Magasinet M!

15 kontroversielle forsider

Vi har fundet 15 forsider, der forargede folk.

15 kontroversielle forsider
  Britney Spears - Rolling Stone, april 1999

Man tror det ikke, men engang havde Britney Spears et image som en meget uskyldig lille pige. Naboens søde og smukke datter, om man vil. Derfor blev folk, og især amerikanerne meget forargede, da Rolling Stone Magazine udgav deres april-udgave tilbage i 1999 med en semi-afklædt, og dengang kun 17-årig, Britney Spears på forsiden.

Man kan kun konkludere, at der er sket rigtig meget siden dengang.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
Demi Moore: Naked & Pregnant, August 1991 - Vanity Fair

Den dengang kun 28-årige Demi Moore var den første stjerne, der optrådte nøgen og gravid på forsiden af et magasin. Siden da er hendes berømte nøgne positur blevet kopieret af andre gravide stjerner som f.eks. den tidligere supermodel Cindy Crawford, Britney Spears og Jessica Simpson.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
  Time, maj 2012 Cover. '' Are you mom enough?''

Det provokerede rigtig mange menensker, da Time Magazine udgave denne forside med en mor og hendes 3 årige søn, der sutter på hendes bryst. Indrømmet, det er da også noget bizart, at en knægt på tre år stadig babber løs på mors bryster, meeeeen.

På den anden side, kan det vel ikke komme bag på nogen, at de konservative amerikanere blev meget forargede over netop denne forside.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
  Texas Monthly, daværende vice-præsident Dick Cheneys jagtulykke-fiasko, januar 2007

Det er sgu egentlig ikke særlig smart at være USAs næstkommanderende og så komme til at pløkke en ven i røven under en jagt. Ikke desto mindre var det lige præcis det, der skete for den daværende republikanske vicepræsident Dick Cheney. Til stor morskab for den amerikanske presse. Det resulterede blandt andet i denne forside for Texas Monthly, der smed Cheney på forsiden med rubrikken: "If you don't buy this magazine, Dick Cheney will shoot you in the face"

Ikke en forside, der faldt i god jord hos republikanerne.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
Ellen Degeneres springer ud af skabet - TIME, 14. april 1997

Den umådeligt populære skuespillerinde og tv-vært Ellen Degeneres chokerede amerikanerne, da hun valgte at springe ud af skabet i 1997. Den søde og pæne kvinde kunne da ikke være lesbisk? Men jo, det var og er hun altså.

Nu hvor amerikanerne så har haft 15 år til at fordøje den "voldsomme" nyhed, må man sige, at de har taget hende til sig igen, da hendes talkshow er blandt de meste sete programmer 'over there'.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
If you don't buy this magazine? - National Lampoon, januar 1973 overflow: hidden; color: #000000; background-color: transparent; text-align: left; text-decoration: none; border: medium none;...

"Neeeej, du må da ikke slå den søde hund ihjel". Det var i hvert fald det, som magasinet National Lampoon truede med på forsiden af deres januar-nummer i 1973. Med en pistol for tindingen, ser den søde hund meget skræmt ud. Og det skabte voldsom forargelse i den amerikanske offentlighed .

Og nej, hunden blev ikke skudt. Eller gjorde den? 

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
Is God Dead? - Time Magazine, 8. april, 1966

De var ikke rigtigt kloge, dengang i 60'erne. Vi aner ikke, om Time Magazines chefredaktør havde spist for mange røde svampe, eller om han bare havde boller af stål. For det har helt sikker krævet masser af mod at udgive en helt sort forside (hvilket aldrig var sket før) med den røde påskrift "Is God Dead?" og så endda i Guds eget, og dybt religiøse, land, USA.

Efterfølgende blev chefredaktøren bombarderet med masser af sure læserbreve, som en reaktion på den stærkt kontroversielle forside .

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
  OJ Simpson Mug Shot Controversy - Time Magazine, 27. juni 1994

I 1994 blev OJ Simpson anklaget for at have slået sin kone Nicole Simpson og dennes elsker Ronald Goldman ihjel. Sagen er sidenhen blevet kaldt for den mest kontroversielle retssag i amerikansk historie, da OJ Simpson som bekendt endte med at blive frikendt.

Forargelsen her ligger dog i, at Newsweek valgte at manipulere med O. J. Simpsons forbryderfoto og gjorde billedet mørkere og mere dystert end det oprindeligt var.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
Michael Jacksons Dødsfoto - OK! Weekly, juni 2009 ...

Der er ikke noget at sige til, at denne forside skabte stor foragelse, da juni-nummeret af 'Ok! Weekley' udkom i 2009. For på forsiden ser man den døde (eller døende) Michael Jackson, der omkom på tragisk vis ganske få dage forinden. Ugebladet købte eftersigende billedet af den døende Michael Jackson for 500.000 dollar og pissede millioner af loyale Michael Jackson fans af ved at udstille ham på denne måde.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
Første afro-amerikanske kvinde på forsiden af Playboy - October, 1971

Darine Stern var den første afro-amerikanske kvinde, der prydede en Playboy-forside. Billedet blev taget af Richard Fegley og dengang magasinet udkom, var det uhørt at smide en sort person på forsiden af et magasin.

15 kontroversielle forsider
  John Lennon & Yoko Ono, 1980 - Rolling Stone

Beatles-fans var ikke glade for John Lennons kone Yoko Ono, som mange mente var årsagen til bandets opløsning. Og hvor man så John Lennon, så man Yoko Ono. Faktisk var det meningen, at Rolling Stone Magazine, ville ha' et billede af den nøgne Lennon - alene (guderne må vide hvorfor). Men han insisterede på, at få sin kone med på billedet.

 

Kun få timer efter dette billede blev taget, blev John Lennon skudt ned og dræbt foran sit eget hjem.

 

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
The Obamas - The New Yorker, 21. juli 2008

Denne yderst kontroversielle forside blev tegnet af karikaturtegneren Barry Blitt og var egenlig ment som et satirisk syn på republikanernes smædekampagne mod Obama ved at fremstille ham som en terrorist på baggrund af Obamas muslimske rødder.

 

Satire eller ej: Forsiden forargede, da juli-nummeret af The Ney Yorker udkom.

 

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
  The First Gay President - Newsweek, 21. maj 2012

Mere Obama. Ikke mange dage efter at Obama offentligt gik ud og proklamerede, at han ikke så noget galt i, at to personer af samme køn blev viet, udkom denne udgave af Newsweek med præsidenten på forsiden med teksten 'The First Gay President'. En henvisning til Obamas støtte til homoseksuelle.

Forsiden forargede, fordi Newsweek hentydede, at præsidenten skulle være bøsse.

ANNONCE
15 kontroversielle forsider
  Adolf Hitler: Man of the Year, 1938 - Time Magazine

Yes, du læste rigtigt. Adolf Hitler, den værste massemorder i historien, blev kåret til 'Årets Mand' af Time Magazine tilbage i 1938. Man må sige, at den makabre forside passer fint til titlen.

15 kontroversielle forsider
M! 178, 2012 - 'Tak til kolonierne!'

Rubrikken 'Tak Til Kolonierne!' var egentlig bare ment som en sjov joke, fordi M! for første gang smed både en grønlænder og en færing på forsiden. Men det kunne den grønlandske avis Sermitsiaq ikke se det sjove i. De var sure over at blive kaldt for en koloni, når det nu ikke var tilfældet. Historien ramte sidenhen også eb.dk, der mente at M! havde begået en meget "pinlig fejl".

ANNONCE
Del

Seneste nyt