Magasinet M!

2014s mest populære film

Her er de 5 mest populære film i 2014 - målt i kroner og ører.

2014s mest populære film
  5. pladsen - Captain America: The Winter Soldier

Omsætning: 714 millioner dollars

Den første Captain America-film var fesen. Sorry, men det var den sgu. Karakteren Captain America er kedelig, når du sammenligner ham med (anti)helte som Iron Man og Wolverine. Han er for pæn i facaden og har ingen kant. Derfor havde vi egentlig ikke de store forventninger til den nye Captain America-film, Winter Soldier, da den fik premiere tidligere på året. Men for satan, hvor blev vi positivt overraskede. Filmen er en af de bedste superhelte-film, vi har set i årevis. Fakstisk føles den mere som et übercool actiondrama a la Heat, end den føles som en superheltefilm. Og det klæder Captain America.

Nå ja, budgettet bliver selvfølgelig alligevel brændt af til sidst. Det er jo en Marvel/Disney-film.

ANNONCE
2014s mest populære film
2014s mest populære film
  1. pladsen - Transformers: Age Of Extinction

Omsætning: 1,087 millarder dollars

Publikum har talt. Og Michael Bay griner hele vejen til banken. Igen. Hans film bliver haglet ned af anmelderne, men alligevel fortsætter de med at tjene milliader af kroner. Transformers-serien har hele tiden været 'money-in-the-bank' for Michael Bay. Og den fjerde i serien er ingen undtagelse. Shia Labeouf er skiftet ud med Mark Wahlberg. Men ellers er alt ved det gamle. Det amerikanske flag blafrer i vinden, biler og bygninger eksploderer og Optimus Prime taler stadig med sig selv, når filmen nærmer sig sin slutning.

Med andre ord: Same shit, different day. Og det virker stadig.

ANNONCE
2014s mest populære film
  2. pladsen - Guardians Of The Galaxy

Omsætning: 772 millioner dollars

Det kan godt ske, at Guardians Of The Galaxy "kun" ligger på 2. pladsen globalt set, når vi ser på indtjening. Men hjemme i Guds eget land USA er den årets suverænt mest populære film med en omsætning på 332 millioner dollars.

Og skal man tro anmelderne - og publikum - er den høje placering helt fortjent. Med en score på 90% på Rotten Tomatoes er der således tale om en blockbuster med hjerne og hjerte. Og ikke blot tomme kulhydrater og ligegyldige eksplosioner, som vi kender det fra en vis hr. Michael Bays film. Apropos Michael Bay...

ANNONCE
2014s mest populære film
  3. pladsen - Maleficent

Omsætning: 758 millioner dollars

Angelina Jolie formår stadig at lokke folk i biografen. Og med de læber, forstår vi godt, at publikum flokkes for at se hendes film. Maleficent er ingen undtagelse. Faktisk er det Angelina Jolies mest indtjenende film nogensinde.

Filmen er en nyfortolkning af Disneys Tornerose og fortæller historien om den onde heks Maleficent, der som bekendt spilles af Angelina Jolie.

ANNONCE
2014s mest populære film
  4. pladsen - X-men: Days Of Future Past

Omsætning: 747 millioner dollars

Bryan Singer startede hele bølgen af Marvel-film tilbage i 2000 med den første X-Men-film, der samtidigt også gjorde Hugh Jackman til en verdensstjerne i rollen som den bidske Wolverine. En rolle han har siddet tungt på lige siden. Efterfølgende gentog Singer bedriften med X-Men 2, som hører til blandt seriens klart bedste. Siden har han hodt en pause fra X-Men-universet, men vender tilbage med stil og laver Days Of Future Past. En film, M!s filanmelder ikke tøver med at kåre som den bedste i rækken.

Publikum har også været svært begejstrede, hvorfor der allerede er en efterfølger på tegnebrættet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE