Magasinet M!

10 uhyggelige historier om store folkemængder, som bare er forsvundet

Forsvundet i den blå luft!

Det er altid uhyggeligt at høre om, når folk forsvinder. Endnu mere uhyggeligt bliver det, når det er store folkemængder på én gang, der forsvinder uden spor. Og uden opklaring.

Vi har samlet 10 tilfælde her, som med garanti får dig til at undre dig.

10. Anjikuni Lake 1930

Mens pelsjæger Joe Labelle søgte efter et sted at hvile natten over i 1930, kom han forbi en Inuit bosætning nær Anjikuni søen i Nunavut, Canada. Selvom ilden brændte under en gryde med sveden mad, var der ingen spor af menneskene. Desuden indeholdt hver hytte stadig beboernes personlige ejendele. Samfundets mad- og fiskeforsyninger var fulde og uberørte.

Som om det ikke var usandsynligt nok i sig selv, at hele samfundet bare ville smutte på den måde, var det mere usandsynligt de ville gøre det uden deres tøj, våben og fødevareforsyning.

Labelle informerede det canadiske politi (RCMP) fra det nærmeste telegrafkontor, som sendte en enhed til den isolerede bosættelse. Undervejs stoppede de til forfriskninger i en lokal mands hjem ved navn Armand Laurent. Han informerede dem om et mærkeligt skinnende objekt, der havde fløjet over hans ejendom flere nætter tidligere. Det havde retning mod Anjikuni søen.

Ved ankomsten til Inuit landsbyen bekræftede RCMP, at den var helt forladt. Derudover var gravene omkring bosættelsens kant alle brudt op og tomme – der var altså ingen døde kroppe i. Sagen forbliver uløst trods to undersøgelser fra de canadiske myndigheder i begyndelsen af 1930'erne.

9. Roanoke Colony 1587

Kolonien etableret på Roanoke Island var en af de første af bosættere fra England. Men efter at have vendt tilbage fra en forsyningsrejse til Europa, opdagede John White, guvernøren i kolonien, og hans besætning, at hele kolonien var blevet forladt.

Alt, der var tilbage, var et ensomt skelet og ordet "CROATOAN" ætset i et træ. Mange teorier tyder på, at bosætterne var blevet offer for den kroatiske stamme, der boede lige syd for Roanoke-kolonien. CROATION kan have været efterladt som en indikation af, hvem der var ansvarlig for den store forsvinding.

Andre teorier tyder på, at Whites tre års forsinkelse med at vende tilbage (på grund af en krig i Europa) førte de resterende bosættere til at tage tilbage til Europa, fordi de troede deres guvernør havde forladt dem. Ifølge denne idé døde bosætterne i det iskolde farvand i Atlanterhavet.

8. Mary Celeste 1872

Efter at have sejlet fra New York til Genova, Italien, blev Mary Celeste i december 1872 fundet sejlende uden besætning eller tegn på liv ombord omkring 740 kilometer fra Azorernes kyst.

Først lod det til, at skibet og hendes besætning var blevet offer for pirater. Dog var skibets samlede last og besætningens forsyninger stadig ombord. Det samme var kaptajnens logbog. Noget må have "forstyrret" mændene pludselig og fået dem til at handle øjeblikkeligt, fordi besætningen skulle have taget loggen med, selvom de forlod skibet.

Mens denne forsvinden forbliver et mysterium, har M.K. Jessup i sin bog, The Case for UFO, argumenteret for, at denne mærkelige hændelse kun var én ud af sådanne fremmede bortførelser gennem historien. Det er måske unødvendigt at sige, at ikke alle er helt enige i Jessups teorier.

7. USS Cyclops 1918

USAs USS Cyclops udførte pligter på havene rundt om i Europa under første verdenskrig. Men denne mystiske forsvinding menes ikke at ske under kamp. I stedet lader det til at være offer for den nu berømte Bermuda Trekant, der har krævet både skibe og fly.

I februar 1918 forlod USS Cyclops sin havn i Brasilien. Den 3. marts var der bekræftelse på, at skibet var uden for Barbados kyst. Så ophørte kommunikationen pludselig, og fartøjet forsvandt simpelthen med over 300 besætningsmedlemmer og passagerer.

Der blev ikke modtaget nødsignal eller ringet efter hjælp. Desuden afslørede søgninger i og omkring skibets sidste bekræftede position ingen vrag, ruiner eller nogen som helst form for affald.

Hvad der forårsagede denne forsvinden forbliver ukendt.

6. The Village Of Hoer Verde 1923

I februar 1923 forsvandt de 600 beboere i den lille brasilianske landsby Hoer Verde simpelthen over natten og forlod alle deres ejendele og mad. En lille gruppe besøgende gjorde den foruroligende opdagelse, da de kom til byen. Da de gik dybere ind i det lille samfund, viste det sig, at ingen var der. Der var kun en øredøvende stilhed. Ingen fugle sang, ingen insekter summende, absolut intet.

De besøgende informerede det lokale politi, som undersøgte sagen. Igen fandt de intet tegn på nogen mennesker og ingen spor om, hvor beboerne måtte være. Ved indgangen til landsbyskolen så politiet denne meddelelse på en tavle: “There is no salvation!” En pistol, der blev fundet i nærheden, var blevet fyret af inden for de foregående 24 timer.

Mange af teorierne om landsbyboernes skæbne omhandler paranormal eller fremmed aktivitet. Andre mennesker peger på det skiftende politiske landskab i Brasilien på det tidspunkt og spekulerer på, om beboerne besluttede at forlade området i stedet for at blive fanget.

Det forklarer dog ikke, hvorfor de forlod området så pludseligt uden at tage deres tøj og madforsyninger med.

5. Anasazi Tribe Late 1200s

Anasazi stammen betragtes som en af de mest sofistikerede civilisationer på det nordamerikanske kontinent. Så langt tilbage som 1500 f.Kr., besatte de det område i USA, der i dag hedder Four Corners. Der møder de moderne stater i Colorado, Utah, Arizona og New Mexico.

I slutningen af det 13. århundrede forlod Anasazi pludselig deres bosættelser. Stammen forsvandt simpelthen.

Næsten alle indianerstammer i dag spores tilbage til Anasazi, og det siges, at denne forsvinden var Anasazi, der gik hjem. Dem, der interesserer sig for gammel astronautteori, interesserer sig også i høj grad for denne forsvinden – ikke mindst på grund af de myter, der er forbundet med dem.

4. The Lost Civilization Of The Indus Valley 1500 BC

Grunden til Induskulturens forsvinden er ret interessant. Ikke mindst fordi nogen mennesker tror, det skyldes en målrettet atombombe.

Undersøgelser af det sted, hvor Induskulturen boede, viser, indviklede dræn- og kloaksystemer og systemer for drikkevand. Over 40 skeletter fandt man også. Test samt den måde, skeletterne var placeret på, foreslog, at det var sådan, menneske var døde.

Den britiske forsker David Davenport undersøgte stederne og studerede de gamle skrifter i over et årti. Han fandt tegn på stråling og tilstedeværelse af smeltende materialer, som alle lagde belæg for en pludselig og intens eksponering for varme. Han konkluderede, at en atombombe havde forårsaget en eksplosion, der udslettede byerne og alle menneskene.

3. The Australian Ghost Ship Mystery 2007

I april 2007 blev det "australske spøgelsesskibsmysterium", som katamaranen Kaz II's skæbne blev kendt som, udfoldet for verdens øjne. Selv om denne forsvinden kun inkluderer tre personer, er det værd at nævne her på grund af mysteriets relative aktualitet såvel som de lidt uhyggelige detaljer omkring fundet.

En helikopter opdagede først den 9,8 meter lange Kaz II, der sejlede lidt væk fra Queenslands kyst. Nærmere inspektioner viste, at fartøjet var blevet forladt. Selv om der var synlige skader på seilet, var der ingen andre tegn på en kamp.

Opdagelsen var særligt mærkelig, fordi bordet stod, som om det lige var blevet dækket og klar til at servere for besætningen. Desuden løb fartøjets motor stadig, og en bærbar computer stod tændt som om nogen havde arbejdet på den. Faktisk var alle besætningsmedlemmernes personlige ejendele stadig ombord, og alle redningsveste var der stadig.

Selv om myndighederne endnu ikke har bestemt sig for, hvad der egentlig skete med de tre erfarne sejlere, har iscenesættelse af en forsvinding været oppe at vende.

2. The Nina 2013

Da Nina tilsyneladende forsvandt ud i den blå luft i sommeren 2013, var det 85 år gammel. Yachten havde en stolt historie, herunder at have vundet et race fra New York til Spanien kun en måned efter lanceringen. I 2013 blev skibet ejet af David Dyche. Han planlagde at tage sin båd fra New Zealand til Newcastle, Australia.

Dyche og hans besætning begyndte deres rejse i slutningen af maj 2013, men Nina ankom ikke til sin destination. Efter flere dage i håb om, at det våde og blæsende vejr var ansvarlig for forsinkelsen, lancerede New Zealands myndigheder den største søfartssøgning i landets historie. På trods af den intense indsats for at finde Nina og hendes besætning, mislykkedes alle missioner. Båden savnes stadig.

1. The Dahlsjo Case 1965

I det, der betragtes som den eneste masse-forsvinding i svensk historie, forsvandt fire unge mænd den 29. juli 1965 i Göteborg tilsyneladende i den blå luft.

Gay Karlsson, Jan Olof Dahlsjo og Kjell Ake Johansson var venner, der arbejdede sammen på skibsværfterne. På den regnfulde juli morgen var den sidste observation af de tre mænd, at de kørte i en blå Volvo ud af byen.

Meddelelsen om, at mændene var savnede, kom på forskellige tidspunkter fra familiemedlemmer. Måske på grund af dette var politiet lidt langsom til at forbinde de tre mænds forsvindinger.

Ingen af dem havde et kørekort, hvilket betød at mindst en af dem kørte ulovligt. Selvom de unge mænd før havde befundet sig i problemer for små forbrydelser (og altid syntes at have masser af penge, tilfældigt eller ej), blev de generelt betragtet som "gode mennesker".

En fjerde person blev også meldt savnet den dag i Gøteborg. Hubner Lundqvist rejste til Lysekil og gik gennem Göteborg. Der sendte han sin familie et postkort, hvor der stod: "Alt er godt, bare rolig!"

Det er Lundqvists sidste kendte placering, selvom det er teoretiseret, at han sandsynligvis kørte med de tre mænd i den blå Volvo. Hvorvidt de tre mænd allerede kendte ham, eller om mødet var rent tilfældigt, vides ikke. Sagen forbliver uløst.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce