Magasinet M!

10 ting, du (måske) ikke vidste om styrketræning

Hvordan får du de største arme, og hvor meget protein skal jeg indtage? Her er 10 ting, du (måske) ikke vidste om styrketræning.


1. Menneskekroppen har mere end 650 muskler.

2. Din krop kan kun optage en vis mængde protein. Så hvis du tror, du bare skal sætte din dosis proteinpulver op for at blive større, tager du fejl. Du pisser nemlig bare det ud, du alligevel ikke kan optage. Worst case, sætter det sig som fedt på kroppen. Tommelfingerreglen hedder 1 gram proterin pr. kilo, du vejer. Så vejer du 80 kg har du brug for 80 gram protein.

3. Du vokser ikke i træningscentret, men hjemme i køkkenet. For at blive stor - som i rigtig bodybuilder-stor - er der ikke andet for end at æde enorme mængder af kalorier - hele tiden. Du skal med andre ord 'bulke' og tage på i vægt. 

4. Du behøver ikke være stor for at være stærk.

5. Du får ikke mavemuskler af at køre 200 mavebøjninger hver dag. Faktisk skal du køre mave, som du kører alle andre øvelser. Så husk variation, vægt og restituering. Fot at få synlige mavemuskler skal du "bare" ha' en tilpas lav BMI.

Sådan får du en sixpack.

6. Hvis målet er større muskler, er det mest optimalt at køre mellem 8 og 12 reps. Hold cirka et minuts pause mellem sæt. Og vigtigt af alt: Sørg for at musklen er totalt udmattet efter hvert sæt.

 

 

ANNONCE
10 ting, du (måske) ikke vidste om styrketræning

7. Er målet at få store arme? Så skal du træne ben. Grunden hertil er, at kroppen udskiller en højere koncentration af henholdsvis testosteron og væksthormon, når du kombinerer bentræning med armtræning.

3 gode grunde til at squatte.

8. Det er dine triceps og ikke dine biceps, du skal forkusere på, hvis du vil ha' store arme. Din triceps udgør nemlig 2/3 af din overarm, mens din biceps kun udgør 1/3.

De bedste bicepsøvelser.

9. Styrketræning - og træning i det hele taget - mindsker risikoen for stressrelaterede sygdomme. Når kroppen udsættes for fysisk pres, udløser den nemlig endorfiner.

10. DIn krop har brug for at restituere. Du bliver ikke hurtigere stor af at træne 7 dage om ugen fremfor 3-4 gange om ugen. Tværtimod er der risiko for, at du overtræner og nedbryder muskelmasse.

Træningsprogrammet til begynderen, den øvede og den virkelig garvede.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE