Magasinet M!

10 ting vi både hader og elsker ved J-dag

For nogle er det den bedste dag på året, for andre er det den værste. Vi kommer her med de 10 ting, vi både elsker og hader ved den berømte og berygtede J-dag!

1) Juleøllen i sig selv

Hader: Den er oftest lunken, når den bliver serveret, og så er vi sikkert allesammen enige i, at den faktisk heller ikke smager særlig godt. Men den skal drikkes, for det er jo kun J-dag en gang om året, og den tradition er vi mange, der holder fast i!

Men: Den er stærk og effektiv - der er hele 5,6% alkohol i. Så gør det egentlig ikke så meget, at smagen ikke er i top!

2) Gratis øl

Hader: Du tænker sikkert med det samme, hvad er der at hade her? Men en af konsekvenserne ved stærk og gratis øl er, at din aften højst sandsynligt slutter før klokken 24, fordi du på ingen måde kan styre mængderne.

Men: Al gratis øl er godt! Men du skal være hurtig, for det er kun på udvalgte steder, at Tuborgs lastbiler kommer rundt med gratis julebryg kl. 20.59!

ANNONCE
10 ting vi både hader og elsker ved J-dag

3) Gamle mænd/kvinder der skaber sig

Hader: Mange af dem er lidt for gamle til at gå i byen; de er højtråbende, og så skaber de sig (højst sandsynligt fordi det er den ene gang om året, at de får lov at gå i byen). 

Men: Det betyder også, at når vi selv bliver gamle, vamle og højtråbende, så kan vi stadigvæk være med til J-dag og skabe os som teenagere! 

4) Folk i nissehuer

Hader: Det ser bare ikke så godt ud, når gamle mænd og kvinder har hevet den blå, blinkede nissehue på i byen. Lad den blive derhjemme - måske endda sammen med dig selv.

Men: Hvis de derimod sidder på en pige, som også har en nedringet bluse på, ja, så er det jo noget helt andet. Så er nissehuen faktisk næsten et must til J-dag. Godt råd: Kig dig selv i spejlet, INDEN du tager afsted.

ANNONCE
iStock - 10 ting vi både hader og elsker ved J-dag iStock

5) Tuborgs nissepiger

Hader: De kommer med lastbilerne, deler øl ud og BUM - så er de væk igen!

Men: De er søde, charmerende, har nissekostumer på, og så kender de vejen til vores hjerter = ØL! Det er alligevel ik' så ring' endda.

6) Du kan aldrig komme ind nogle steder

Hader: Det værste er simpelthen at vente... og vente... og vente... for så at finde ud af, at du aldrig kommer ind alligevel. Og hvis du så endelig kommer ind på fx Guldhornene, så er der ikke til at være for mennesker, mens køen i baren er uoverskuelig...

Men: Mange mennesker betyder også, at chancen for at danse tæt med hende den søde nissepige på dansegulvet næsten er sikret!

ANNONCE
iStock - 10 ting vi både hader og elsker ved J-dag iStock

7) Julesange

Hader: Kalenderen siger den 4. november, og det er altså alt for tidligt til at spille julesange. Vi gider ikke høre på dem allerede, så simpelt er det. 

Men: Det betyder så også, at du er sikker på, at du kan synge med på samtlige sange, der bliver spillet i løbet af aftenen, og det er fedt nok! 

8) Tuborg-reklamen

Hader: Efter tre dage har vi bjældeklangs-jinglen på hjernen og ville egentlig bare ønske, at en eller anden ville skyde os...

Men: Vi kender den allesammen, og i starten er den egentlig ret hyggelig. For når vi ser reklamen første gang, så ved vi, at det er J-dag lige om lidt!

ANNONCE
10 ting vi både hader og elsker ved J-dag

9) Spirituskontrol

Hader: Du sidder på arbejdet, har allerede arbejdet fire timer over og bøvler med de sidste arbejdsopgaver, inden du endelig kan holde weekend. Du skynder dig ud i bilen og kan ikke vente med at komme hjem og smække benene op, imens du spiser bland-selv-slik og ser Vild Med Dans. Meeeen, inden du kommer helt hjem, så kan du næsten være sikker på at blive stoppet af politiet en gang eller fire for at blæse i alkometeret. På grund af den forpulede J-dag.

Men: Det betyder så også, at alle de idioter, som vælger at køre med sprut i blodet, bliver knaldet - og så er det sgu det værd.

10) Dagen derpå...

Hader: Ja, den mørke julebryg kan godt give lidt ekstra uro under nissehuen. Det er nemlig bevist, at mørke drikke giver flere tømmermænd. Vi hader os selv for at have drukket så voldsomt om fredagen og sværger, at vi aldrig gør det igen - lige indtil næste gang!

Elsker: Det gode er, at J-dag ligger på en fredag! Det vil sige, at du har en hel weekend til at komme dig. Medmindre du selvfølgelig også tager i byen om lørdagen, hvor du er garanteret plads på de steder, du ikke kunne komme ind på om fredagen.

ANNONCE
iStock - 10 ting vi både hader og elsker ved J-dag iStock
Del

Seneste nyt

ANNONCE