Magasinet M!

20 film, der fylder 20 i år

Der var godt riv i filmbranchen i 1994. Tjek bare de her 20 klassikere, der fortjener en ekstra gang på fladskærmen.

20 film, der fylder 20 i år
Pulp Fiction


Med:
Samuel L. Jackson, Bruce Willis, John Travolta, Tim Roth, Uma Thurman og en lang række badass-skuespillere.

Instrueret af: Quentin Tarantino

Det er svært at give en præcis beskrivelse af handlingen i Pulp Fiction, for de forskellige historier er klippet fuldstændigt i stykker og nærmest sat sammen i tilfældig rækkefølge. Men det fungerer, og Pulp Fiction er nok højdepunktet af Tarantinos karriere indtil videre og for altid.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
The Shawshank Redemption


Med:
Tim Robbins, Morgan Freeman, Clancy Brown, William Sadler og Bob Gunton.

Instrueret af: Frank Darabont

Der er sgu en god grund til, at den mest nøje planlagte og tålmodighedskrævende fangeflugt på film stadig fører feltet over top 250 på IMDb med en rating på 9,2. Det er gennemført til perfektion. Og så glemmer vi lige, at der er nogle overdrevent idylliske øjeblikke fra fængslet, der får det til at virke som en tur i Legoland, selvom det virkelige fængselsliv nok minder mere om det rå miljø i den danske film R.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Speed


Med:
Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock og Jeff Daniels

Instrueret af: Jan de Bont

Den nemmeste måde at opsummere handlingen i speed, er at fyre dette citat af:

"Pop quiz, hotshot. There's a bomb on a bus. Once the bus goes 50 miles an hour, the bomb is armed. If it drops below 50, it blows up. What do you do? What do you do?"

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Dumb and Dumber


Med: Jim
Carrey, Jeff Daniels og Lauren Holly.

Instrueret af: Peter Farrelly

Vi glæder os sindssygt meget til efterfølgeren til Dumb and Dumber, der skulle lande senere i år, og indtil da, klarer den 20 år gamle original stadig abstinenserne. Harry og Lloyd får jo alle os andre til at virke som raketforskere.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Natural Born Killers


Med:
Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr. og Tom Sizemore.

Instrueret af: Oliver Stone

Mickey og Mallory har et pænt heftigt forhold, der svinger fra bestialske - men underligt sjove - drab til rå sex. Hør bare lige det her citat:

Mickey: "The whole world's comin' to an end, Mal!"

Mallory: "I see angels, Mickey. They're comin' down for us from heaven. And I see you ridin' a big red horse, and you're driving them horses, whippin' 'em, and the're spitting and frothing all 'long the mouth, and the're coming right at us. And I see the future, and there's no death, 'cause you and I, we're angels..."

Mickey: "I love you, Mal."

Mallory: "I know you do baby, and I've loved you since the day we met."

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Blue Chips


Med:
Nick Nolte og Shaquille O'Neal.

Instrueret af: Ron Shelton

Shaquille O'Neal er ikke verdens største skuespiller. Okay, det er han rent fysisk, men lige præcis i det her tilfælde betyder det ikke så meget, for han skal mest spille basket, mens Nick Nolte råber ad ham. Ja, det er en simpel opskrift på en film, og Blue Chips tilsætter lige lidt 'Underdog sejrer til sidst', der faktisk fungerer meget godt.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Forrest Gump


Med:
Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise og Sally Field

Instrueret af: Robert Zemeckis

Tom Hanks fik selvfølgelig en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle i skildringen af Forrest Gump, hvilket er det fældende bevis for "You never go full retard." Forrest er nemlig dum, men alligevel ikke så dum, at han ikke kan blive en krigshelt, bordtennis-mester og milliarder. Det er godt gået.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Interview with the Vampire


Med:
Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas, Christian Slater og Kirsten Dunst.

Instrueret af: Neil Jordan

Den er lige på grænsen mellem fimset Twilight-vampyr og sej Dracula-vampyr, men Interview with the Vampire, eller en Vampyrs Bekendelser på dansk, holder alligevel tungen lige i munden og falder om på den seje side. Der er både en gennemført historie, god action, blod og en meget, meget ung Kirsten Dunst.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Léon


Med:
Jean Reno, Gary Oldman og Natalie Portman.

Instrueret af: Luc Besson

Udover at være en gennemført genial film, var Léon også en øjenåbner på en lang række andre områder. Det vigtigste var måske, at vi fik øjnene op for en lang række talenter. Luc Besson kan fandeme skrue en god film sammen, Jean Reno og Gary Oldman kan fandeme være seje på lærredet og Natalie Portman blev sat på huskelisten til lidt hyggetid med brandslangen, når du engang blev 18. Jaja, sådan er det.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Ace Ventura: Pet Detective


Med:
Jim Carrey, Courteney Cox og Sean Young

Instrueret af: Tom Shadyac

Det er vist ikke helt forkert at konkludere, at Ace Ventura kickstartede Jim Carreys karriere, og han leverer da virkelig også en pragtpræstation som verdens skøreste detetektiv.

20 film, der fylder 20 i år
Nattevagten


Med:
Nikolaj Coster-Waldau, Sofie Gråbøl, Ulf Pilgaard og Kim Bodnia

Instrueret af: Ole Bornedal

Shiiiiit, den var creepy, da vi så martin rende rundt på lighuset for første gang, og originalen holder stadig - så glem alt om at springe på den amerikanske genindspilning fra 2000, for den er ikke nær så god.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Once Were Warriors


Med:
Rena Owen, Temuera Morrison, Mamaengaroa Kerr-Bell og Cliff Curtis

Instrueret af: Lee Tamahori

Udover Cliff Curtis fra rollelisten er der sikkert ikke så mange, der ringer en klokke i dit indre film-urværk, men instruktøren Lee Tamahori kender du måske. Han har nemlig også lavet actionfilm som Next, Die Another Day og XXX 2. Det var i øvrigt i den her film, at vi første gang stødte på Haka, den traditionelle Maori-krigsdans, der får vokse mænd til at se fuldstændigt sindssyge ud.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
The Mask


Med:
Jim Carrey og Cameron Diaz

Instrueret af: Charles Russell

Der var godt med gang i Jim Carrey i 1994, for han har hele tre film med på denne liste. The Mask er alligevel ikke særligt mindeværdig, men Cameron Diaz har sgu aldrig set bedre ud.

20 film, der fylder 20 i år
Timecop


Med:
Jean-Claude Van Damme, Mia Sara og Ron Silver 

Instrueret af: Peter Hyams

Det er altid svært at blande hele tidsrejse-konceptet ind i en film, men Timocop gør det meget godt, og så hjælper det jo også på forståelsen, når JCVD kaster omkring sig med one-liners og pseudo-kung fu.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Beverly Hills Cop 3


Med:
Eddie Murphy, Jon Tenney og Joey Travolta

Instrueret af: John Landis

Jeps, John Travolta har en bror, der også har forsøgt sig med lidt film, men indtil videre har hans største succes været Beverly Hills Cop 3. Det siger vel det  hele. Men hvis du er til Eddie Murphy på slap line, så holder den tredje Axel Foley-film hele vejen.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
True Lies


Med:
Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Tia Carrere og Bill Paxton

Instrueret af: James Cameron

Udover det mærkelig tøj og ret kiksede frisure, er det egentlig pænt svært at se, at True Lies er 20 år gammel. Det er hardcore James Cameron-action, der er langt mere troværdigt end de der blå bæster i Avatar.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Wolf


Med:
Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer og James Spader 

Instrueret af: Mike Nichols

Glem lige de der fesne varulve i Twilight Sagaen. Jack Nicholson viser, hvordan en rigtig ulv opfører sig.

20 film, der fylder 20 i år
Lightning Jack


Med:
Paul Hogan, Cuba Gooding Jr. og Beverly D'Angelo

Instrueret af: Simon Wincer

Forestil dig Crocodile Dundee. Har du den? Godt. Fjerne så den tøsede romantik og den platte humor, og så har du lightning Jack, hvor Paul Hogan og Cuba Gooding Jr. render rundt i det vilde Vesten og leger cowboys. Cuba Gooding Jr. er i øvrigt stum i filmen, og den ville være langt bedre, hvis det i stedet var Paul Hogan, der ikke kunne tale.

ANNONCE
20 film, der fylder 20 i år
Lust


Med:
Gerhard Hoberstorfer, Cia Berg, Kjell Bergqvist

Instrueret af: Janne Wallin

Okay, vi slutter lige listen med det værste fra 1994. Lust har præsteret at få en elendig rating på 1,7 på IMDb, hvilket smider den helt i bund for året. Men coveret siger vel også det hele.

Del

Seneste nyt

Annonce