Magasinet M!

10 tricks til at få dit fuldskæg til at gro

Små tips til dit babyface!

Det famøse fuldskæg.

Det er lidt en sagnomspunden ting, som ikke alle kan formå. Nogle får en prægtig løvemanke, mens andre blot får små pletter af hår rundt på kinden.

Men nu har forskere fundet små løsninger på problemet, som måske kan hjælpe dig med at få en storslået hårpragt på kæbepartiet!

1) Eksfoliering 

Denne teknik er ikke kun til folk, som gerne vil af med sin urene, bumsede hud - det fjerner døde hudceller og renser porrerne. Dermed 'motiveres' huden til at producere flere hudceller, og samtidig dermed også hårvækst, hvilket gør det nemmere for skægget at blomstre i fuld vigør!

2) Søvn

Skægget vokser bedre, når du ikke er stresset og i søvnmangel. 

3) Træning

Den lægger sig op ad toeren, da træning er bevist at være medvirkende til at nedsætte stress. Træning er også godt for blodcirkulationen, så hormonerne til skægvækst kan få de bedste forhold.

4) Protein, frugt og vitaminer

Fyld dig med vitaminer, frugt og kød! 

5) Brug vitamin-rige produkter i ansigtet

God ansigtshygiejne og pleje af huden er også vigtig - specielt dedikerede produkter, som bidrager med diverse tilskud af vitaminer til en kommende skæg-plæne.

ANNONCE
10 tricks til at få dit fuldskæg til at gro

6) Spar på alkoholen

Selvom en enkelt øllebajs i ny og næ ikke ser ud til at skade i det lange skæg-løb, så er overdrevet indtag af alkohol med til at nedsætte dit testosteron-niveau - og dermed også din evne til at gro dit skæg. 

7) Drop cigaretterne

Det siger sig qua de tidligere punkter, men flere studier har skabt sammenhæng mellem hårtab og rygning - så nok ikke det bedste udgangspunkt for dit løveskæg, hvis du pulser på et ligkistesøm!

8) Eukalyptus-olie

Nu er vi ovre i de eksterne remedier, hvor man ikke helt ved, om det er heksekunst eller the real deal. Men! Det er i flere tilfælde blevet påvist, at eukalyptus stimulerer hårsækkene, hvilket er ret heldigt, da eukalyptus findes i mange forskellige typer cremer.

9) Massage

Massage af ansigtet stimulerer blodomløbet og dermed også hårsækkene, så de får bedst mulige forhold til at udvikle sig.

10) Hold igen med barberingen

En af de største myter hviler på, at man skal barbere sit skæg hyppigt, da det dermed stimulerer hårsækkene til at vokse hurtigere og kraftigere. 

Wrong. Det har oftest den modsatte effekt. Derfor skal du først trimme dit skæg, når du næsten har nået det punkt, hvor du anser skægget for den rette størrelse. Her kan du begynde at forme det eller trimme det igen. Eller snak med den lokale barber - han kan nogle tricks i forhold til, hvor meget der kan komme af, uden at det påvirker dit skæg-game. Det er nemlig ikke det sjoveste at ligne en gammel ged i de første måneder op til det prægtige fuldskæg!

Game on!

ANNONCE
10 tricks til at få dit fuldskæg til at gro
Del

Seneste nyt

ANNONCE