Magasinet M!

11 hurtige pansere

... du ikke stikker af fra uden videre

11 hurtige pansere
Mitsubishi EVO X

Politiet i South Yorkshire, England, har et antal EVO X som high speed-indsatsvogne. Det er ikke ligefrem nogen diskret bil, men det er heller ikke meningen, lyder det.

Politiets biler er udstyret med automatisk nummerpladegenkendelse, så bilen af sig selv tjekker alle nummerplader, dens sensor opfanger, og konstant sammenligner dem med politiets register for efterlyste og stjålne biler. Registrerer systemet en mistænkelig bil, får føreren af politibilen straks en advarsel, og kan vende den firehjulstrukne rallybil og eftersætte den mistænkte.

ANNONCE
11 hurtige pansere
RenaultSport Mégane 250 Cup
Renault har leveret den første af 70 stk. Mégane RS - en GTI-udgave af Mégane Coupe - til det franske politi. Gendarmerne har bestilt den særlige Chassis Cup-version med 250 hk og en 0-100-tid på 6,1 sekunder. Denne version er som standard udstyret med Recaro sæder, 18 tommer mørke alufælge med røde Brembo bremsecalipre, 235/40 Michelin Pilot sport dæk, stivere fjedre og det såkaldte limited slip differentiale, der sikrer optimalt vejgreb under krævende manøvrer.

Hvad så med den årlige Le Mans-tur? Ja, da skal du holde øje med den blå Renault - du skal træde endog særdeles hårdt på pedalen til højre for at kunne hænge på op til 200 km/t...
ANNONCE
11 hurtige pansere
Lamborghini Gallardo LP560-4
Siden 2004 har det været lidt sjovere at være betjent i det italienske færdselspoliti. Her fik man nemlig to Lamborghini L140 Gallardo'er at more sig med. Den ene blev doneret af Lamborghini, mens den anden var en gave fra en anonym person, der åbenbart gerne vil have sat en stopper for fartsynderne på de italienske motorveje.

I 2008 blev den ene af bilerne dog skiftet ud, da Lamborghini forærede styrken en ny LP560-4 med 560 hk. På det tidspunkt havde de to andre politibiler kørt henholdsvis 100.000 og 140.000 kilometer på de italienske veje, men så langt nåede det nye pragteksemplar aldrig. Efter et års tid i tjeneste ramte den nemlig en Seat, der var på vej ud fra en tankstation, hvilket sendte Lamborghinien ind under en parkeret bil - totalskadet. Den gamle L140 Gallardo lister dog stadig rundt på motorvejene i støvlelandet - på udkig efter fartglade bilister.
ANNONCE
11 hurtige pansere
AC Schnitzer BMW 123d Coupé

Organisationen af tyske biltunere (VDAT) inviterer hvert år en fremtrædende tuner til at bygge en helt speciel politibil. I 2010 stillede BMW en 123d Coupé til rådighed for en kampagne for at fremme sikkerhed blandt tunerfolket, og så gik den Aachen-baserede BMW-specialist AC Schnitzer i gang.

De ændrer motorstyringen på BMW's 2-liters turbodiesel til en ydelse på 241 hk og 480 Nm, hvilket via 6-trins automatgear giver en 0-100-tid på 6,7 sek.

ANNONCE
11 hurtige pansere
Ferrari 612 Scaglietti

Til Ferraris 60-års fødselsdag i 2007 skabte Ferrari denne helt specielle udgave af den daværende topmodel. Den har V12-motor og fire sæder, og kørte forrest i en stor parade jorden rundt for at fejre, at den første Ferrari blev bygget af Enzo Ferrari i 1947.

Paraden omfattede mere end 10.000 Ferrarier og deres ejere i løbet af de måneder, den kørte fra kontinent til kontinent.

ANNONCE
11 hurtige pansere
Corvette Z06

Politiet i Wake County, North Carolina, har den sejeste politibil, vi har set siden den italienske panser-Gallardo. Corvette Z06 er den knaldende hårdt affjedrede og sygeligt hurtige udgave af Corvette C6, der er bøffet op til 512 hk og 637 Nm. Den kører standard fra 0-100 km/t på 3,9 sek. og fortsætter til 320 km/t (faktisk er den god for minimum 330 km/t, men General Motors foretrækker at underdrive).

Ser du en sort, civil Corvette Z06 på dé kanter, der følger efter dig, så hold til højre og slip speederen. Der er no way, du kan køre fra en Z06.

ANNONCE
11 hurtige pansere
Jaguar XF 3,0 D S Premium Lux aut.
Britisk politi havde i 2009 en XF S til test for at evaluere den som potentiel patruljevogn. S-udgaven er en high power-version af den 3-liters V6-dieselmotor med to turboladere, som i den almindelige udgave yder 240 hk/500 Nm. S-udgaven er justeret til en ydelse på 275 hk ved 4.000 o/min og 600 Nm ved 2.000 o/min.

Geoff Cousins fra Jaguar UK forklarer:
"Politistyrker efterspørger køretøjer, der på samme tid giver god værdi for pengene og er miljøvenlige, men som også kan har tilfredsstillende præstationer som eftersætningskøretøj. Officererne bag rattet af disse biler forventer et højt niveau hvad angår performance og handling, men også sikkerhed og komfort. Vi håber, at vores bil lever op til kravene."

Jaguar XF 3,0 D har 6-trins aut.gear og en 0-100 km/t-tid på 6,4 sek. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t på almindelige seriebiler.

Snitforbruget ved blandet kørsel angives til 14,7 km/l, CO2-udslippet er 169 g/km i snit og tanken rummer 70 liter diesel. Jaguar XF 3,0 D S Premium Lux aut. koster 995.000 kr. på danske plader.

ANNONCE
11 hurtige pansere
Lexus IS-F
Det engelske politi har forstået, at man ikke kan jagte forbrydere i en gammel gennemtæsket Ford Mondeo. Derfor har politikredsen i Humberside, England, nu fået et nyt våben i kampen mod de hungrende biltyve og andre kriminelle.

Før i tiden har de kørt i Subaru Impreza, men betjentene syntes faktisk, Imprezaen var for langsom med dens firehjulstræk og for "få" kræfter. Løsning? Betjentene fandt sig godt til rette i den store japanske Lexus IS-F med 5,0 liters V8'er og 423 hestekræfter. Bilen er Lexus's svar på en BMW M3 eller Mercedes C63 AMG.

Modellen fra Lexus, der blev testet og sammenlignet med konkurrenterne gennem et år, vandt pga. dens mange kræfter og bilens formidable elektroniske undervogn, som ikke var så hård ved politiets softwareudstyr.
ANNONCE
11 hurtige pansere
Nissan GT-R

Panserne i Abu Dhabi er nødt til at stille med en vis accelerationsevne, når de skal stoppe arabiske galninge i Ferrari F40, tunede Diabloer og hvad de ellers hygger sig med på de øde motorveje i ørkenen.

Den 3,8-liters V6'er med to turboer yder 530 hk i seneste udgave, og på racerbanen er den lige så hurtig som en Porsche 911 Turbo.

ANNONCE
11 hurtige pansere
Skoda Superb 3,6 V6
I 2009 besluttede det danske politi efter en længere udvælgelsesperiode hvilke bilmærker, der får æren at levere patruljevogne og andre køretøjer de næste år.

Ny - og hurtigst - i politiets flåde er Skoda Superb 3,6 med V6-motor, firehjulstræk og DSG-gear. Dermed kan de fange forbrydere i en bil, der når de første 100 km/t på 6,5 sekunder og har en topfart på 250 km/t (elektronisk begrænset, men mon ikke panserne får justeret softwaren under klargøringen, så den kan løbe noget stærkere?).
ANNONCE
11 hurtige pansere
VW Passat 2,0 TSI
W Passat var sammen med Ford Mondeo de første af de nye patruljevogne med ekstra motorkraft. Politiet har købt Passat 1,8 TSI med 160 hk og 2,0 TSI med 200 hk, der har en topfart på hhv. 220 og 235 km/t og går fra 0 til 100 på hhv. 8,6 og 7,6 sekunder (sedan-versionerne).

Når en bil er i politiets tjeneste handler det ikke blot om hestekræfter, motorstørrelse eller forbryderjagt. Derimod vægter politiet komforten meget højt. Bilen er en arbejdsplads for de pågældende betjente og desto vigtigere er det, at ikke blot køreegenskaberne men også ergonomien er i top. Derfor bliver politibiler in spe blandt andet vurderet på plads- og komfortforhold, ergonomiske forhold ved ind- og udstigning, generel brugervenlighed i forhold til rat, friskluftssystemet og mange øvrige detaljer, der gør bilen til en sikker og komfortabel arbejdsplads, skrev VW ved de første leverancer i 2009.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce