Magasinet M!

25 film vi glæder os sindssygt meget til i år - part I

Der er kun fire måneder tilbage af året. Men som vanen tro er det den tid, hvor filmproducenterne spytter de fleste af de store film ud i håb om at blande sig i Oscar-kapløbet. Vi giver dig her de første 12 ud af 25 film, vi glæder os som gale til at se i de danske biografer, inden året er omme.

25 film vi glæder os sindssygt meget til i år - part I
(Der er kuninkluderet film, som allerede har en dansk premieredato)

Blood Father

Premiere: 1/9

Med: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna med flere

Derfor skal du se den: Hallo! Mel Gibson som eksfange, der skal beskytte sin 16-årige datter imod pushere, som prøver at slå hende ihjel. Franske Jean-Francois Richet står bag det, der meget vel kan blive dette års Taken.

ANNONCE

Midnight Special

Premiere: 1/9

Med: Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst med flere

Derfor skal du se den: 38-årigeJeff Nichols er klart en af Hollywoods mest spændende instruktører i øjeblikket.Det beviste han med både Take Shelter (2011) og Mud (2012). Nu er han så klarmed sin nye film, Midnight Special; en foruroligende sci-fi-film om endreng med overnaturlige kræfter, som drengens far og farens ven skal beskytteimod regeringen, de er på flugt fra.
ANNONCE

Lyset i Havet

Premiere: 8/9

Med: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz med flere

Derfor skal du se den: Forhåbentligt bliver Lyset i Havet - på engelsk The Light Between Oceans - instruktør Deres Cianfrances store gennembrud. Han har tidligere vist med både Blue Valentine og The Place Beyond the Pines, at han formår at skrue et menneskeligt drama perfekt sammen. Og med det cast i Lyset i Havet er der ingen grund til, at han ikke fortsætter i samme dur. Filmen er baseret på bestselleren af samme navn og handler om et par, som finder en baby ved kysten i det vestlige Australien. De tager den lille pige til sig og opdrager hende, som var det deres egen. En dag finder de ud af, at barnets mor er derude, og de står nu i deres livs dilemma, som truer med at ødelægge forholdet. Det ser ud til, at man skal have lommetørklæderne klar. 

ANNONCE

Miraklet på Hudsonfloden

Premiere: 8/9

Med: Tom Hanks, Laura Linney, Anna Gunn med flere

Derfor skal du se den: 86-årige Clint Eastwood fortsætter ufortrødent som instruktør, efter han trak sig tilbage som skuespiller i 2012. Denne gang er det den ufortalte historie om den meget kendte hændelse i 2009, hvor piloten Chesley "Sully" Sullenberger på mirakuløs vis landede et fly på Hudson-floden ved Manhattan, New York. Det ufortalte skal findes i det efterspil, sagen medførte, og hvordan det truede med at ødelægge den ellers erfarne pilots karriere. Der er altid dømt must-see, når Clinten instruerer, hvilket han beviste så sent som forrige år med den fine American Sniper. Nå jo, og så er det Tom Hanks, der tager sig af rollen som Sully, hvilket aldrig kan trække ned.

ANNONCE

Sausage Party

Premiere: 8/9

Stemmer: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill med flere

Derfor skal du se den: Årets underligste animationsfilm finder du umiddelbart her. En film, der handler om en pølse, som opdager, hvad han egentlig er skabt til. Det lyder bizart og åndssvagt på samme tid - men på den fede måde. Og så er det nogle af Hollywoods sjoveste personer, der lægger stemme til de intet-anende madvarer. Det kan kun bliver wacked, det her.

ANNONCE

The Magnificent Seven

Premiere: 22/9

Med: Chris Pratt, Ethan Hawke, Denzel Washington med flere

Derfor skal du se den: Okay, vi har ikke store forventninger til Antoine Fuquas remake af westerklassikeren fra 1960, der yderligere var et remake af Akira Kurusawas mesterværk Seven Samurai fra 1954. Men ses skal den i hvert fald, for det er efterhånden sjældent, at Hollywood spytter en rendyrket western ud - primært fordi der ikke plejer at være de store penge i den genre mere. Traileren ser underholdende ud som bare fanden, selvom castet er en forholdsvis broget skare. Vi håber bare, at Fuqua kan oppe sig lidt oven på den forudsigelige Southpaw og fadæserne The Equalizer og Olympus Has Fallen.

ANNONCE

Snowden

Premiere: 22/9

Med: Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood, Shailene Woodley med flere

Derfor skal du se den: Sidste år var det Steve Jobs, der stod for skud i biopic-genren. I år er det Edward Snowden (den skulle jo komme før eller siden). Bag filmen står legendariske - og biopic-eksperten - Oliver Stone, der dog ikke har lavet noget nævneværdigt godt siden midt-90'erne. Vi har dog tiltro til, at dette bliver Stones revival, da historien om Snowden er så god, at meget skal gå galt, for at det ikke bare bliver nogenlunde seværdigt. Hvis bare Stone kan holde sig fra, at det bliver alt for nationalpatriotisk, tror vi, at det kan blive en film, der blander sig i Oscar-kapløbet til næste år.

ANNONCE

Café Society

Premiere: 6/10

Med: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell med flere

Derfor skal du se den: Tommelfingerregel nummer 1, er at man hvert år får en Woody Allen-film. Og i år er ingen undtagelse. Denne gang tager den 80-årige instruktør i sin film nummer 49 dig med tilbage til 30'ernes Hollywood, hvor en ung newyorker forelsker sig i sin magtfulde onkels sekretær. Det lyder kedeligt, men som altid - at dømme ud fra traileren - har Allen sans for at stykke satiriske dialoger og replikker sammen, ligesom det æstetiske ligeledes er helt i top. Og behøver vi at sige, at castet sædvanen tro er eminent?

ANNONCE

Peter og Dragen

Premiere: 13/10

Med: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley med flere

Derfor skal du se den: Et klassisk eventyr vækkes til live på det store lærred som spillefilm. Disney-klassikeren Peter og Dragen er historien om en forældreløs dreng og hans bedste ven Elliot? som er en drage. Filmen har allerede høstet positive anmeldelser af de amerikanske kritikere, på trods af at det er instruktør David Lowerys første spillefilm. Hvis du kender eventyret, ved du også, at der ikke er et øje tørt, når rulleteksterne toner frem på skærmen.

ANNONCE

The Accountant

Premiere: 20/10

Med: Ben Affleck, Anna Kendrick, Jon Bernthal med flere

Derfor skal du se den: Så er der nyt fra manden bag megasuccesen fra 2011, den geniale Warrior. Gavin O'Connor kaster sig denne gang over thriller-genren. Heri spiller Affleck en halvautistisk revisor, som arbejder som lejemorder i sin fritid. Sejt!

ANNONCE

Doctor Strange

Premiere: 27/10

Med: Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen, Rachel McAdams med flere

Derfor skal du se den: Det er Marvel! Så kort kan det siges. Det nyeste skud på stammen af filmatiseringer er Doctor Strange. En fortælling om en arrogant kirurg, der kommer galt af sted og trænes op til at blive en vis og talentfuld troldmand; netop Doctor Strange. Ja, og så skal han som i de fleste andre Marvel-film redde menneskeheden fra en superskurk. Doktoren spilles af Cumberbatch, mens vores allesammens Mads Mikkelsen tager sig af skurkerollen. Bag filmen står Scott Derrickson, der tidligere har lavet flere succesfulde gyserfilm som eksempelvis Sinister fra 2012.

ANNONCE

Arrival

Premiere: 10/11

Med: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Derfor skal du se den: Filmen, som vi glæder os mest til af alle film i år, er selvfølgelig den nye Denis Villeneuve-film. Der er allerede snak om, at den bliver en af favoritterne til at tage Oscaren for bedste film næste år. Villeneuve er sammen med Jeff Nichols, vi omtalte længere oppe, den meste spændende instruktør i Hollywood pt. Han har ikke én eneste dårlig film på sit CV, som blandt andet tæller Prisoners, Incendies og sidste års Sicario. I Arrival kaster han sig over sci-fi-genren. Her i er et rumskib landet på jorden. Militæret rekruterer en sprog-ekspert, som skal afgøre, om rumvæsenerne er fredelige eller fjendtligsindede. Den ser vanvittigt flot ud, og vi kan slet ikke vente på, at det bliver november.

Se resten af vores liste næste torsdag. Indtil da kan du tjekke vores bud på de bedste film indtil nu i 2016 lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce