Magasinet M!

10 ting vi savner ved 00´erne

00'erne! En svunden tid, hvor film var noget, du lejede i Blockbuster, og hvor din telefon kun skulle lades op et par gange om ugen.

iStock - 10 ting vi savner ved 00´erne iStock

Hjemmebrændte cd´er

Dengang der hverken var noget, der hed Spotify eller Apple Music, måtte du selv sørge for de fede numre til de vilde privatfester. Havde du brændt en ny CD med det sidste nye tyske techno-tramp, var du omgående festens midtpunkt. Det hele spillede. Et plus ved de hjemmelavede CD´er var også, at du kunne skrive på dem, så du var sikker på at få den med hjem, og at du derfor ikke behøvedes at brænde en ny til weekenden efter! Medmindre den selvfølgelig var blevet lidt for ridset.

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

Arto

Vidste du, at Arto var den første og største danske sociale netværksside? Måske var det der, du mødte din første kæreste eller bare fik venner for livet. På Arto kunne du slå vejen forbi hende den lækre 1. g'ers profil, hvorefter der ville stå, at du "kiggede" på hendes profil. En form for tidlige prikke-funktion, som du kender det fra Facebook i dag. En ting er i hvert fald sikkert: Vi hader den klamme Rudy Frederiksen for at have bragt skam over alle danske chatsider, da han i 2006 blev taget i "at lave en musikvideo" med en alt for ung pige. 

Arto havde sin storhedstid i 2007-2009, inden de lukkede helt ned i juni i år. 

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

MSN Messenger

Det var før Facebook, før smartphones, og før vi konstant var online. Du husker sikkert, hvordan du chattede med alle de søde piger og brugte dit webcam til at holde kontakten med drengene ved lige (eller hvad du ellers brugte det til...). 

I dag er det anderledes - for nu er vi online døgnet rundt. Tilbage i 00´erne skulle man også have tålmodighed. Man måtte nemlig vente på, at flirten eller kammeraten var online, for at du kunne skrive til dem. Det var altså bare en kende mere spændende.

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

Evisu-bukser

Hvis ikke selv, du havde et par af disse guddommelige benklæder, kender du helt sikkert en, der havde. De blev meget populære hos drenge og fik kælenavnet "måge-bukserne", og det forklarer billedet vist helt af sig selv. Bukserne med de malede mågevinger bagpå blev hurtigt et statussymbol tilbage i 00'erne. I hvert fald, hvis du befandt sig i Næwer eller Randers.

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

Nokia 3310

Telefonen blev lanceret i år 2000 og er nok en af de mest holdbare telefoner i vores historie. Tabte du den, gik den sjældent i stykker, og batteritiden ville grine af Apples jammerlige produkter, hvis den stadig eksisterede i dag.

Udover det glemme vi ikke alle de fede ting, der også fulgte med telefonen - eksempelvis Snake-spillet. Du har sikkert brugt mange timer på at slå din kammeraters rekorder, hvor der selvfølgelig blev brugt masser af beskidt tricks (læs: du satte spillet på pause, hver gang du havde rykket en enkelt tak. På den måde havde du tid til at overveje næste træk).

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

Von Dutch Caps

Det startede med, at det californiske tøjmærke fik størstedelen af Hollywood til at gå med deres trucker-kasketter - bl.a. Jay Z og Justin Timberlake gik med Von Dutch fra top til tå - og derfor nåede trenden selvfølgelig også til Danmark. Kigger vi tilbage, må det være indbegrebet af prol, og derfor er det selvfølgelig nærliggende at savne en tid, hvor prol rent faktisk var sejt. Åhh, den nostalgi!

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

Blockbuster

Med Netflix, Viaplay og HBO Nordic har du adgang til tusindvis af film fra sofaen i dag. Men der var altså bare et eller andet over det, at man fysisk skulle ned i en butik - eksempelvis Blockbuster - og se, hvad der var kommet af nye premierefilm. Vi har desuden en journalist her på redaktionen, der hårdnakket påstår at have været igennem samtlige film på Blockbuster Randers' gyserhylde. Vi ved ikke helt, om vi tror på ham! 

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

iPod´en

iPod´en gjorde det at høre musik så meget nemmere. Den var smart, den var lille, og så var den holdbar og gik på ingen måde lige så nemt i stykker som din iPhone! Og der var altså bare et eller andet over følelsen at blive imponeret over, når en ny iPhone kom på gaden, at der pludselig kunne være 1.600 sange i stedet for 800. Det fik Spotify så nok engang spoleret.

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

At Christina Aguilera var "Dirrty"

Det var dengang, vi med oprigtighed i stemmen kunne sige, at Christina Aguilera var en af de frækkeste kvinder i verden. Bevares, hun er da stadig pæn, men langt fra "dirrty". Og lur os, om du ikke har drømt om netop denne version af den gudsbenådede sanger en gang eller to. Våde drømme!

ANNONCE
10 ting vi savner ved 00´erne

KaZaA

Okay, nu kommer vi måske ud på et sidespor, for vi opfordrer selvfølgelig ingen til at downloade ulovligt. Men dengang du var ung og uskyldig, har du sikkert brugt mange timer på KaZaAs P2P-netværk, hvor du har ledt efter den nyeste film. Som regel med det udfald, at den film, du lige havde downloadet, enten var med polsk synkroniseret, en virus eller slet og ret bare en random pornofilm (hvilket du selvfølgelig kan se som en bonus, hvis det lyster). Igen var det bare mere spændende, end når du i dag blot logger på din Netflix-profil og browser rundt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt