Magasinet M!

10 steder i verden, hvor flere folk har set spøgelser

Tror du på spøgelser?

De fleste af os har sikkert en realistisk sans, der fortæller os, at det ikke er virkeligt, når vi hører alt for uhyggelige historier. Alligevel er der noget ved de historier, som mange mennesker hårdnakket påstår er virkeligt, som virker ekstra uhyggeligt, og får en til at undre sig lidt..

Derfor skal du måske lige overveje, om det er lige inden sengetid, du skal læse disse historier. 

Kom ikke og sig, vi ikke advarede dig! 

10. Odeon Cinema

I 1946 gik 2.000 mennesker i biografen Odeon i Bristol for at se The Light That Failed. Tidligt i filmen blev hovedpersonen blind efter at være blevet skudt. Hvad folk ikke vidste på det tidspunkt var, at biografmanager, Robert Parrington Jackson, blev myrdet på sit kontor på præcis samme tidspunkt. Den 33-årige far til fire blev skudt i hovedet og blev fundet af biografens caféleder omkring kl. 18.45. Han døde på hospitalet senere om aftenen. Trods en tilståelse i 1989 af en walisisk røver på hans dødsleje, forbliver mordet uløst den dag i dag.

I disse dage kan du stadig se film i Odeon. I sal 3 siges temperaturen at falde uden nogen grund, mens filmene screenes. Det siges, at dette sker, fordi Jacksons ånd hjemsøger biografen, men viser sig kun for kvinder.

9. Xinhai Tunnel

Xinhai Tunnel, som er bygget for at forbinde Central Taipei til Muja, er samtidig bygget oven på en bakke med en kirkegård. Det medbringer naturligvis mange historier om overnaturlig aktivitet. Chauffører, der benytter tunnelen, har fortalt, at de har oplevet gue dong chiang, som betyder, at de føler, at de kører gennem tunnelen uden at nå frem til slutningen af den, og de derfor føler sig fanget. De kan se tunnelens ende, men kan ikke nå den.

Andre har fortalt, at de har set spøgelset af en gammel kvinde, der står og gør vejen rent midt i tunnelen. Bilisterne dytter af hende, men hun nægter at gå væk fra vejen og bliver bare ved med at feje og gøre rent. Til sidst, når en vred bilist stopper bilen tæt på hende for at konfrontere hende, forsvinder hun i den blå luft.

8. University Of Texas At Brownsville

Der florerer så mange spøgelseshistorier rundt på UT Brownsville campus, at der har været nok til at udgøre to bind i en bogen The Ghosts of Fort Brown. Dette campus plejede at være et fort, og en af sovesalene blev bygget på grunden af en kirkegård fra det 19. århundrede. Det er dog ikke alle, der er bange for spøgelserne; sygeplejerske Olivia De La Garza siger, at der er en lille dreng på omkring tre år, der elsker at besøge hendes sovesal for blot at trække sengetøjet af hende midt om natten.

Andre spøgelser på campus omfatter folk, der danser vals og synger gamle krigssange, og kvinder og børn klædt i victoriansk tøj. Det hævdes også, at jukebokse spiller af sig selv, og at bøgerne smides af hylderne i biblioteket.

7. Ballyboley Forest

Ballyboley Skoven i Nordirland rygtes at være et gammelt druidisk sted, og er også stedet hvor mange uheldige mennesker sporløst forsvandt i middelalderen. Denne historie førte til, at Ballyboley blev kendt som en af verdens mest hjemsøgte skove.

I 1997 tog to modige mænd ind i skoven, og det varede ikke længe, før de hørte en kvinde græde i smerte. De forsøgte at finde kvinden, men alt, de stødte på, var træer smurt ind i blod. Skræmte som de var, besluttede de at komme ud af skoven. En af dem kiggede tilbage, da de forlod skoven og så fire hættefigurer stående bag dem – de stod bare og betragtede dem flygte.

Andre har fortalt, at de følte, at de blev overvåget, samt at de så mørke skygger og mærkelige lys. Nogle mener endda, at skoven kan være en portal til en anden dimension.

6. Guantanamo Bay

Bayview-komplekset i Guantanamo Bay i Cuba er kendt for meget mere end blot at være en del af en amerikansk marinebase. Bygningen blev bygget i 1943 som en klub for militære officerer og er siden blevet kendt for sine spøgelser. Et af disse spøgelser er en ældre kvinde, som er blevet set siddende på anden sal i klubben, imens hun kigger ud af vinduet. Det siges, at hun plejede at bo i klubben, indtil hun blev fundet død i badet for mange år siden.

Der har også været fortællinger om en mand klædt i khaki tøj, der strejfede omkring i klubben fra en af boligerne til badeværelset. Eftersom bygningen står på stedet for gamle marinelejre, menes det khakiklædte spøgelse at kunne have været en soldat, da han levede.

5. Conn Barracks

Under anden verdenskrig fungerede Conn Barracks i Schweinfurt, Tyskland, som et gammelt nazistisk sygehus og psyk-afdeling og er nu en kaserne til amerikanske soldater. To soldater brugte i deres tid det samme værelse der, bare to år forskudt, og begge havde den samme drøm i værelset. De drømte, at en naz soldat stod ved deres seng og så på dem, mens han talte til en sygeplejerske, der stod ved siden af ham. Sygeplejersken var dækket af blod og havde et trist udtryk i ansigtet.

Den nazistiske soldat sagde til sygeplejersken, at hun skulle gøre noget, og hun begyndte at kvæle den amerikanske soldat liggende i sengen. Begge soldater vågnede på dette tidspunkt af drømmen. De fandt ud af det senere, at stuen, de sov i, var bygget lige over et såkaldt drænrum, hvor legemer fra døde kroppe blev drænet før begravelse.

4. Wroclaw

Wroclaw er den største by i det vestlige Polen og et dejligt sted for studerende. Det er også stedet, hvor et barnebarn myrdede sin bedstemor, efter at være blevet besat af en dæmonisk dværg. Det siges, at hendes skrig under angrebet stadig kan høres i Hansel og Gretel-bygningen nær St. Elizabeths kirke.

The House Under the Golden Dog, som nu er en restaurant, plejede at huse Frederick the Great. Det hævdes, at en mystisk kraft engang trak en fjerpen fra hans hånd, mens han skrev et brev. I dag kan man høre underlige lyde fra kælderen under bygningen. Skygger ved kirken St. Mary Magdalene siges at komme fra de tjenestepiger, der ikke var i stand til at undslippe deres evige fængsel. Kamrene under Partisan Hill er kendt for skrig, der giver ekko gennem de tomme korridorer.

3. Det centrale filippinske Universitet 

Det centrale filippinske universitet (CPU) har en spøgelseshistorie for næsten alle hjørner af de bygninger, det består af det. For eksempel rygtes det, at Roblee Science Hall (som husede japanske soldater under Anden Verdenskrig) forsvinder kl. 3:00. Studerende har fortalt, at de har set en lille pige spille i gangene. Hun har kæder rundt om sine håndled og fødder og græder.

Den gamle Valentine bygning siges at huse grundlæggeren af CPU, Dr. William Valentine. Han foretrækker at skræmme folk om natten med sit afskårne hoved i hånden. I Franklin Hall findes ånden fra en ung mand, som begik selvmord, mens en kvinde i hvidt kigger over fra en anden bygning. I High School Compound er der en anden lille pige, der løber rundt og skræmmer dem, der tilfældigvis løber ind i hende.

Og så er det vist også rigeligt med spøgelseshistorier fra ét sted..

2. Macquarie Fields togstation

Australien er kendt for uhyggelige legender. En af disse er phantom-pigen, der hjemsøger Wakehurst Parkway på de nordlige strande i Sydney. En anden endnu mere skræmmende fortælling er den om pigen, der hjemsøger Macquarie Fields togstation.

Når stationen er stille, og de sidste tog er kørt ud i natten, kan man høre svag gråd. Gråden bliver højere og til sidst bliver til støn. Det er her, en teenagepiges spøgelse kommer frem. Hun siges at være iklædt dansetøj og have en blodig plet på brystet. Hun flyver rundt på stationen og stønner højere og højere. Andre gange sidder hun midt på stationen og græder højt. Nogle gange bliver hendes svage græd til skræmmende skrig. Rygtet siger, at en ung kvinde blev ramt af et tog på denne station i 1906 og har hjemsøgt der siden.

1. Gridley Tunnel

Der er ingen tvivl om, at de mest skræmmende spøgelseshistorier kommer fra Japan. De har fortællinger, der omfatter en soldat, der skærer sine håndled med stykker af et spejl, kun for at blive sat fast i et andet spejl for evigt. Der er historier om flydende røde øjne, skrigene fra atombombeofre, der giver ekko gennem luften i Hiroshima, og folk, der bliver trukket fra deres senge af usynlig kraft.

Gridley Tunnel i Yokosuka har sit helt eget uhyggelige spøgelse. Bilister, der bruger denne smalle envejs tunnel, har fortalt, at de har kigget i deres bagspejl og set en mand klædt som en samurai, der står på vejen bag dem. Nogle af chaufførerne blev så skræmte, at de kørte galt. De fleste har set ham, når det regner mellem midnat og 1:00. Det antages, at spøgelset plejede at være en samurai, der blev myrdet i tunnelen, mens han var på vej for at hævne sin herres død. Fordi han ikke fuldførte sin mission, er han dømt til at forblive i tunnelen for evigt.

Nå men.. sov godt!

ANNONCE
10 steder i verden, hvor flere folk har set spøgelser
Del

Seneste nyt

ANNONCE