede kun 50 millioner dollars per snude. XFL lokkede med færre regler, frækkere cheerleaders og sidelinjereportere i bikini, men havde stadig overordentligt svært ved at tiltrække sponsorer, og debuten på tv blev det største seer-flop for et prime time-program i USA nogensinde.

Bonus-info: Vince McMahon har siden taget revanche ved at gøre wrestling til en kæmpe forretning i USA, og i 2008 blev han såmænd belønnet med sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. Det er bedst at le til sidst.

ANNONCE
10 røvdumme idéer
Halsbrækkende film

Cutthroat Island

Den storslåede sørøverfilm udkom i 1995, men allerede efter en måned i biograferne blev den taget af programmet. Billetsalget på 10 millioner dollars var derfor slet ikke nok til at dække de enorme udgifter, og resultatet blev filmhistoriens største fiasko. Underskuddet lød på hele 105 millioner dollars.

Instruktøren Renny Harlin burde måske have set katastrofen ude i horisonten. Allerede fra starten sprang Michelle Pfeiffer og Michael Douglas fra, og derfor blev Renny Harlins egen kone, Geena Davis, hevet ind i stedet, mens Matthew Modine overtog den mandlige hovedrolle. Filmens omkostninger sprang desuden budgettet, fordi hr. Harlin insisterede på, at bygge to piratskibe i rigtig størrelse.


Bonus-info:
Det ser ud til, at Disney-filmen John Carter kan overtage førstepladsen over film-fiaskoer. Indtil videre tyder alt på, at filmen taber i omegnen af 200 millioner dollars.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce