Magasinet M!

10 vanvittige sportsulykker

Det er ikke uden omkostninger at være sportsmand.

Hvem: Terry ButcherHvornår: 1989
Solidt hovedspil og en frygtløs stil. Det er kvaliteter, der kendetegner Terry Butcher, da han i 1980'erne er forsvarsklippe på det engelske fodboldlandshold. Da han i en VM-kvalifikationskamp mod Sverige får en alvorlig flænge i panden, bliver flængen således bare syet på sidelinjen, hvorefter Butchers hoved bindes ind i bandager. I løbet af kampen sprænger stingene op, men den engelske fighter er ikke sådan at slå ud. Resultat: Butchers trøje er mere rød end hvid, da kampen slutter... men han er med til at sende England til VM.

ANNONCE

Hvem: Geoffrey BodineHvornår: 2000
Absolut ingenting. Det er, hvad den amerikanske NASCAR-kører Bodine husker fra denne ufattelige ulykke, hvor hans bil rammer væggen på Daytona-banen med 305 kilometer i timen. Mens bilens benzintank eksploderer, flyver Bodine bevidstløs gennem luften inden i et sikkerhedsbur, der slår en række kolbøtter, inden det igen rammer asfalten. Den 50-årige racerkører slipper dog - på noget nær mirakuløs vis - fra ulykken med en rygskade og et forstuvet håndled.

ANNONCE

Hvem: Mat HoffmanHvornår: 1993
Det går helt, helt galt, da BMX-rytteren Mat Hoffman i 1993 vil slå sin egen rekord i højdespring fra rampe. Han kommer godt nok højere op i luften end nogensinde før - men falder så 14 meter direkte ned på rampen. Hoffman får alvorlige indre blødninger, og det lægehold, der er til stede, giver ham kun 20 minutter at leve i. Lægerne går derfor i gang med en akut operation, hvor de blandt andet fjerner BMX-rytterens milt - og selv om Hoffmans hjerte stopper under operationen, lykkes det at redde vovehalsens liv.

ANNONCE

Hvem: Owen HartHvornår: 1999
Man kan diskutere om wrestling er en rigtig sport, men én ting er helt sikkert: Der forekommer også ulykker i wrestlingens verden. Det er Owen Hart, der i 1999 mister livet efter et fald på 24 meter, et tragisk bevis på. Den populære wrestler skal sænkes ned i ringen ved hjælp af en wire, men stuntet, som Hart har udført flere gang før, går helt galt. Det tekniske udstyr fejler fatalt, og Hart sendes i frit fald mod jorden, hvor han rammer et af ringens tove, inden han bliver slynget mod det hårde underlag.          

ANNONCE

Hvem: Evander HolyfieldHvornår: 1997
Kan du forestille dig at få bidt et lille stykke af dit ene øre af? Det kan Evander Holyfield. Den bizarre situation udspiller sig i 1997, hvor Mike Tyson bider Holyfield i begge ører under en titelkamp. Første gang slipper 'Iron' Mike overraskende med en advarsel og to strafpoint. Men da Tyson kort efter sætter tænderne i Holyfields andet øre, diskvalificerer dommeren den ophidsede ex-champ. Herefter bryder helvede virkelig løs, men det er anden historie... 

ANNONCE

Hvem: Patrick BattistonHvornår: 1982
Det bliver en kort fornøjelse, da franske Battiston i 1982 skiftes ind i VM-semifinalen mod ærkerivalerne fra Vesttyskland. Forsvarsspilleren får nemlig kun nogle få minutter på banen, inden den tyske målmand Harald Schumacher kaster sig hovedkuls ind i ham i forbindelse med en løbeduel. Resultat: Battiston får en hjernerystelse, mister tre tænder og bliver liggende livløs på græsset, indtil han bliver båret ud. Schumacher, der har aldrig har undskyldt den voldsomme episode, går efterfølgende tilbage til målet og strækker lidt ud.

ANNONCE

Hvem: Stefano CasiraghiHvornår: 1990
Det går godt for italienske Stefano Casiraghi. Han er regerende verdensmester i 'powerboat racing', gift med Prinsesse Caroline af Monaco og blandt Monte Carlos mest kendte rigfolk. Men da han i 1990 skal forsvare sit mesterskab, spiller skæbnen et lunefuldt kort. Hans lynhurtige katamaran-speedbåd rammer en bølge så skævt, at båden ryger op i luften og snurrer rundt, inden den med stor kraft igen rammer vandoverfladen. Den royale rigmand brækker nakken og dør på stedet. I tiden efter ulykken går der rygter om, at mafiaen var involveret i Casiraghis død, men disse rygter er aldrig blevet bevist. 

ANNONCE

Hvem: Ralf SchumacherHvornår: 2002
En kædekollision af dimensioner. Det er, hvad Ralf Schumacher kan se i bakspejlet, da han får sig en ordentlig flyvetur umiddelbart efter starten på det australske Grand Prix. Ulykken sker, fordi den aggressive Schumacher, der giver den fuld gas fra start, rammer konkurrenten Rubens Barrichellos bagdæk. Resultat: Otte biler ryger ud i første sving, mens alle involverede utroligt nok slipper uden alvorlige skader. 

ANNONCE

Hvem: Thomas MorgensternHvornår: 2003
I dag er Thomas Morgenstern blandt Østrigs største skihoppere, men et uheld i 2003 var lige ved at stoppe karrieren helt. Den dengang 16-årige Morgenstern bliver således ramt af et kæmpe vindstød under en konkurrence i Finland. Den tredobbelte juniorverdensmester mister fuldstændig kontrollen over sit hop og lander med et brag, hvorefter tilskuerne kan se den unge østriger slå kolbøtte efter kolbøtte, inden han til sidst glider livløs i mål. Morgenstern overlever, men konkurrencen bliver aflyst. 

ANNONCE

Hvem: Jomo Cosmos vs. Moroka SwallowsHvornår: 1998
Nogle gange slår lynet helt bogstaveligt ned i fodbold. Det er den tv-transmitterede kamp mellem de to sydafrikanske hold Jomo Cosmos og Moroka Swallows et godt eksempel på. Således er Jomo Cosmos foran 2-0 med ti minutter tilbage, da stadion med ét bliver badet i lys - efterfulgt af et øredøvende brag. Herefter ser alt anderledes ud: Halvdelen af spillerne ligger i græsset, mens de skriger og holder sig for øjne og ører. Det kraftige lyn slår tre spillere bevidstløse, mens yderligere fire får elektrisk chok.

ANNONCE
Del

Seneste nyt