Magasinet M!

24-årige Mads bygger sine egne droner i fritiden

Se hans vilde kreationer her!

De fleste drikker øl med gutterne en fredag aften, men ikke i Mads’ vennegruppe.

Her ’hyggelodder’ de, som han selv kalder det.

24-årige Mads brygger nemlig sine egne droner. Han har bygget 20 styks indtil videre og deler gerne sine erfaringer, så du kan gøre ham kunsten efter.

Mads Teilmann sammensætter alt selv, og han lodder også selv sin drone. I skrivende stund har han bygget hele 20 forskellige droner. Det fortæller han til DBA Guide.

- Det fedeste ved at bygge tingene selv er, at jeg helt selv kan få lov til at bestemme, hvad jeg kommer i dronerne. Sådan er jeg ikke bundet af, at nogle andre har bestemt, hvad de putter i dronen. Blandt andet kan jeg selv vælge, hvilke motorer jeg putter på dronerne, fortæller Mads, der bor i Brøndby.

I hvert fald kan flere af hans droner flyve op mod 200 kilometer i timen, og de kan flyve gennem de mest udfordringsrige baner.

ANNONCE
24-årige Mads bygger sine egne droner i fritiden

Han fortæller, at han skaffer de enkelte dele hjem til sine droner ved at kigge på brugtmarkedet.

- Da jeg byggede min første drone, gik jeg ud og købte en radio på DBA. Det er den bedste måde at komme igang på, synes jeg. Radioen er den, der styrer dronen, og det er også den, man kan bruge i simulatoren til at blive bedre, fortæller Mads.

Det smarte ved at købe delene for sig er, at du opdager, at du dermed nemt kan erstatte noget på din drone, hvis du med tiden ødelægger det. Du behøver ikke købe en hel ny drone, for de enkelte dele, der skal bruges til at bygge en drone, kan sagtens erhverves på brugtmarkedet.

Mads opererer med to forskellige slags droner: Freestyle-droner og racerdroner.

Freestyle-dronen kan du lave tricks med, såsom at flyve igennem huller.

Racer-dronens fordele er, at den kan flyve hurtigt, så her er den typiske leg, at dronen skal flyve igennem en forhindringsfuld bane på kortest tid.

Og det kan gøres virkelig hurtigt, for Mads’ racerdroner kan flyve op mod 200 kilometer i timen.

- Noget af det fedeste ved at flyve med droner er at udforske steder, man normalt ikke kan komme. Med dronerne kan jeg flyve gennem små steder og huller, fortæller Mads, der tydeligvis er bidt af det.

ANNONCE
24-årige Mads bygger sine egne droner i fritiden

Hvis du har mod på at eksperimentere med det, så har Mads en lynguide til det herunder:

1. Du skal bruge en ramme.

- Rammen er den, der samler det hele, fortæller Mads til DBA Guide. Rammen er dronens ”skellet”. Altså den ”dims”, der har fire ”ben”. En motor på hvert ”ben”.

- Det fede ved at bygge dronen selv er, at du selv kan bestemmer over motorerne og rammen. Der er nemlig mange forskellige typer rammer. Nogle bruges til at flyve stærkt med og nogle til at lave videoer med.

 Så inden du går igang med at bygge din drone, skal du vide, hvad formålet med den er.

2. Du får brug for fire motorer. En motor til hvert ben. Motorerne er dem, der får dronen til at flyve.

- Når der er fire motorer på en drone, kaldes det for en quadcoptor. Han forklarer, at det mest optimale er at have en motor med cirka 15.000 omdrejninger i minuttet.

3. Enhver drone skal også have sig en flightcontroller.

4. EFC står for ’electric flight controller’, og sådan en skal du også bruge.

- Det er den, der sørger for, at det rigtige strøm når ud til motorerne, så de drejer de rigtige omdrejninger, når der går strøm igennem dronen.

 5. Du skal selvfølgelig også have en ”dims” at sende signaler fra din controller til. Den dims hedder en reciever og sidder på selve dronen. Den kan du kalde for dronens ’hjerne’, for den modtager alle infomationer om, hvor du har bestemt, at dronen skal flyve hen, hvad dronen skal gøre og hvornår.

6. Du skal også bruge en videosender.

- Det er den, der sender video til dine briller, og derfor hedder den FPV. Det står for ’First person view’.

. 7. - Du skal selvfølgelig også bruge et batteri til at flyve dronen. Det er nok det eneste, jeg ville prioritere ikke at købe brugt. Men alt andet, du har set her, kan du typisk få brugt.

8. Du skal bruge et dronekamera, så du kan se, hvor du flyver hen med dronen. - Hvis du synes, det her ser helt vildt fedt ud, kan du hoppe ind på DBA og finde noget brugt grej. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce