Magasinet M!

100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om

Her har du 100 fede trumfer, som du kan smide på bordet, når vennerne kloger sig i baren.

100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
UNDERHOLDNING

1. Sækkepiber blev opfundet i Tyrkiet, ikke i Skotland.

2. Guitaristen i Queen, Bryan May, droppede sin ph.d. i astrofysik på Imperial College i London for at forfølge drømmen som rockmusiker. Men i 2007 færdiggjorde han sin afhandling og bestod.

3. Anders Ands mellemnavn er Fauntleroy.

4. Sangen med den længste titel i verden er I'm A Clanky Old Yank In A Clanky Old Tank On The Streets Of Yokohama With My Honolulu Mama Doin' Those Beat-O, Beat-O Flat-On-My-Seat-O, Hirohito Blues skrevet af Hoagy Carmichael i 1943.

5. Depeche Mode har haft 50 sange på den engelske singlehitliste, men har aldrig ligget nummer et. Det har Whigfield til gengæld.

6. Lassie er i serien om den heltemodige hund en tæve, men alle de hunde, som har udfyldt rollen, har været hanhunde.

7. Skuespilleren med flest hovedroller på cv'et er afdøde John Wayne, som spillede en ledende rolle i 153 film.

8. Da Jack Woltz i Godfather finder et hestehoved i sin seng, skriger han. Og det var ikke skuespil. Ingen havde nemlig fortalt skuespilleren John Marley, at man havde lagt et ægte hestehoved i sengen i stedet for et falskt.

9. Alle tre hovedrolleindehavere i filmen Vildt Blod fra 1955 døde unaturligt. James Dean kørte galt, Natalie Wood druknede og Sal Mineo blev stukket ihjel.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
SPORT OG SPIL

10. Roulette bliver ofte kaldt djævelens spil, fordi numrene på rouletten lagt sammen giver 666.

11. Til kampene i den amerikanske fodboldliga NFL bruges der hver sæson et antal læderbolde svarende til huden fra 3.000 køer.

12. Ordet skakmat kommer fra det persiske 'shah mat', som slet og ret betyder: Kongen er død.

13. Der bliver brugt omkring 42.000 tennisbolde ved Wimbledons i alt 650 kampe.

14. Den første puck, der blev brugt i en ishockeykamp, var lavet af frossen ko-lort.

15. Det er efterhånden længe siden yoyo-bølgen sidst har ramt Danmark. Men det skyldes måske den strammede våbenlovgivning. Yoyoen blev nemlig opfundet som et våben i Filippinerne i 1500-tallet, hvor den dog vejede cirka to kilo og snoren var seks meter lang.

16. Amerikansk fodbold har den højeste skadesrate i professionel sport. Der er 12 gange flere skader end i basketball, som ligger nummer to på listen.

17. Hvis du laver tre strikes i træk på bowlingbanen, kalder man det en turkey. Det stammer fra 1800-tallet, hvor den første, der lavede tre strikes i træk under Thanksgiving, vandt en gratis kalkun.

18. Indianerstammerne mayaerne og aztekerne fra Mexico spillede en form for lacrosse på kæmpestore stadions med tusindvis af tilskuere. Men tilskuerne fik mere end en god kamp ud af det. Det tabende holds anfører blev nemlig slagtet på banen, hvorefter hans hjerte blev sendt rundt blandt publikum, så de kunne nippe af det. Måske den slags ritualer kunne få dagens pengegriske professionelle lidt op på mærkerne.

19. Drageflyvning er en professionel sport i Thailand.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
ALKOHOL

20. Danmark er det land i verden, der har flest bryggerier per indbygger.

21. Det mest populære shot i verden er vodka. Mon ikke vi kan takke russerne for det?

22. Den irske digter Brendan Behan blev alkoholiker som 8-årig.

23. Hvis en mand fra tiriki-stammen i Kenya tilbyder en kvinde øl, og hun spytter noget af det ind i munden på ham, er de blevet forlovet.

24. Hos Lepcha-folket i Tibet bliver alkohol anset som den eneste passende løn til skolelærere.

25. I Malaysia er det ikke kun spritbilisten, der bliver fængslet. Det kan deres ægtefælle - hvis de har sådan én - også blive...

26. I det asiatiske land Bangladesh kan du for 30 kroner købe en øl. Eller en togbillet til første klasse på tværs af landet.

27. Der skal i gennemsnit 600 vindruer til at producere en flaske vin.

28. Trykket i en flakse champagne er tre gange højere end trykket i et bildæk.

29. Mænd i USA, der drikker alkohol, får i gennemsnit 7 procent mere i løn, end de mænd, som ikke drikker. For kvinder er tallet 3,5 procent.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
KVINDER

30. De danske kvinder har den laveste fedmerate i EU ifølge WHO (World Health Organisation), så måske vi skal lade være med at brokke os så meget...

31. Kvinder blinker næsten dobbelt så meget som mænd.

32. Kvinder bliver mindre attraktive, når de tager P-piller ifølge en undersøgelse fra universitetet i Sheffield. Det skyldes den manglende ægløsning. En anden undersøgelse fra universitetet i New Mexico viser for eksempel, at strippere tjener væsentlig flere penge, når de har ægløsning. 70 dollars i timen, når de har ægløsning mod 50 dollars, når det ikke sker.

33. Det er ikke kun mænd, der kan få blå kugler, hvis de ikke får udløsning. Kvindens skamlæber fyldes med blod ved ophidselse, og hvis hun ikke bliver tilfredsstillet, kan hun også få efterfølgende ubehag.

34. Kvinder er mere tilbøjelige til at snakke dirty under sex end mænd ifølge den engelske undersøgelse The UK Sex Report 2008. 50 procent af kvinderne hiver den frække ordbog frem i sengen, mens kun 44 procent af mændene snakker lummert.

35. Du skal muligvis ikke fortælle det til nogen af hunkøn overhovedet, men de to højeste IQ'er målt i historien var hos kvinder.

36. 2 procent af alle kvinder i verden har tre brystvorter.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
MAD

37. Peanuts, cashewnødder, pistacienødder og mandler er ikke nødder. Det er derimod frø.

38. Fra 1937-1945 producerede Heinz en slags alfabet-pasta til det tyske marked. De var formet som hagekors.

39. I nødstilfælde kan kokos-vand - ikke kokosmælk - bruges som substitut for blodplasma ved transfusioner.

40. Pizza Margherita er opkaldt efter Margherita af Savoy, som var dronning i Italien fra 1878-1900.

41. Når banan-dyrkerne planter bananer, sørger de altid for, at der er god plads til siderne, da bananplanter faktisk vandrer.

42. Tomater er faktisk frugter, men i 1893 bestemte USA's højesteret, at det måtte være en grøntsag - og en restaurantejer derfor skulle betale grøntsagsskat. Deres begrundelse? Det måtte det være, da den blev spist til hovedret og ikke dessert.

43. Tokyo er den by i verden, der har flest Michelin-stjerner.

44. Man skal bruge 5.000 liter vand for at fremstille 500 gram ost ifølge WaterFootprint.org.

45. Den første hamburger i verden blev lavet af Louis Lassen i 1900 i New Haven, USA. Synes du, navnet lyder dansk? Det er det også. Louis Lassen var dansk immigrant. Hans restaurant Louis' Lunch findes i øvrigt endnu.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
BAR-VIDEN

46. Ibiza er det sted i verden, hvor den største procentdel af befolkningen befinder sig på en bar eller en natklub på et hvilket som helst tidspunkt.

47. Den længste bar i verden findes på etablissementet New Bulldog i Rock Island, Illinois. Den er 208,5 meter lang.

48. Bruce Willis, Kris Kristofferson, Bill Cosby, Chevy Chase og Sandra Bullock er alle tidligere bartendere.

49. Da McDonald's åbnede deres første restauranter i Europa, serverede de øl eller vin, fordi de var bange for, at forældrene ikke ville tage deres børn med, hvis de ikke kunne få serveret alkohol til maden.

50. Hvis du har tænkt dig at tage bilen fuld hjem fra baren, er det en god ide, hvis du forvisser dig om, at du er i Uruguay først. Der er spritkørsel nemlig en lovlig undskyldning for at køre galt.

51. Det kommer nok ikke som et chok, men i en stor international undersøgelse har deltagerne kåret barer og diskoteker som det bedste sted at møde folk af det modsatte køn...

52. Barer og diskoteker, der ligger på gadehjørner, er i gennemsnit større end barer og diskoteker, som ikke gør.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
LIVET

53. Det er en udbredt misforståelse, at hår og skæg bliver kraftigere, når det vokser ud igen efter en barbering. Og så alligevel. Ligesom så meget andet bliver hår også slidt med tiden, og da nyt hår ikke er blevet slidt endnu, virker det tykkere og føles kraftigere.

54. Et øjeblik er enten 72 eller 90 sekunder. Oxford English Dictionary skriver, at et øjeblik ifølge middelalderlig standard er 1/40 eller 1/50 af en time. Så ved du det, næste gang din kæreste lige skal kigge i en butik, og det kun tager et øjeblik...

55. En ud af ti personer, der nogensinde har levet på jorden, lever i dag.

56. Du forbrænder flere kalorier, når du sover, end når du ser fjernsyn.

57. Hvis du vil have folk til at tro, at du har gjort rent derhjemme, selv om du ikke lige har haft tid til det, skal du bare sprøjte møbelpudsemiddel bag radiatoren. Det får hele hytten til at dufte frisk.

58. Du producerer cirka en halv liter tarmgas om dagen.

59. Verdens længst levende mand, Shigeshiyo Izumi, levede 120 år og 237 dage. Hans yndlingsdrik var Shochu, en art japansk hedvin.

60. Hvis du nyser for hårdt, kan du trykke et ribben.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
SEX

61. I gennemsnit vil en person dyrke sex mere end 3.000 gange i sit liv. Og bruge cirka to uger på at kysse. Det kan du lige bringe på bane, når din kæreste beskylder dig for at give hende for lidt opmærksomhed.

62. 35 procent af folk, der udfylder en kontaktannonce, er ifølge en amerikansk undersøgelse gift.

63. Fra 1400-tallet og frem bar prostituerede parykker til de nedre regioner for at skjule kønssygdomme som syfilis. I dag bliver lignende parykker ofte brugt til at skjule skuespilleres kønsdele i film.

64. Blowjob er et udtryk, der stammer fra 1800-tallets England. Dengang blev en stivert kaldt en blow og i 1930 blev blowjob et normalt udtryk for oralsex. I det gamle Grækenland kaldte man det at spille fløjte.

65. Ifølge en undersøgelse fra Intel vil 46 procent af alle kvinder hellere undvære sex i to uger end at logge af internettet i den samme periode.

66. Cirka 25 procent af dillere er skæve, når de er stive.

67. 73 procent af 70-årige mænd er stadig potente. Det forklarer Jack Nicholson, Michael Douglas og alle de andre gamlinge, der stadig scorer damer.

68. Mænd har i gennemsnit stådreng på 11 gange i døgnet.

69. Kirsebær er den mest populære smag til spiseligt undertøj.

70. Hvis du går i byen for at hive en dame med hjem, skal du gå efter en ryger. Kvinder, der ryger, har nemlig i gennemsnit dobbelt så mange partnere som deres sunde søstre igennem livet.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
PRØV SELV

71. Hvis du prøver at sige alfabetet uden at bevæge tunge eller læber, vil hvert bogstav lyde præcis ens. Prøv bare.

72. Du kan ikke folde et stykke A4-papir mere end syv gange.

73. Du kan ikke beskrive forskellen mellem højre og venstre, hvis du ikke må bruge ordene eller vise retning med hånden.

74. Hvis du smider en rosin i et glas champagne, vil den flere gange henholdsvis synke ned i bunden og flyde op til toppen.

75. Kan du udtale det længste stednavn i verden? Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiw En Uaitnatahu er en bakke i New Zealand.

76. Du kan ikke kilde dig selv. Det skyldes ifølge en undersøgelse fra University College London, at hjernen kan forudse følelser, når dine egne bevægelser forårsager dem, men ikke når andre gør.

77. Kun 2 procent af verdens befolkning kan slikke deres egen albue.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
POLITIK

78. Siden 1881 har Ruslands/Sovjetunionens statsoverhoveder været skiftevis halvskaldede eller skaldede og med fuld manke.

79. Kongefamilien i Saudi Arabien har omkring 10.000 prinser og prinsesser.

80. Indien er verdens største demokrati med 700 millioner registrerede vælgere.

81. Den ældste endnu fungerende lovgivende forsamling er Islands. Altinget har fungeret siden 930.

82. Playboy-kongen Hugh Hefner og ekspræsident George W. Bush er grangrangran... fætre. Det er langt ude, men stadig sjovt.

83. Selvom Barack Obama bliver kaldt den 44. præsident, har der faktisk kun været 43. Grover Cleveland sad nemlig i to perioder og var således både præsident nummer 22 og 24.

84. J.B.S. Estrup er Danmarks længst siddende regeringsleder. Han sad som konseilpræsident (nu statsminister, red.) i 19 år fra 1875-1894.

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
NU RABLER DET...

85. 'Mike The Headless Chicken' var en kylling i Colorado, USA, der levede i to år efter den fik kappet hovedet af. Den blev fodret med en pipette lavet til øjendråber.

86. I starten af 1. Verdenskrig, fandtes der endnu ikke våben til fly, så piloterne eksperimenterede med at beskyde hinanden med pistoler og i enkelte tilfælde at kaste mursten efter hinanden.

87. Bubi-folket i Ækvatorial Guinea kan ikke snakke med hinanden i mørke. Størstedelen af deres sprog er nemlig kropssprog.

88. Der findes flere tigre, der lever i fangenskab i USA, end der lever vildt i Asien.

89. Verdens største parkeringsplads ligger ved indkøbscentret West Edmonton Mall i Canada. Der er plads til 20.000 biler. Hvad siger i til den, Fields?

ANNONCE
100 bodega facts - om alt det du gerne vil vide noget om
TRIVIA

90. Det kan godt være, du har hørt, at der er 50 stater i USA. Men faktisk er der kun 46, da Kentucky, Massachusetts, Pennsylvania og Virginia betegner sig selv som commonwealths. Det har dog ingen lovmæssig betydning, og de fire 'stater' optræder på lige fod med de andre.

91. Der findes ingen grønne pattedyr. Der findes et dovendyr, som ser grønt ud, men det skyldes kun, at der vokser alger på det.

92. Intet sted i bibelen står det nævnt, at frugten, som Eva lokker Adam til at spise i Edens Have, er et æble. Men indtil 1600-tallet var æble et fællesudtryk for stort set alt frugt, så det er formentlig derfor, at myten er opstået. Videnskaben mener faktisk, at frugten i bibelen meget vel kan have været en banan.

93. Det er ikke koen, der producerer mest metangas, som er en af de største grunde til drivhuseffekten. Det er termitterne. Og når nu vi er ved det, så er det ikke koens prutter, som er fulde af metan. Det er bøvserne.

94. Intet menneske har haft større ødelæggende effekt på miljøet og atmosfæren end Thomas Midgley, Jr., som opfandt den blyholdige benzin OG CFC-gasser. I det hele tager var han en uheldig mand. Han fik polio, som ellers nærmest kun rammer børn, som 51-årig, hvilket gjorde ham kraftigt handicappet. Derfor opfandt han en hejsemekanisme med en masse snore, så folk kunne hjælpe ham op af sengen, men det endte med, at han blev kvalt i en af de mange snore i systemet.

95. En dialog kan have et ubegrænset antal deltagere. Hvis I kun er to, der taler sammen, hedder det faktisk teknisk set en duolog.

96. Kineserne står bag opfindelser som toilettet, fyrværkeri, flammekasteren, paraplyen, whisky og faldskærmen. Men ikke rickshaws, lykkekager og chop suey, som alle er opfundet i USA.

97. Kilten er en irsk og dansk opfindelse. Ikke en skotsk.

98. Sandorme-arten, Lineus Longissimus, er verdens længste dyr med en længde på op til 55 meter.

99. Hvis du vil imponere vennerne med lidt geografi, kan du henkastet nævne at hovedstaden på Madagaskar hedder Antananarivo, i Burkina Faso er det Ouagadougou, i Honduras hedder den Tegucigalpa, Cambodias er Phnom Penh og i Brunei er det den mundrette Bandar Seri Begawan.

100. Der bliver dagligt røget 15 milliarder cigaretter i verden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE